Masfel eves kisfiam nagyszulei racsaptak a kezere, szerintetek mi a helyes viselkedes? Lejjebb.
Nincs ebben semmi rossz! Ha te nem tudtad megnevelni,hogy ne nyúljon a gépekhez,akkor megteszi a papa. Semmi baj,ha megbántva érzi magát. Ha beteszed a járókába,akkor még nem tudja,hogy nem szabad a gépekhez nyúlni. Ettől is megbántva érezheti magát.
Nem kell mindent ráhagyni a gyerekekre,nem fog megsérülni a pici lelke.
Csak sokan elhiszik ezt. Ezért van annyi kezelhetetlen gyerek.
2-esnél a pont. Nemrég volt hasonló kérdés, hogy a gyerek rávágott a nagymamára, az meg meglegyintette. Az anyuka kishíján agyvérzést kapott, és szerintem legszívesebben meglincselte volna a nagyit. Érdekes volt olvasni a véleményeket, tükrözte a mostani kifacsarodott nevelési elveket.
Idegen embernek persze nincs joga, de egy nagyszülő nyugodtan megteheti.
Félelmetes, milyen gyereknek nevezett kis szörnyetegek szaladgálnak néha, és ez a szülők hibája, hogy fingjuk sincs, hogyan kell a rájuk bízott palántából normális embert nevelni.
Nem csak a szülőkre tartozik a nevelés. Mindenki neveli valamilyen szinten a gyereket, akivel csak kapcsolatba kerül.
Más kérdés, hogy hogyan. A nagyszülők idejében elfogadott volt a kézrecsapás, automatikusan így tettek.
De leírtad, hogy normális, kedves emberek. Hát beszéld meg velük, hogyan csinálják legközelebb. Tudod, szóból ért az ember.
Az meg, hogy nem nevelted meg, szerintem nem igaz. A gyerekek feszegetik a határaikat. Vannak olyan dolgok, amit otthon simán jól csinálnak, "idegenben" meg próbálkoznak.
Én nem ellenzem a kézrecsapást, anyu is ha olyat csinált a lányom, ráütött a kezére, én is, de csak akkorát mintha valamit megpaskolnék, mondtam neki Dàdá nem szabad, ha a 8. Jujjj jujj ne menj oda, ne tekergesd a tűzhely gombját sem hatott!
Elektromos tűzhelyünk van, valahogy meg kell tanítani hogy ne tekergesse a gombot, mert egyből fel izzik, és ha pl. Valami van rajta, fel is gyulladhat!
Na meg a mikrót se nyomogja, mert bekapcsol és elromlik ha ürsen megy!
Sokszor tényleg mintha a falhoz beszélnék, de látod, miután kikapott, elszégyelte magát, érezte hogy rosszat csinált!
Ha másképp nem megy, inkább rácsapok ég picit a kezére, minthogy megégesse magát, vagy felmásszon valahová, ahonnét le eshet, ....
Mi ebben a tragédia? Nagyon jól tették. A nevelés pedig MINDENKINEK a dolga, aki kapcsolatba kerül a gyerekkel. Vagy mit tegyen a nagyszülő? Ne nevelje? Akkor a gyerek csak nyugodtan nyúljon konnektorba, tekergesse a gázcsapot, és ne szóljon rá senki, mert az szülő dolga???
Nagyon helyesen tették, ekkora gyerek nem érti a nemet. Én is rácsapok az 1 évesem kezére, ha konnektorba akar nyúlni, vagy épp a szekrényt készül lesöpörni. Így legalább megjegyzi, hogy ha azt a dolgot teszi, akkor az fizikailag sem kellemes, mert ha az áram kevésbé jótékony hatrásáról tartok kiselőadást, azt még nem fogja megjegyezni. Sőt, a nagynak is a kezére csaptam, mikor kicsi volt, most 10 éves, és nem lelki sérült, viszont nem is csapta meg az áram, nem rázta meg háztartási gép, nem nyitotta magára a gázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!