Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ha egy kisgyereknek...

Normális ha egy kisgyereknek beszűkült és furcsa érdeklődési köre van?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves lesz 3 hónap múlva. Pár hónapja megszállottja lett a kukásautóknak és a kukáknak is. Az utcán is folyton megbámul minden kukát, mutogatja, rengeteget beszél róluk. És bármi ami a keze ügyébe akad, mindennel azt játsza hogy a kukásautóba önti a szemetet. A nap nagy részében ezt játsza vagy pakolászik. Ritkán van az hogy saját magától mást játszana, csak akkor ha én bevonom őt más tevékenységbe. De ha gyurmázunk akkor is kukásautó kell, amibe a szemetet pakolhatja. A másik meg a kandalló és kályha mánia, imádja nézni a nagyszülőknél mikor fát tesznek a tűzre vagy megpiszkálják a tüzet. Itthon is sokszor kandallót kell építeni a legókból. Valamint nagyon érdeklik a templom harangok, porszívók, ventillátorok. Ha rajzolunk, akkor mindig ilyeneket rajzoltat velem.

Ti gyereketeket is nagyon érdeklik az ilyen, vagy hasonló dolgok? Előre is köszönöm a válaszokat!

ma 11:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Fiam is ilyen. 6 éves, még mindig tart.

Mindig van egy téma, ami a favorit. Ezt rajzolja, ennek öltözik, ezzel kel, ezzel fekszik.

Ha valamire rákattan, hetekig azt hallgathatjuk. Aztán valami mást lát, ami tetszik, utána ugyan ez azzal.

ma 11:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy normális.

Egyébként felsoroltál kb. féltucat dolgot, ami érdekli és foglalkoztatja. Mitől lenne egyáltalán beszűkült egy ilyen gyerek?

ma 11:30
 3/14 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló! Azért érzem beszűkültnek mert többnyire ezek foglalkoztatják őt jó ideje, és furcsa számomra hogy miért pont ezek iránt érdeklődik. :) első gyerek és nem tudom hogy másnál is van-e így hogy így rákattannak olyan dolgokra amik mellett mi felnőttek csak elhaladunk és tök hétköznapi érdektelen dolog. :)
ma 11:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, teljesen normális.
ma 11:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm fia két éves korától megzakkant a hülye Thomasért. Most 20, 4 éve dolgozik a vasúton minden szabad percében, és ebbe az irányba megy továbbtanulni is :)
ma 11:54
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Én oviskoromban az öntöttvas vízcsőszerelési idomokba voltam belebolondulva. A pajtában órákig is eltudtam velük játszani és vízcsőszerelő akartam lenni.

Később az elektromos áramkörökre váltottam - és ez a megszállottság még ma is tart. A régi készülékek paneleiből kimenthető színes alkatrészekre még a negyvenes éveim második felében is felizgulok!

ma 12:05
 7/14 anonim ***** válasza:
76%

Én a buszmenetrendeket tanulmányoztam, amikor már tudtam olvasni. Egy csomót kívülről megtanultam.

Bátyám legkisebb fia még beszélni is alig tudott, amikor már odavolt az elektromos hosszabbítókért. Ha sírt a nagyszülőknél, nagypapa már szaladt is egy hosszabbítóért, hogy megnyugtassa.

ma 12:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A kulcsszó: többnyire, azaz nem kizárólagosan. Egyáltalán nem bedzűkült.

Fogadjunk, hogy burkoltan ez is "jaj, autista?"-kérdés.

Amúgy az autista gyerekem soha, semmilyen témara nem kattant rá.

ma 12:25
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Az osszes gyerek ilyen, a fiuk 99 %-a kukasauto manias ebben a korban.

Eddig meg nem lattal gyereket kozelrol egyebkent ?

ma 12:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
És a kukások is ismerik ezt a jelenséget! Vidáman szoktak integetni az őket bámuló kisgyerekeknek!
ma 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!