Masfel eves kisfiam nagyszulei racsaptak a kezere, szerintetek mi a helyes viselkedes? Lejjebb.
AKKOR LASSAN LEÍROM MÉGEGYSZER, PRÓBÁLD MEG ÉRTELMEZNI:
Miért, nem volt igazam, amikor azt írtam, nem tudtad megnevelni? Nem tudtad, hiszen hozzá nyúlt, a nagypapa ütött a kezére nevelő célzattal. Erre az egy kérdésedre írtam, nem általánosságban volt véleményem a nevelésedről. Ha te annak vetted, sajnálom.
Külön kiemelném a következő mondatot belőle: "Erre az egy kérdésedre írtam, nem általánosságban volt véleményem a nevelésedről."
Te állítólag "szovegeket ertelmezesevel foglalkoztam regen az egyetemen", amit kétlek, mert se írni, se olvasni, se szöveget értelmezni nem tudsz.
Amit a 18-as leirt, ezt olvastam gyermek pszihologusoktol, ezert is ketelkedtem es raktam fol a kerdest. Mert ismerosom ovodaban volt gyakorlaton es bizony, azok a gyerekek, akiknel ezt a modszert alkalmaztak a szulei, az ovodaban kisse agresszivabbak voltak, vertek vagy csapkodtak a tobbiekre.
Egyebkent, minden gyermek mas, rank a szuleink sosem csaptak, a kezunkre sem, teljesen nyugodtak voltunk.
Szia Kérdezőcske!!
Nem akarok veled veszekedni, látom már így is megy a buli itt.
A kérdésedre szeretnék csak válaszolni- amit már te is beláttál- jól tette a papa, hogy rászólt a fiadra.
Tudod én is ennek vagyok a híve, nem a verésnek- hanem, hogy igenis ne hagyjunk mindent a gyerekre. Sőt ha náluk van valaki idegen gyerek és valami olyat csinál, én zokszó nélkül rá is rászólok- nem csak a saját gyerekeimre. És ha máshol vagyunk- nagyon sok dolgot nem engedek meg a gyerkeimnek. Pl szétdobálják a játékokat, vagy bármit, vagy fiókokat, szekrényajtókat nyitogassanak stb. (Mégk kicsik, 4 és 2évesk)Nálunk mindkét nagyszülő szintén nagyon következetes a gyerekekkel, rájuk szólnak és bizony néha egy-egy legyintés is volt már.
Régebben történt nálunk, hogy vendégek jöttek 2 hasonló koru gyerekkel hozzánk, és bizony a két kisgyerektől elaszabadult a pokol nálunk. Ugárltak a kanapén- szinte a falon... anyuka-apuka csak beszélgetett, rájuk sem néztek. Az egyik gyerek odament az akkor még alig egyéves kisebbik gyerkemhez, és jól megtépte a haját, belemart a hasába, a fülét majd letépte. Én erre rácsaptam a gyerek kezére és rá is szóltam elég határozottan. Anyuka erre már felkapta a fejét, mert ott álltam két üvöltő gyerekkel. Meg sem kérdezte, mi volt a szitu, felkapta a drága kislányát és vigasztalta, puszilgatta, dédelgette. EGyszer meg nem kérdezte mit csinált- azt sem tudta, hogy az én vagy az ő gyereke volt "rossz"?
Azóta eltelt egy év, és sokszor panaszkodik nekem, azóta született mégegy kisfiam- aki még csak 2hónapos - szóval panaszkodik, hogy ő már megőrül a lányától, nekem bezzeg jó, mert jók a gyerekeim, mázlista vagyok három ilyen jó gyerekkel. .... stb.
Hát igen. A gyerket nevelni kell és következetesnek kell lenni.
Még szeretném megjegyezni, mielőtt bárki azt hinné, nem ütöm vágom a gyerekeimet és másét sem- csak volt már egy-egy kézre suhintás. De értettek is belőle. :)) Nincs is ebben semmi rossz.
kedves kérdező.kérdésedre már kaptál egyértelmű választ.Nagyából átfutottam a válaszokat...
Én véleményem is az hogy jól tette a papa hogy rászólt,rácsapott a kicsi kezére.Nekem is van 2 gyerekem egy 5 éves fiú és egy 1 éves lány.Én is rácsapok ha kell a kezükre a kicsinek is.Persze nem úgy ,hogy leszakadjon a karja csak legyintés céljából.És képzeld el s fiam nem agresszív az óvodába,nem viselkedik állat módjára(láttam pár gyereket akik azt se tudják mi fán terem a szép modor.Ezért nem értem azt a kijelentésedet ,hogy agresszív lesz a gyerek ha rászólnak ha kikap a keze.Max akkor ha agyba főbe verik a gyereket!!!
28/29 es vagyok.Sose olvastam szakkönyvet a nevelésről.Vagyis bele lapoztam de szörnyű hogy úgy akarnak tanácsot adni ,hogy van akinek nincs is gyereke...Meg általában mindig azt írják,hogy nem lehet egy csecsemőt elkapatni,vedd csak fel.Meg hadd kibontakozni a gyereket ne szólj rá stb......
Sajnos én tudom milyen bántalmazott gyereknek lenni ,mivel gyerekként napi szinte elvertek(nem rácsaptak a kezemre hanem hol szíjjal hol ezzel azzal vert el apám,ha olyan kedve volt)Én megfogadtam ,hogy sose verem meg a gyerekeimet.Szigorúan fogom a fiamat mert jó embert akarok nevelni belőle,nem akarok miatta szégyenkezni.5 évesen megköszöni ha kap valamit,ha találkozik az utcán valakivel előre köszön stb....De minden gyerek más és más.Látom a kislányomon ö már nehezebb eset makacsabb ,hisztisebb.Ha nem úgy van valami amit ö akar igazán kiakad.
persze ha te azt tartod jónak ,hogy a könyvek által neveled a gyermeked ,tedd szíved joga.De szerintem a szívedre hallgass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!