Milyen formában mondjam el a főnökömnek, hogy babát várok?
Én pont pár napja estem át ezen. Odaálltam elé ( bár Ő nem egy mumus), és közöltem vele, majd azt is, hogy addig maradok amig szüksége van rám, de számítson Rá, hogy táppénzre szeretnék menni. Jól fogadta, megegyeztünk...
Szerintem elöször csak szóban , és ha bármi lenne, vagy felmerülne probléma akkor add neki írásban is.
orvosi igazolás kell én úgy tudom. legalább is nálam az kellett.
Már nem tagadhat le semmit sem, mert akár ha nem szolsz is vissza kell venniük ha terhes vagy és kirugnának mert nem tudták. kirugni csak 2 esetben lehet terhes nöt, ha próbaidö alatt van , vagy rendkívüli esetben munkaügyi bírosághoz fordulnak (vagy is ha megkárositod a céget, attól a cég eltudja intézni hogy kirugjon, és ezt a bíroság is megítélné nekik).
Mikor szűnt meg, hogy nem veszik vissza a várandós nőt, ha elbocsátják, de közben már terhes volt? Nálunk a munkahelyen 2010-ben volt egy ilyen eset, leépítés volt, még a kolleganő sem tudta, hogy terhes, de amint kiderült számára, a cég visszavette, mert kötelező volt. Ezek szerint ez már nincs?
Kedves kérdező, van nálatok munkaügy vagy HR? Ott is szólhatsz, vagy küldhetsz emailt nekik a várandósságod tényéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!