Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ebben a helyzetben mit kellene...

Ebben a helyzetben mit kellene tennem? Tényleg ne menjünk többet át barátnőmhöz?

Figyelt kérdés

A barátnőmnek, és Nekem 4 hónap van a kislányaink között az Én lányom javára. Ő 2,5 lesz, a barátnőmé 2.

Viszont a kislánya rettenetesen irigy, mindent elvesz amit a gyerekem a kezébe vesz, lökdösi, bökdösi, csapkodja és harapja! Az Én kislányom nagyon jószívű, jólelkű, de néha van olyan, hogy nem adja oda a játékot, mert azzal szeretne játszani. Olyankor a másik kislány bömböl, hisztizik, és megy és "árulkodik" az anyjának, mutogat a lányomra.

Nem olyan rég ismerjük egymást, eleinte minden rendben volt, de az utóbbi időben a két gyerek nem tud kijönni egymással, és ennek általában a másik gyerek az oka! Előfordul, hogy az Én lányomnál is elszakad a cérna, és akkor elege lesz, visszaüt, de magától soha nem csap oda!

Amikor bántja az enyémet, az anyukája rá szól ugyan, van, hogy el is veri, ha olyat csinál, de egyszerűen nem tud hatni a gyerekére, hiába kiabál vele, nem figyel oda, le vágja magát a földre, ordít, sír, de van, hogy csak röhög! Egyszerűen semmi hatása sincs annak amit barátnőm mond Neki, akár szépen kéri, akár kiabál Vele, akár rá csap a kezére! A kislány egyébként korababa, és szerintem nincs is minden rendben nála.. de ezt persze nem mondom.. Szerintem figyelemzavaros is, bár nem értek a gyógypedagógiához, anyósom az, innen tudok egyet s mást!

Eddig mindig visszafogtam magam, ha volt valami affér a két gyerek között, de a mai eset nagyon betette a kaput Nekem.. el is pityeregtem magam! A gyerekemet olyan szinten megharapta a másik kislány, hogy a gyerek konkrétan ordított, sírt, jajveszékelt, pedig nem egy anyámasszony katonája, ha elesik mindig kacagva pattan fel, és megy tovább, tehát tudom, hogy ez nagyon fájt Neki! Vagy 10 percen keresztül sírt, ölelt, mutogatta a kezét és "toporzékolt" (nem úgy ahogy hiszti közben szoktak, csak másképp nem tudom leírni, Ő mindig így csinál, ha tényleg nagyon fáj Neki valami, vagy beüti valamijét)! Most a kezén a fog nyomok bedagadtak, pirosak, és tuti véraláfutásos lesz..

Volt már ilyen eset nem is egyszer, de ez most nagyon durva volt! Igazából minden alkalommal ez van. Egyik percben még jól eljátszanak, a másikban már bántja a gyerekem! A barátnőmmel sem tudok két mondatot váltani, mert folyton a gyerekkel kiabál! Ennek így tényleg nem sok értelme van, de mégis mit mondjak?? Ráadásul nem akarom a gyerekemet kitenni az állandó bántásnak! A két kislány között értelmileg hatalmas a szakadék, a lányom már beszél, ügyesen, szépen játszik, a másik kislány csak hajigálja a játékait, semmi sem köti le, csak az eszetlen, buta dolgokat csinálja! A lányom sem tud vele mit kezdeni!

Mit tegyek most? A férjem tajtékzik, és reméli, hogy többet nem megyünk át, mert nincs értelme, és ne bántsa a lányunkat egy másik gyerek csak azért, mert nála valami nem oké..

Ja, és bölcsibe is egy csoportba mennek szeptembertől.. előre félek, hiszen nem leszek ott..

Adjatok tanácsot! Mi a jó megoldás??

2012. júl. 19. 14:29
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
48%
Úgy látom azok az anyukák itt megint alulmaradtak, mint válaszadók, akik próbálják óvni a gyereküket. Az én gyerekem, ha hagynám egy kis Néró lenne, nem ilyen tündi-bündi. Vannak vadabb gyerekek, de a nevelésen is sok múlik. Akkor is tartom a véleményemet, ha mindent megengedünk, ha nincsenek, vagy csak ritkán vannak határok, ha nincs rend, az egyrészt a gyereknek is bizonytalanság, másrészt azt eredményezi, hogy több probléma lesz vele. Az ismeretségi körömben azt látom, hogy akit következetesen nevelnek, és szakítanak elég időt a gyerekre minden nap (nem leültetem a tv elé órákra, vagy trécselek a játszón, a gyerek meg csináljon amit akar stb.) ott nincsenek komolyabb gondok. Persze az irigység, az időszakos agresszió, a hiszti előfordul mindenhol. Beszélj a barátnőddel, vagy egyszerűen csak a "két gyerek együtt van" programot ritkítsátok.
2012. júl. 19. 19:18
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

21-es hidd el, hogy vannak olyan gyerekek akik egyszerűen vadabbak. Persze nem tudom, hogy a fent említett baba milyen, tehát, hogy rosszul nevelik vagy a természete ilyen, de tényleg van olyan aki a következetes nevelés ellenére is vadorzó. Persze nem azt jelenti, hogy legyinteni kell rá, hogy ilyen a természete és akkor mi van, de nem is kell rögtön keresztet vetni, ha meglátjuk. Őket sokkal nehezebb nevelni, igazi többemberes gyerekek, de a nevelés hatására megtanulják idővel hogyan kell/illik viselkedni.

