Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Herótom van a gyerekektől, de...

Herótom van a gyerekektől, de sajátot majd (egyszer) szeretnék. Vélemények? Veletek is van ilyen? Szerintem férfiakkal jobban előfordul, de én nő vagyok.

Figyelt kérdés

2012. júl. 5. 15:50
1 2
 1/15 anonim válasza:
54%
26 F. Ugyanez, csak "sajnos" Én sajátot sem szeretnék.
2012. júl. 5. 15:54
 2/15 anonim ***** válasza:
36%
Herotom van a gyerekektöl, sajatot se szerettem volna, megis lesz. Ez ilyen. A sajatodat a legszebbnek legokosabbnak latod, a többitöl lehet h tovabbra is herotod lesz :) Nekem most terhesen a gyerekek a legnagyobb ellensegeim, meterröl kerülöm öket nehogy valami betegseget kapjak el tölük. Ettöl meg nem leszek rossz anya csak mas gyereket ne bizzak ram!
2012. júl. 5. 15:54
 3/15 anonim ***** válasza:
54%
A más idegesítő, neveletlen kölyke engem is felhergel. A sajátommal pedig igazán boldog és nyugodt vagyok.
2012. júl. 5. 15:56
 4/15 A kérdező kommentje:
megnyugtató válaszok. azt hittem velem van a baj, mert a környezetemben (pl munkahely) mindenki előadja, hogy mennyire odavan a gyerekekért, ha valaki behozza a sajátját.
2012. júl. 5. 16:01
 5/15 anonim ***** válasza:
36%

Engem majdnem mindegyik 2 évesnél idősebb idegesít.

Remélem az enyémek (még bébik) nem lesznek ilyenek később sem.

2012. júl. 5. 16:02
 6/15 anonim ***** válasza:
36%

Én is úgy jártam, mint a 2. hozzászóló, sosem akartam, mégis lett, és az a helyzet, hogy mások gyerekét ettől sem szerettem meg. A sajátjával az embernek megvan az a nagyon nagy előnye, hogy bár ugyanolyan bosszantú tud lenni a saját gyerek is, „nem tudja nem szeretni” az ember – és ez megvédi attól, hogy agyoncsapja. :)

Nekem annyi nehézséget okoz, hogy nem vagyok oda a gyerekekért úgy általában, hogy nem vagyok hajlandó gyerekprogramokra menni (játszóház, táncház, csiribiri torna és társai), ahol rengeteg gyerek van.

Ez a „gyerekundor” azért érdekes, mert ha egy gyereknek a szüleit szeretem, akkor a gyereket is.

2012. júl. 5. 16:04
 7/15 A kérdező kommentje:
jó, eddig senki nem szereti a másét, de akkor mi van a játszótérrel? Nem viszitek a gyereket, vagy igen, mert "muszáj", bár Ti nem vagytok oda a gondolattól a többi gyerek miatt? vagy akkor egy ilyen alapvető kérdést hogy oldotok meg?
2012. júl. 5. 16:09
 8/15 anonim ***** válasza:
Azzal en is ugy vagyok, h ha a szülöt szeretem akkor a gyereket is. Baratok gyerekeivel kell a sajatot összeengedni, de jatszoteren is jol elvannak idegen gyerekekkel, csak akkor megint ott a veszely, h az idegen szülövel beszelgetni kell... Oviban biztos lesz 1-2 szimpatikus szülö, velük erdemes gyerekprogramokat szervezni szerintem.
2012. júl. 5. 16:19
 9/15 anonim ***** válasza:

(A 6. vagyok újra)

Hát, én nagyon-nagyon ritkán viszem játszótérre. :) Szerencsére van a házunknak kertje, és egy-két gyerek a szomszédban, akikkel játszat, illetve azt csinálom, amit az utolsó ajánlott, hogy a barátaink vagy szimpi ovistársak gyerekeivel járunk össze.

Próbálkoztam egyszer egy táncházzal, de nem bírtam. :) Természetesen sokáig küzdöttem a lelkiismeret-furdalással, hogy milyen rossz anya vagyok, mert megfoszton a gyereket attól, hogy 50 másikkal együtt őrjönghessen, de aztán arra jutottam, hogy ha én idegrohamot kapok, az neki sem jó. Egyébként meg a gyerekeknek az a normális, ami az adott családban van, így akiknél a gyerekes tömörülés megy, ott az, ahol más, ott meg amaz.

Remek programokat lehet kitalálni a játszótér helyett, mi rengeteget járunk erdőbe pl.

2012. júl. 5. 16:34
 10/15 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy mielőtt valaki azt mondaná, nem szocializálódik jól a gyerek, ha nem jár eleget társaságba, én erről azt gondolom, 3 éves koráig bőven elég, amennyit az ismerősök/szomszédok stb. gyerekeivel elvan, azután pedig úgy is óvodás lesz, és egész nap gyerekek közt figyel.
2012. júl. 5. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!