A szobatisztaság kinek az érdeme? Az anyukáé vagy a gyereké?
Kisfiam már majdnem 3 éves, de teljes mértékben elutasítja a bilit. Már kezdem magam rosszul érezni, főleg mikor pl. egy anyuka azt mondja " hát persze hogy már szobatiszta a kisfiam, hiszen már 2 éves".
Nem tudom én csinálok-e valamit rosszul....
Persze volt egy költözés és nemrég megszületett a kishuga is
A gyereknek érettnek kell lenni rá, a szülőnek meg kicsit foglalkozni kell a kérdéssel.
Sok gyerek késik az oviból, mert 3 évesen még nem szobatiszta. Nagy kaland. Gondolom ő meg jobb valamiben, mint a másik 2 éves szobatiszta...
Ez senkinek nem az érdeme, ez egy természetes folyamat, és mint ilyen, mindenkinél eltérő ütemben történik, de megtörténik. Majd megérik rá, és akkor szobatiszta lesz. Nem kell túlparázni. 4 gyerkőcöm van, abszolút eltérően fejlődnek, a lányom nagyon hamar szobatiszta lett, a lassan 3 éves kisfiam meg ránézni sem hajlandó a bilire. Nem is erőltetjük, majd el fog jönni az ideje.
Elvégre senki nem marad pelenkás egész életére.
Kezdek kételkedni, hogy van szobatisztaság 2-3 évesen. Persze, vannak okos, érett gyerekek, de az oviban is időre pisiltetik őket, nagyon gyakran, lehet, azért nem csurog be és rá lehet fogni, hogy szobatiszta.
A valóságban meg a 4 évesemnek is könyörögni kell, hogy hagyja abba a játékot, mert már 4 órája nem volt pisilni. Ritkán szól, hogy pisilnie kell.
ja, a válasz: mivel ez fejlettség kérdése, nem lehet trenírozni a gyereket, hogy hamarabb legyen szobatiszta, egyik félnek sem érdeme.
Mi vettünk kétféle bilit, a 2.-ra volt hajlandó ráülni, kakálni csak otthon akar. A 2 éves gyerek anyukája hányszor húz ágyat?? Mert az enyém ugyan nappal becsurgatott még 3 évesen, de éjjel soha...
egyébként másban előrébb halad, mint a korosztálya, csak azt senki nem veszi észre, mert ilyen idős korban mindenki a szobatisztasággal van elfoglalva.
bennem sajnos az van, hogy ha még nem szobatiszta, akkor én rossz anya vagyok.
elég nehéz időszakban vagyunk, anyagiak stb. és nem mondanám nem vagyok szétcsúszva, a kisfiam szintúgy szét van esve, ő a kistesó miatt, meg hát valószínűleg bennem is érzi a feszültséget, néha sajnos robbanok és azt is ő látja. ha jobban belegondolok nem is csoda, hogy még nem akar bilizni, hisz azt is tagadásban mondja vissza, ha azt mondom szépen süt a nap... :-(
Az én fiam azért ragaszkodott a pelushoz, mert félt, hogy baleset lesz, és összepisili a szőnyeget. Kicsit balhézni kellett vele, mert mindig pelust akart felvenni, de aztán látta, hogy nem baj, ha néha baleset van (az amúgy is a szobatisztaság tanulásának a része, hiszen a pelus nélküli lét plusz felelősség, ami némiképp plusz nyomást jelent a gyereken, még ha előtte időnként sikerült is bilibe pisiltetni).
Szerintem ne kérdezgess másokat, a fenti választ is nyilván te "provokáltad" ki a kérdéseddel, bocs, hogy ezt írom. Nem kell ebből központi kérdést csinálni. Vedd le róla a pelust, adjál rá bugyit, mondd el, hogy a pisi és a kaki helye a biliben van, és nézd meg, mi történik, vagy próbálhattok wc szűkítőt. Ha egy-két hét alatt nem juttok előre, akkor tedd vissza a pelust egy-két hétre, aztán újra kezdheted az egészet. Az esetleges baleseteket se tárgyald ki az ismerősökkel, inkább itt kérdezgess, ha valami foglalkoztat. A bezzeg gyerekekkel meg ne foglalkozz, mert azzal csak frusztrálod magadat, és a gyerekedet.
Nem kell túlmisztifikálni a kérdést. Minden alkalommal nagyon dicsérd meg, ha bilibe végzi a dolgát, ha baleset van, szó nélkül takaríts fel. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!