Az autista és az aspergeres(4-5 )éves kisgyerekek képesek füllenteni meg ferdíteni a saját javukra meg mellèbeszèlni meg kètèrtelműen válaszolni ? Van olyan közöttük vagy ez a képesség hiányzik náluk?
Aspergeres a lányom. 4-5 éves korában örültünk,hogy már végre rendesen beszél. 3 éves koráig csak gagyogott, mint egy baba.
Abban az életkorban 100%, hogy nem volt rá képes.
Most 9 éves. Mostmár képes rá,és néha meg is teszi.
Asperger=autista. Miért szeded külön? BNO11 már nem is ismeri at asperger "fogalmát".
Egyébként a fabulálás életkori sajátosság, nem tudatos hazugság, hanem a mese és a valóság közti határt nem ismerik még ebben a korban és összemossák a képzeletet a valósággal.
1es vagyok.
Én azért szedem külön,mert ezt a diagnózist kapta, ez szerepel a papírján. A szakemberek csak tudják...
Igen,megállja a helyét,hogy Aspergeres. De meg ám...
Az unokaöcsém Aspergeres és ennyi idősen is képes volt rá.
3: én is tudom, hogy az Aspergert besorolták az autista címke alá, de autizmus esetén az ember arra gondol, hogy gondok vannak az illető nyelvi fejlődésével, Aspergernél sokszor nincs ilyen. A kérdés pedig pont nyelvi dolgokra vonatkozott így szerintem van létjogosultsága, hogy a kérdező különbséget tett a kettő között. Megjegyzem, az unokaöcsémnek is Asperger szerepel diagnózisként a papírján, amúgy szóviccelni kifejezetten jól tud.
"autizmus esetén az ember arra gondol, hogy gondok vannak az illető nyelvi fejlődésével, Aspergernél sokszor nincs ilyen."
Az egyesnél PONT gond volt a nyelvi fejlődéssel. ;)
Egyébként meg szezont a fazonnal: autizmus esetén (és ebbe az "asperger" is beletartozik) a kommunikációval van gond, ami nem a beszédfejlődést jelenti.
Az absztrakt gondolkodás nehéz nekik. Sok mindent szó szerint értenek. Nem tudnak elvonatkoztatni. Rugalmasság hiányzik.
Ez nem azt jelenti, hogy csak igazat tudnak mondani. Valószínűleg ezt ért félre a kérdező is.
8: Ezért írtam bele, hogy Aspergernél SOKSZOR nincs gond a nyelvi fejlődéssel. És hogy a KÉRDÉS szempontjából éppen ezért van létjogosultsága. A beszédfejlődésnek meg van némi köze a kommunikációhoz (halmaz, részhalmaz). Egy pár éves gyereknél hajlamos az ember, hogy azt nézze, beszél, de azt nem, hogyan. Az említett unokaöcs is korán kezdett beszélni, 2 éves korában csak lestünk, mennyi szót ismert. A kommunikációs furcsaságai inkább csak iskolában lettek feltűnők. Hogy szociális téren van hova fejlődnie, az jóval korábban, de még az sem tűnt kórosnak. Nála is megmondták, hogy jól maszkol, amúgy marha intelligens kölyök. A papírja miatt mondjuk extrán szív.
Egyébként meg ez az Asperger-autista címke olyan, mint amikor azon vitáznak, hogy most valami külön faj vagy alfaj. A növénynek, állatnak teljesen mindegy, ideális esetben a gyereknek is az kellene, hogy legyen. A megrögzött címkézgetés emberi hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!