Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Masfel eves kisfiam nagyszulei...

Masfel eves kisfiam nagyszulei racsaptak a kezere, szerintetek mi a helyes viselkedes? Lejjebb.

Figyelt kérdés
Aposom racsapott a pici kezere, nem nagyott, csak nevelesi szandekkal, mert haztartasi gepekhez nyulkalt es hogy ez veszelyes, hogy maskepp nem fogja megtanulni. Minden elottem tortent, persze a kisfiam nagyon sirt, annyira rosszul esett neki, futott hozzam, nekem osszeszorult a szivem. Szerintetek igazuk van? Valahogy ugy erzem, nincs... Szerintem beszelni fogok veluk meg egyszer, tegnap nem jutottunk kozos nevezore. Hozza kell tennem, aranyosak, kedvesek, nagyon szeretik a picit, nem is bantanak soha, csak feltik, mert a mosogatogep vagy epp a suto nem jatek. De en ugy gondolom, hogy a neveles a szulokre tartozik, legyen az jelzes erteku racsapas vagy sem. Ha feltik, be lehet rakni etetoszekbe, kivinni mas szobaba, berakni jarokaba, amiben pl nem szeret lenni, sir, de legalabb nem attol, hogy megbantva erzi magat. Erdekelne, ki mit gondol, csak en aggodom tul es nincs abban, ami tortent semmi rossz a gyerekre nezve?
2012. júl. 6. 06:34
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Sajnalom. Nem is a konyvek szerint nevelem, csak belelapozgatok, ahogy itt is vannak neha egesz jo tanacsok, es persze, az anyukam sok-sok hasznos tanaccsal lat el, illetve a szivemre is hallgatok:) Igazabol, en is ugy gondolom, hogy a gyenge racsapas a kezre vagy hasonlo nem bantalmazas es nem egyenlo a veressel. Egyebkent, az elejen irta valaki a felrenevelest, stb. Azert is haborodtam fol egy picit, mert en eleg kritikus vagyok magammal szemben, mindig elemzem magam, hogy jol csinaltam-e, volt-e hiba, stb. De sok ismeros, rokon vagy csak az utcan is ismeretlenek megjegyzik, hogy milyen jol nevelt es jol viselkedik. Vannak persze akcioi, mint a mostani eset, de masfel eves kis "minden leben kana":)
2012. júl. 6. 15:12
 32/35 A kérdező kommentje:
Lemaradt az l.
2012. júl. 6. 15:13
 33/35 anonim ***** válasza:
Én értem a kérdésed lényegét. 1-2 évvel ezelőtt az édesapám tette mindezt na nem az én, hanem a bátyám akkor 2-3 év körüli kisfiával. Az első reakcióm a döbbenet. Mert én is azt gondolom, ha valaki, hát maximum a szülő tehet ilyet, bár nem helyeslem, de egy nagyszülő semmiképpen ne üsse a gyereket. Sztem ez csak egy rossz beidegződés a részéről. Elszörnyülködve hallgatom idősebb családtagjaim szólamait, amikor a 4 éves kisfiam dirigálják. A múltkor azt mondja az apósom lánytestvére a kisfiamnak. Hallod, anya szól, menjél, mert ha nem, MEGHARAGSZIK rád... váááááááá.. ez zsarolás!!!!
2012. júl. 6. 15:17
 34/35 anonim ***** válasza:

Én meg multkor sétáltam az utcán, és egy nagymama rászólt a kisunokájára, aki mindenfele akart menni, csak arra nem amerre a mama gondolta volna: erre a nagyika: Legyél már jó, mert elvisznek az ördögök....

Szerintem az ilyen ijesztgetés sem túl jó egy gyereknek, de arra az idős mamikára sem tudtam volna haraguni, ha ő lenne a nagyink.

:)

2012. júl. 6. 19:28
 35/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Teljesen egyetértek veled,szerintem nem lehet neveletlenségről beszélni,ez engem is bántott volna hiszen még csak 1,5 éves a gyerek.

Amikor anyósom itt volt nálunk megkértem hagyja a vasalnivalót majd én megcsinálom,de nem hagyta pedig töbször megkértem.

Erre 2,5 éves lányom leszórt mindent a földre,mire anyós rácsapott egy nagyot a kezére.

A gyerek elött nem szóltam neki,de utána közöltem vele annyit,hogy mi szóval neveljük a gyereket és szeretném megkérni arra,hogy ne üsse meg többet.

Megértette,azóta nem volt semmi.

Tehát szerintem a ti dolgotok hogy neveljétek,hiszen a ti gyereketek,a papáéknál mindent ki fog próbálni,de szerintem ezért nem kell ütni.

2012. júl. 7. 07:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!