Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 'Ki a főnök? ' játszmázást...

'Ki a főnök? ' játszmázást hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés

6 éves, iskolába készülő fiammal szinte mindennapos a küzdelem (óvodában is ez volt), hogy nem viseli el a 'nem'-et és a tekintélyt. Csakazértis is megcsinálja amit kitalált, visszabeszél, napi szinten el kell neki magyarázni, ki a főnök (anyjára odafigyeljen, ne szóljon vissza, hogy 'de te is...'), és hogy viselkedünk emberek (felnőttek) között. Mintha egyik fülén be, a másikon ki.

Amúgy iszonyú okos, kreatív, de gyakran szégyen vele emberek közé menni. Hiába beszéljük meg vele már előre, hogyan fogunk pl az étteremben viselkedni, 99% az esély rá, hogy miatta kell majd szégyenkezve eljönni onnan.

Nem hiperaktív, csak "kipróbál" dolgokat, amik eszébe jutnak, ha rászólunk, gyakran "szarik rá", csakazértis újra csinálja.

Nem akarok a verésig elmenni, de istenbizony viszket már a tenyerem. Nekünk valahogy nem jön be a 'magyarázzuk el neki szépen akár 100X is' módszer, a büntetés: hát már szinte napi szinten van valami megvonás, ez is kezd sok lenni.

Mit csináljak vele? Más is van így a saját gyerekével? Milyen módszerek jönnek be?

2012. júl. 19. 17:16
 1/2 anonim ***** válasza:
49%

nem tudom néz e tévét

remélem nem

de ha igen akkor én ezt nullára csökkenteném főleg nyáron

és igen néha oda csapnék a fenekére hogy megilletődjön

és ha sírna is nem a fájdalomtól, hanem a dactól az meg ugye nem ugyan az

hát én ezeket tenném első körben

2012. júl. 19. 17:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Itt a Gyk-n olvastam róla és nagyon tanulságos, h távol keleten nem tiltanak meg semmit a gyerekeknek, hanem azt mondják el nekik amit szabad! :) Mert a sok "NEM!" nemet fog szülni, a gyereketek csak erre válaszol. Ha nagyon meredek a dolog át lehet úgy fordítani az elején, h pl. étteremben mondjátok el, h menjen be nyugodtan az asztal alá, és kukucskáljon. (Akkor nem fogja a pincér kezéből kilökni a tálcát). Most írtam vmit.

Amikor érzi, h nem tiltják már el mindentől, az benne is pozitív érzést kelt, és egy idő után nem akarja "csakazértis" megmutatni magát.

2012. júl. 19. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!