Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Masfel eves kisfiam nagyszulei...

Masfel eves kisfiam nagyszulei racsaptak a kezere, szerintetek mi a helyes viselkedes? Lejjebb.

Figyelt kérdés
Aposom racsapott a pici kezere, nem nagyott, csak nevelesi szandekkal, mert haztartasi gepekhez nyulkalt es hogy ez veszelyes, hogy maskepp nem fogja megtanulni. Minden elottem tortent, persze a kisfiam nagyon sirt, annyira rosszul esett neki, futott hozzam, nekem osszeszorult a szivem. Szerintetek igazuk van? Valahogy ugy erzem, nincs... Szerintem beszelni fogok veluk meg egyszer, tegnap nem jutottunk kozos nevezore. Hozza kell tennem, aranyosak, kedvesek, nagyon szeretik a picit, nem is bantanak soha, csak feltik, mert a mosogatogep vagy epp a suto nem jatek. De en ugy gondolom, hogy a neveles a szulokre tartozik, legyen az jelzes erteku racsapas vagy sem. Ha feltik, be lehet rakni etetoszekbe, kivinni mas szobaba, berakni jarokaba, amiben pl nem szeret lenni, sir, de legalabb nem attol, hogy megbantva erzi magat. Erdekelne, ki mit gondol, csak en aggodom tul es nincs abban, ami tortent semmi rossz a gyerekre nezve?
2012. júl. 6. 06:34
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

AKKOR LASSAN LEÍROM MÉGEGYSZER, PRÓBÁLD MEG ÉRTELMEZNI:

Miért, nem volt igazam, amikor azt írtam, nem tudtad megnevelni? Nem tudtad, hiszen hozzá nyúlt, a nagypapa ütött a kezére nevelő célzattal. Erre az egy kérdésedre írtam, nem általánosságban volt véleményem a nevelésedről. Ha te annak vetted, sajnálom.

Külön kiemelném a következő mondatot belőle: "Erre az egy kérdésedre írtam, nem általánosságban volt véleményem a nevelésedről."

Te állítólag "szovegeket ertelmezesevel foglalkoztam regen az egyetemen", amit kétlek, mert se írni, se olvasni, se szöveget értelmezni nem tudsz.

2012. júl. 6. 10:42
 22/35 anonim ***** válasza:
Te szimplán hlye vagy kérdező. A válaszadó, akit te túlbuzgónak nevezel azzal kezdte, hogy nem olvasta el a válaszokat. A nyolc általánosod azért meg van?
2012. júl. 6. 10:43
 23/35 A kérdező kommentje:

Amit a 18-as leirt, ezt olvastam gyermek pszihologusoktol, ezert is ketelkedtem es raktam fol a kerdest. Mert ismerosom ovodaban volt gyakorlaton es bizony, azok a gyerekek, akiknel ezt a modszert alkalmaztak a szulei, az ovodaban kisse agresszivabbak voltak, vertek vagy csapkodtak a tobbiekre.

Egyebkent, minden gyermek mas, rank a szuleink sosem csaptak, a kezunkre sem, teljesen nyugodtak voltunk.

2012. júl. 6. 10:43
 24/35 A kérdező kommentje:
Rendben van. Legyen nagyon szep napotok. Ha te lehulyezel egy ismeretlen embert, akkor a gyereked, hogy fog viselkedni majd masokkal, ha azt latja, kisse idegbeteg vagy. En csak sajnalni tudom az ilyeneket. Legyen szep napotok.
2012. júl. 6. 10:46
 25/35 A kérdező kommentje:
22es, nem ot neveztem tulbuzgonak. Olvasd el meg egyszer a valaszokat.
2012. júl. 6. 10:50
 26/35 A kérdező kommentje:
21, a gyengebbek kedveert meg egyszer leirom, nemelyik valasz stilusa volt serto, nem a tartalma.
2012. júl. 6. 11:05
 27/35 anonim ***** válasza:

Szia Kérdezőcske!!

Nem akarok veled veszekedni, látom már így is megy a buli itt.

A kérdésedre szeretnék csak válaszolni- amit már te is beláttál- jól tette a papa, hogy rászólt a fiadra.

Tudod én is ennek vagyok a híve, nem a verésnek- hanem, hogy igenis ne hagyjunk mindent a gyerekre. Sőt ha náluk van valaki idegen gyerek és valami olyat csinál, én zokszó nélkül rá is rászólok- nem csak a saját gyerekeimre. És ha máshol vagyunk- nagyon sok dolgot nem engedek meg a gyerkeimnek. Pl szétdobálják a játékokat, vagy bármit, vagy fiókokat, szekrényajtókat nyitogassanak stb. (Mégk kicsik, 4 és 2évesk)Nálunk mindkét nagyszülő szintén nagyon következetes a gyerekekkel, rájuk szólnak és bizony néha egy-egy legyintés is volt már.