Mondom nem tudom, hogy a kérdező által említett kislány milyen kategóriába sorolható.

2012. júl. 19. 20:17
 23/38 anonim ***** válasza:
a gyerekedet ne vidd át, te meg menj akkor mikor apukák vigyáznak a lányaikra
2012. júl. 19. 21:28
 24/38 anonim ***** válasza:
48%

Ha egy csoportban lesznek ősztől, akkor nem tudnak nem találkozni.

AZ, hogy figyelemzavaros, egyáltalán nem az értelmi képességekben való különbséget jelenti. Az, hogy nem beszél, meg pláne. Lehet, hogy sokkal okosabb az átlagnál. Cak figyelemzavaros. Amit kétéves korban egyébként nem hinném, hogy diagnosztizálni lehet.

Amikor bántja a kislány a tiédet, TE nem lépsz közbe? Ha az anyuka nem tud hatni rá, akkor lehet, hogy még örül is neki, ha megpróbálsz seíteni. A gyereked védelmében pedig magától értetődő. Minimum megfogom a gyerekt és magamhoz veszem, amíg a másik le nem nyugszik.

Azt meg abszolút nem is értem, hogyan helyeselheted, hogy megveri a gyerekét. Egy kétéves gyereket. Ez felháborító. Jó eldurran az agya, rácsap a fenekére, oké, de elveri?! Talán lehet, hogy ezért agresszív a gyerek, mert őt is verik???

Az sem valószínű, hogy a szünet nélküli ordibálás használ annak a gyereknek, vagy bárkinek. Én is rákiabálok a lányomra, sajnos többször, mint kellene, de hogy beszélgetni ne lehessen a folyamatos ordibálástól, az mégiscsak túlzás.

2012. júl. 19. 21:47
 25/38 A kérdező kommentje:

Igen, mint az élet minden más területén, sajnos itt is alul maradnak a normális emberek!

Felhívnám azok figyelmét, akik felháborodtak azon, hogy azt mertem írni, a kislánnyal valami nem oké, Ti nem ismeritek, 1 pillanatra sem láttátok, Én viszont nap, mint nap találkozom Vele, és mivel nem vagyok h***e, látom, hogy valami nem oké.. Nem mondtam, hogy fogyatékos vagy hasonlók, de az biztos, hogy a korához képest la van maradva! Szinte semmit nem tud megcsinálni, amit egy ekkora gyereknek már illene! Még menni sem tud szegény gyerek rendesen, képes a szőnyeg sarkában elesni! De nem héha-néha (mielőtt rám kiabáljátok, hogy rosszindulatú vagyok), hanem rendszeresen! A küszöbben is elesik, pedig nem rohan! Ebben a korban illene legalább felismerni pl. színeket, ha még mondani nem is tudja, de még az sem megy! És még sorolhatnám!

Ezt sem azért írtam le, mert fikázni akarom a kislányt, hanem, mert itt mindenki azt hiszi, hogy Én vagyok a h***e, és a gyereknek biztosan semmi baja!

Az meg, hogy ordít Vele az anyja, és elveri, rossz látni, de az Ő gyereke, nem fogok beleszólni mit csináljon Vele! Természetesen nem agyba főbe veri, de van, hogy elpi**ázza, ha már 100x szólt, és a gyerek, csak röhög rajta..

Természetesen nem hagyom, hogy agyonüssék a gyerekem, de egy kis lökdösődésbe, vagy huzavonába nem fogok beleavatkozni, mert meg kell tanulnia megvédeni magát, és a játékát, ha fontos Neki! A bölcsiben sem leszek ott, a gondozónő meg nem tud egyszerre mindenhol ott lenni! Nem akarok egy nyafka gyereket, a lányomon már most látszik, hogy a jég hátán is meg fog tudni élni!

Egyébként meg anyósom gyógypedagógus, és látta a kislányt a lányom szülinapján.. hát, jókat nem mondott.. úgyhogy nem Én találtam ki, hogy valami gubanc van Nála.. de egy hozzá nem értő is látja!

Igen,az anyuka valamit biztosan elrontott.. mondjuk kezdhetem azzal, hogy 1 éves koráig nem vitte ki a gyereket más gyerekek közé.. mert Neki önértékelési gondjai vannak.. és nem akart emberek közé menni.. csak sétáltak babkocsival, azt is olyan helyen ahol a lehető legkevesebb ember fordul meg (falu)!

