Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálsz válogatós,...

Mit csinálsz válogatós, beteges gyermekeddel, hogy meghozd az étvágyát?

Figyelt kérdés
Nagyon sok mindent elrontottam, de lassan most már kezdek megőrülni az étkezések miatt. Tudom, hogy ez se jó, mert mindenhol azt írják, hogy ne kerítsünk nagy feneket az evésnek, mert azzal még jobban megutáltatjuk vele az ételt, de nem tudok színészkedni, mert amúgy nagyon beteges és sokat fogyott is az elmúlt pár hónapban. 3 éves lányomnak sokszor gyorsan kanalazok néhány kanál levest, adok a szájába egy-két falat ételt, mert tudom, hogy gyorsan megunja a próbálkozást és megy játszani. Tippeket, jó tanácsokat várok válogatós, rossz evő gyerekek szüleitől! Ti adjátok gyerekeiteknek azokat, amiket szeretnek és hagyjátok amiket nem??? Azt mondta nekem valaki, hogy erőltetni kell mindenképp, bár nekem akkor képes kihányni az ételt. Ha meg csak azt adom amit megeszik, akkor az nem túl változatos!
2012. febr. 12. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Én sose erőltettem, hogy egyen. Azt igen, hogy kóstolja meg, ahhoz ragaszkodtam, de ha nem ízlett, neki eszembe se jutott volna belepakolni. igaz, hogy én is bohóckodtam neki egy sort egy pár kanál ételért, pl. hogy jön a repülő, miközben berregtem a kanálnak és berepül a hangárba, mai a szája volt, de ennél többet nem. Voltak nekünk is korszakaink, amikor felkapott egy-egy ételt, tojást, később rántott dolgokat, és ilyenkor mást nem igazán fogadott el, ekkor nálunk sem volt túl változatos, amiért én is elkeseredtem, de ilyenkor becsempésztem zöldséget, sajtot pl. a rántottába. Az én meglátásom az, hogy erőltetni semmit sem szabad, és ha ennyire étvágytalan és beteges, ezek lehetnek egymás következményei. Ha beteg valaki, akkor étvágytalan, ha pedig nincs étvégya, nem jut kellő tápanyaghoz, akkor megbetegszik. Ez egy ördögi kör, ezért szerintem a dokiddal, vagy a védőnőddel konzultálj. Pláne, ha a súlya tartósan csökken! Nem kell megijedni, lehet, hogy valamilyen ásványi anyag hiánya van, pl. vas, ca ez is okozhatja az általad leírtakat.
2012. febr. 12. 15:29
 2/3 TKI Ibolya ***** válasza:

Teljesen igaza van az első válaszolónak.Én már csak annyit teszek még hozzá hogy fontos a szülő hozzáállása is az étkezéshez.Ha te is válogatós vagy ,vagy éppen nem eszel semmit mert mondjuk fogyózol(ez csak példa)akkor a gyerek is téged fog utánozni.Ne etesd hanem például készíts neki jó pofa falatokat fogpiszkálóval átszúrva vagy vond bele az étel készítésbe.Például készítsetek együtt kekszes joghurtot.Vegyél neki jó pofa tésztát mondjuk masnisat és készítsetek együtt rá öntetet.Az én gyerekeim mindig szívesebben megeszik azt amit ők készítetek.

És ne erőltesd mert az semmi jóra nem vezet!

2012. febr. 12. 21:36
 3/3 anonim ***** válasza:
semmi esetre sem szabad eroltetni...nem tudom mi az ami kedvence ...lehet kakao...edes italok edessegek...ezek mind elvehetik az etvagyat...tobbszor kapott vizet ...elvittuk a dokihoz felirtak vitamint...de nem volt ra szukseg...megoldottuk ugy hogy azt kapta amit szeretett ...es deszertet csak akkor ha evett...semmi nem tart orokke...az orvosnak mindenfelekeppen jo megmutatni...
2012. febr. 13. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!