Tanárként dolgozom,5 hetes terhes vagyok. Szerintetek mikor szóljak a főnökömnek?
Szia!
Én azt hiszem, még a 12. hét előtt szóltam az igazgatónak, de ha jól emlékszem már bőven elmúltam akkor 5 hetes. Igaz épp nyári szünet volt ekkor, de cserediákokat fogadtunk, amiben én is részt vettem. Gondoltam ők is tudják, hogy lehetnek majd "gondok" velem. Aztán szeptemberben még elkezdtem a tanévet, bár a háziorvosom nagyon ellene volt a dolognak. Ő rögtön kiírt volna veszélyeztetett terhesnek, épp a "gyereksereg" miatt. Aztán novemberig dolgoztam, akkor már én is féltem a vírusoktól, sőt abban az évben volt pont a h1n1 hisztéria. Én nem mertem tovább dolgozni. Nem éppen egy elit iskolában tanítok, a diákjaink nagy része rossz szociális körülmények között él. Szóval a lényeg a lényeg, hogy én szóltam neki azért hamar, mert már néhány kollégám tudta, és nem akartam, hogy tőlük tudja meg előbb. Remélem tudtam segíteni.:)
Szia,
én akkor szolnék amiota megvan a terheskonyv és orvosilag is "hivatalosan megerositve"állapotos vagy.Gratulálok és sok boldogságot
Szia!
Én 10 hetesen szóltam az igazgatónak. 37. hétig tanítottam betegség nélkül. Én is beleestem a h1n1 járványba. A gyerekekről annyit, hogy mivel nem elit iskola, 48% 2 vagy 3 H-s, eszméletlen sok pozitív dolgot kaptam. Vigyáztak rám/ránk nagyon. Ha valaki nem bírt magával, a legrosszabb is rászólt, hogy tudod, tanárnénit nem szabad felidegesíteni, mert terhes. A beteg gyerekek messziről elkerültek.
Ha véglegesítve vagy, mindegy mikor mondod el, a szerződénél meg megint. A közalkalmazottakat nem lehet olyan egyszerűen kirakni. Szóval ebből a szempontból mindegy mikor mondod el.
AZ, hogy barnáztál, azt neked kell eldönteni, hogy mennyire kockázatos. Egyik kollegám 2 vetélés és számos sikertelen próbálkozás után végig vitte az évet, igaz augusztusra volt kiírva. Egy másik pedig, amikor jött egy járvány, kiíratta magát, aztán megint jött.
Szia!
Én az igazgatóhelyettesnek szóltam a 12. hétnél. Végig tanítottam a tanévet, még érettségiztettem is 8 hónapos várandósan. Nem mentem táppénzre, csak akkor hiányoztam, ha vizsgálatra vagy védőnőhöz kellett mennem.
Az elsővel a 12. hétig vártam és végig dolgoztam, júliusban szültem.
A másodiknál a 8. héttől táppénzre kellett mennem, mert véreztem, így el kellett mondani. Aztán visszamentem, amikor jól voltam, és végig tanítottam a tanévet.
Szerintem még várj egy kicsit.
Szia én 5 hetes terhes voltam mikor elmondtam, de muszály volt mert ápolónőként dolgozom igy az emelések miatt !
amugy igen 12 hétnél szokták elmondani mikro tuti a baba!!
üdv egy 9 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!