Szóval mindegy is kinek/minek a hibája(következménye), hogy ilyen a kicsi, a lényeg, hogy gáz, és ezzel tenni kellene valamit, de ez meg nem az Én dolgom..

Ja, anyuka most várja a 2. babát.. akivel feküdnie kell.. nem is tudom milyen élet lesz Náluk, ha megszületik.. káosz, az biztos..

2012. júl. 20. 09:45
 26/38 anonim ***** válasza:
42%

Márpedig fröcsög belőled az indulat, és hihetetlenül agresszív és azon felül trágár a stílusod. Tényleg nem tudom elngondolni, miért jársz át hozzájuk. Egy jó szót nem mondtál se az anyáról se a gyerekről, még sajnálat sincs benned, nemhogy segítő szándék.

Elárulom neked, így négyszemközt, hogy az élet legtöbb területén egyáltalán nem maradnak alul a normális embrek. Lehet, hogy te mész szembe a forgalommal? És nem mindenki más? hmmm....

Jó, akkor hagyd, hogy dagadtra harapdálják a lányodat, mert attól majd a jég hátán is megél. Csak a gyerekorvos meg a védőnő meg ne lássa, mert értesíteni fogják a gyámügyet.

2012. júl. 20. 09:51
 27/38 anonim ***** válasza:
59%

Na, nem elég, hogy a kislánnyal valami baj van, még a válaszadók sem normálisak szerinted. Még szerencse, hogy legalább te normális vagy, és ezt tudod is magadról...

Kérdező, szerintem te már magadban mindent eldöntöttél, így felesleges volt kiírni a kérdésedet.

Jobb neked is, de szerintem a barátnődnek is, ha nem találkoztok. Azzal nem segítesz, ha itt magyarázol róluk, hogy milyen káoszban élnek, és ez csak rosszabb lesz.

Igazi barátként kiállsz mellettük, segítesz, beszélsz velük. Ha ez nem megy, akkor felesleges itt neten fröcsögni.

2012. júl. 20. 10:55
 28/38 anonim ***** válasza:
52%

egyet értek a két utolsóval.

az meg hogy nem ismeri fel a színeket nem jelenti azt,hogy gond van vele.

képzeld,az én fiam három lesz hamarosan,és keveri a színeket.DE!kb 80 db mondókát,éneket tud kivülről két éves kora óta.nem kétsorosokat,hanem 8 versszakosakat mond,énekel el.a színeket meg magasról letojja,nem érdekli.de háromszor elmondok egy mondókát és tudja

akkor fogyatékos szerinted?

miért nem lehet elfogadni,hogy minden gyerek más,attól még nem fogyatékos senki,amiért nem ebszél két évesen és nem ismeri a színeket.Az meg hogy Édesanyád látta egyszer pár percre,az kevés ahhoz,hogy diagnózist állítson fel,akármilyen jó szakember.

de még mindig nem értem,hogy minek mész akkor oda?

2012. júl. 20. 12:02
 29/38 anonim ***** válasza:
63%

2 évesen nem kell tudni felismerni a színeket, honnan veszed ezeket a hülyeségeket???

Azok alapján amiket leírtál a kislánnyal nincs semmi baj azon kívül, hogy agresszív.

Nekem van 2 gyerekem, az egyik másfél évesen mondatokban beszélt, 2 évesen már mindent értett, színeket felismerte stb, szót fogadott, pontosan értette mit szeretnék, elmondta mit szeretne stb. A tesóje 2 évesen egy szót sem szólt, nem is érti mit akarok tőle, esélye nincs a színeket felismerni :D, nem játszik állatfigurákkal, nem érdeklik a könyvek és még sorolhatnám.

Egyikük sem fogyatékos és nem is kis zseni. Ezt mint gyerekekkel foglalkozó mondom, egyébként meg megkérdeztem a körülöttem lévő tapaszt gyógypedagógusokat is és megegyezett ezekben a véleményünk.

Anyuka önértékelési gondjait pedig ne becsüld alá, mert fogalmad sincs miről beszélsz.

Bár tegnap még azt írtam ne szakítsd meg a kapcsolatot, az utolsó kommented alapján már inkább arra szavaznék, hogy ne találkozzatok, jobb lesz a másik anyukának nélkületek.

2012. júl. 20. 12:03
 30/38 A kérdező kommentje:

Leírtam a tényeket, nem trágárkodtam!

A segítő szándékomat meg ne firtassuk, mert épp 1 órája jöttem haza Tőlük, ugyanis Én takarítok, mert az Anyuka nem tud.. csak ennyire vagyok segítőkész, meg b**kó.. ahogy írtátok!

Az anyósom gyógypedagógus, hallóóó, nem magamtól találtam ki, hogy valami nem stimmel!! Mert már sokan leszóltatok emiatt is, honnan veszem! Tőle!!!

De nem baj, bár mindenki csak fele olyan lenne, mint Én már jobb lenne a világ! :) De szerencsére nem ismerjük egymást.. :)

2012. júl. 20. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!