3 és fél éves fiú gyermekeddel mennyit és mit játszol?
Mennyire igényli hogy bekapcsolódj a játékba,vagy elég hogy ha csak mellette ülsz?
a fiam ott tart,hogy anya gyere játssz velem.ez abból áll,hogy én építek kockákból,ő lerombolja a markolóval.vagy elhordjuk egyik helyről a másikra.Jön,hogy olvassak neki mesét....de képes könyveket hoz,hogy a képről meséljek neki,a "hivatalos" mesék nem is nagyon érdeklik.Max az állatosak.(3kismalac)A festés is akkor érdekli jobban ha leülök mellé én is festeni.
Kint meg füvet nyír,vagy traktorozik-és most ugye a medencében pancsolunk.De ezek sem olyan játékok,amikbe be lehet kapcsolódni.
Erőltessem,h.közösen játszunk (miket?),vagy ez már így marad??a kisebb tesóval jobban el vagyok,igaz vele még csak olvasunk,de legalább meséket.
Én fiam imád a társaival játszani, így a délelőttöket ott töltjük a pajtásokkal. Egyáltalán nem akarja, hogy játsszak vele ilyenkor, mintha ott sem lennék. Futkároznak, szerepjátszanak, homokoznak.
Itthon egyedül építi a duplóját, szerepjátszik, ha mellé ülök építeni, akkor sem az érdekli, hanem amit ő épít. Ő imád a testvérével játszani (16hós), együtt nagyon jól elvannak - általában. Este alvás előtt van meseolvasás, könyvből, mesét-ezt így szereti.
Bújócskázni szoktunk a lakásban még. Konyhában főzésnél odajön, hogy segít, krumplit vág, golyót gyúr.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Inkább magàban játszik, a szobájában, olvasgat magának, vagy hozza a könyvet és ő olvas, mondja el mit lát a képeken. Matricázik, filcel rajzol, a játékaival szerepjátékozik.
Néha oda ülök mellé, akkor bevon, ad nekem
Is valamit a kezembe.
Orvosi táskáját hozza, megvizsgál.
Berakja magának a mesét amit nézni akar.
Feltalálja,leköti magát.
Java részt magában játszik, ha végeztem a dolgommal beszállok.
Szia!
Nálunk is a társasjáték a kedvenc.Névnapjára Mi micsoda társast kapott,pont a kisebb korosztálynak való,nagyon szereti.
A párosító kártyát,puzzle-t is kedveli.
A könyv kedvenc a mi micsoda junior kukásautós,és az autószerelős része.
Én ezeket megpróbálnám nála,hátha...
ma megint megpróbálkoztam,hogy építsünk együtt legóból.erre ő rögtön hozza a markolót és tologatja,ahelyett hogy kicsit kreatívabban építene.és persze a mondom neki,akkor duzzog.a kukásautós könyv nálunk is sláger.de pl színezni abszolút nem akar,inkább maga fest.
nem tudom hogy vezessem rá,hogy nem csak kombájnból és fűnyírásból áll a világ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!