Régebben történt nálunk, hogy vendégek jöttek 2 hasonló koru gyerekkel hozzánk, és bizony a két kisgyerektől elaszabadult a pokol nálunk. Ugárltak a kanapén- szinte a falon... anyuka-apuka csak beszélgetett, rájuk sem néztek. Az egyik gyerek odament az akkor még alig egyéves kisebbik gyerkemhez, és jól megtépte a haját, belemart a hasába, a fülét majd letépte. Én erre rácsaptam a gyerek kezére és rá is szóltam elég határozottan. Anyuka erre már felkapta a fejét, mert ott álltam két üvöltő gyerekkel. Meg sem kérdezte, mi volt a szitu, felkapta a drága kislányát és vigasztalta, puszilgatta, dédelgette. EGyszer meg nem kérdezte mit csinált- azt sem tudta, hogy az én vagy az ő gyereke volt "rossz"?

Azóta eltelt egy év, és sokszor panaszkodik nekem, azóta született mégegy kisfiam- aki még csak 2hónapos - szóval panaszkodik, hogy ő már megőrül a lányától, nekem bezzeg jó, mert jók a gyerekeim, mázlista vagyok három ilyen jó gyerekkel. .... stb.

Hát igen. A gyerket nevelni kell és következetesnek kell lenni.

Még szeretném megjegyezni, mielőtt bárki azt hinné, nem ütöm vágom a gyerekeimet és másét sem- csak volt már egy-egy kézre suhintás. De értettek is belőle. :)) Nincs is ebben semmi rossz.

2012. júl. 6. 11:48
 28/35 anonim ***** válasza:

kedves kérdező.kérdésedre már kaptál egyértelmű választ.Nagyából átfutottam a válaszokat...

Én véleményem is az hogy jól tette a papa hogy rászólt,rácsapott a kicsi kezére.Nekem is van 2 gyerekem egy 5 éves fiú és egy 1 éves lány.Én is rácsapok ha kell a kezükre a kicsinek is.Persze nem úgy ,hogy leszakadjon a karja csak legyintés céljából.És képzeld el s fiam nem agresszív az óvodába,nem viselkedik állat módjára(láttam pár gyereket akik azt se tudják mi fán terem a szép modor.Ezért nem értem azt a kijelentésedet ,hogy agresszív lesz a gyerek ha rászólnak ha kikap a keze.Max akkor ha agyba főbe verik a gyereket!!!

2012. júl. 6. 12:54
 29/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért hoztam föl példának az óvodás dolgot, mert ez is egy vélemény,nem az enyém. Bár, írtam, nem is a oda csapással volt bajom. Igazából a nevelés bonyolult téma, és hiába verik annyian a mellüket, hogy bezzeg az én gyerekeim. Tökéletes ember nincs, mindenki követ el hibákat. Ráadásul, más, ha valakinek több gyereke van,mert már több tapasztalattal rendelkezik. Az első babánál még minden új. Egy pszihiáter ismerősöm mondta, hogy a gyereknevelés nagyon komoly dolog, muszáj utánanézni a dolgoknak, szakkönyveket sem árt átlapozgatni. Aki azt mondja, hogy ő mindent jól csinál és a másikra mutogat, ott már baj van. Mindenestre köszönöm a normális stílusú, nem sértegető válaszokat.
2012. júl. 6. 14:25
 30/35 anonim ***** válasza:

28/29 es vagyok.Sose olvastam szakkönyvet a nevelésről.Vagyis bele lapoztam de szörnyű hogy úgy akarnak tanácsot adni ,hogy van akinek nincs is gyereke...Meg általában mindig azt írják,hogy nem lehet egy csecsemőt elkapatni,vedd csak fel.Meg hadd kibontakozni a gyereket ne szólj rá stb......

Sajnos én tudom milyen bántalmazott gyereknek lenni ,mivel gyerekként napi szinte elvertek(nem rácsaptak a kezemre hanem hol szíjjal hol ezzel azzal vert el apám,ha olyan kedve volt)Én megfogadtam ,hogy sose verem meg a gyerekeimet.Szigorúan fogom a fiamat mert jó embert akarok nevelni belőle,nem akarok miatta szégyenkezni.5 évesen megköszöni ha kap valamit,ha találkozik az utcán valakivel előre köszön stb....De minden gyerek más és más.Látom a kislányomon ö már nehezebb eset makacsabb ,hisztisebb.Ha nem úgy van valami amit ö akar igazán kiakad.

persze ha te azt tartod jónak ,hogy a könyvek által neveled a gyermeked ,tedd szíved joga.De szerintem a szívedre hallgass.

2012. júl. 6. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!