Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 és fél éves fiú gyermekeddel...

3 és fél éves fiú gyermekeddel mennyit és mit játszol?

Figyelt kérdés

Mennyire igényli hogy bekapcsolódj a játékba,vagy elég hogy ha csak mellette ülsz?

a fiam ott tart,hogy anya gyere játssz velem.ez abból áll,hogy én építek kockákból,ő lerombolja a markolóval.vagy elhordjuk egyik helyről a másikra.Jön,hogy olvassak neki mesét....de képes könyveket hoz,hogy a képről meséljek neki,a "hivatalos" mesék nem is nagyon érdeklik.Max az állatosak.(3kismalac)A festés is akkor érdekli jobban ha leülök mellé én is festeni.

Kint meg füvet nyír,vagy traktorozik-és most ugye a medencében pancsolunk.De ezek sem olyan játékok,amikbe be lehet kapcsolódni.

Erőltessem,h.közösen játszunk (miket?),vagy ez már így marad??a kisebb tesóval jobban el vagyok,igaz vele még csak olvasunk,de legalább meséket.

2012. júl. 4. 12:54
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Én fiam imád a társaival játszani, így a délelőttöket ott töltjük a pajtásokkal. Egyáltalán nem akarja, hogy játsszak vele ilyenkor, mintha ott sem lennék. Futkároznak, szerepjátszanak, homokoznak.

Itthon egyedül építi a duplóját, szerepjátszik, ha mellé ülök építeni, akkor sem az érdekli, hanem amit ő épít. Ő imád a testvérével játszani (16hós), együtt nagyon jól elvannak - általában. Este alvás előtt van meseolvasás, könyvből, mesét-ezt így szereti.

Bújócskázni szoktunk a lakásban még. Konyhában főzésnél odajön, hogy segít, krumplit vág, golyót gyúr.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe.

2012. júl. 4. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Inkább magàban játszik, a szobájában, olvasgat magának, vagy hozza a könyvet és ő olvas, mondja el mit lát a képeken. Matricázik, filcel rajzol, a játékaival szerepjátékozik.

Néha oda ülök mellé, akkor bevon, ad nekem

Is valamit a kezembe.

Orvosi táskáját hozza, megvizsgál.

Berakja magának a mesét amit nézni akar.

Feltalálja,leköti magát.

Java részt magában játszik, ha végeztem a dolgommal beszállok.

2012. júl. 4. 15:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is a társasjáték a kedvenc.Névnapjára Mi micsoda társast kapott,pont a kisebb korosztálynak való,nagyon szereti.

A párosító kártyát,puzzle-t is kedveli.

A könyv kedvenc a mi micsoda junior kukásautós,és az autószerelős része.

Én ezeket megpróbálnám nála,hátha...

2012. júl. 4. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
sokat kell vele játszani,sokat igényli,imád a társaivallenni,de itthon, még a szerepjátékokba is be kell segíteni.szereti ha olvasunk neki,ha társasozunk,pl vettem neki pecázol halas játékot,vagy polipost a kis rákokat kell megmenteni,kártyázni,puzzlézni,autózni.ujságok feladatait megoldani,rajzolni,festeni,gyurmázni.van egy autós szónyegen azon szoktunk szerepjátékozni,elmennek az autók vásárolni,építeni,a rendörségre,hotelbe.ő és mi kis nagyon jol elvagyunk,persze ha dolgom van gyorsan megcsinálom,vagy besegít abba is.
2012. júl. 4. 19:15
 5/5 A kérdező kommentje:

ma megint megpróbálkoztam,hogy építsünk együtt legóból.erre ő rögtön hozza a markolót és tologatja,ahelyett hogy kicsit kreatívabban építene.és persze a mondom neki,akkor duzzog.a kukásautós könyv nálunk is sláger.de pl színezni abszolút nem akar,inkább maga fest.

nem tudom hogy vezessem rá,hogy nem csak kombájnból és fűnyírásból áll a világ

2012. júl. 5. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!