Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, ti vennétek mosogatóg...

Anyukák, ti vennétek mosogatógépet? (Illetve ha van nektek, írnátok róla? )

Figyelt kérdés

Szeretnék is-meg nem is. Barátnőm azt mondja, mióta van,azóta "imád" mosogatni, gyönyörű tiszta lesz minden, poharak stb.

Anyukám szerint felesleges pénzkidobás, a "lusta háziasszonyok" vesznek ilyent....6szor elmosogat, mire a programmal végez a gép. (Mondtam neki h 1program kb. 1,5 óra)

Most akkor...? /Két kicsi gyerekem van, szinte minden nap főzök,emiatt is gondolom, h jó lenne.../

2012. júl. 1. 13:41
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
bocs,még akkor kérdeznék...És hány terítékeset érdemes? 10-12, több?
2012. júl. 1. 14:08
 12/45 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is van és imádom!! Nem tudom másnál hogy nincs tele,de nálunk minden nap megy egy adag. Nem mindig van dugig, de beindítom,mert nem hagyom sokáig (2napig)büdösödni benne az edényeket. Csak a nagyon zsíros,ételmaradékos edényt löttyintem le a csap alatt,mielőtt berakom,mert azért a gép se mindenható.. De elmosogatni előtte minden edényt nem kell. Én lehet,hogy megy 1,5-2 órát(koszosságtól függően),de addig én le tudok pihenni,vagy a gyerekekkel el tudok indulni bárhová, mosogat,míg nem vagyunk otthon,vagy játszunk. Nem kell a mosogató lében pacsmacsolnom és ott ácsorognom a mosogató fölött. Tiszták és szépek az edények, ráadásul ez magas hőfokon mosogat,amit a kezed már nem bírna ki.. Nem úriasszony ettől még az,.akinek van, mert a mi kényelmünket szolgálja. Két gyerekünk van és nemsokára megszületik a harmadik,úgyhogy szupi,hogy van. Szóval beszéld rá az embert, mert ha meglesz majd akkor jön rá,hogy milyen jó dolog. Ja és a vízszámlánk nem több,mióta megvan!!
2012. júl. 1. 14:10
 13/45 anonim ***** válasza:
83%

7-8 vagyok

nekünk 12 terítékes van, szerintem két gyerekkel már megtelik. Igaz nem pont 12 teríték kerül bele, de így férnek el lábosok vagy más is.

Ja, épp tegnap mosogattam el vele két régi termoszunkat is, hát olyan szépek lettek, hogy még! :o)

Még egy szempont a vásárláshoz, ha amerikai konyhátok van, tehát az élettérben fog dolgozni, és nem a konyhában, akkor érdemes odafigyelni rá, hogy hány dB-es, ezt nekünk is ismerősök mondták, akik visszavittek egy gépet, mert olyan hangos volt.

43 dB az már nagyon klassz halk, de 45-nél ne legyen több.

A miénk végül 41dB-es, jóformán nem hallani, amikor működik. Szuper! (Én használok 3 órás programot is, az az egyik leggazdaságosabb)

2012. júl. 1. 14:17
 14/45 anonim ***** válasza:
90%

Bírom, hogy olyanok szólják le, és véleményezik, akik nem is használnak ilyen gépet. :)

Miért kéne előtte elmosni az edényeket?? Dehogy kell!!! ÉN simán bepakolok mindent, olyan hőfokon mos, hogy minden tiszta, steril, gyönyörű. A maradék elszivárog, lebomlik, vagy én nem tudom.. jó, nyilván nem egy fél disznó, de elég jól eltűnik minden. A szűrő meg azért van, hogy felfogjon mindent.

Nem is büdösödik, mert ahogy becsukom az ajtót, úgy védi is az edényt, nem szárad rá, nem rothad rá. Nekem napi egyszer megy általában.

Ha vendégek jönnek imádom, hogy nem kell még egy fél napig takarítani.

Ezt az időt a gyerekemmel tudom tölteni.

Nekünk bojlerünk van, ami miatt figyelnem kell a melegvízre is. Amíg nem volt gép, addig a mosogatás miatt sokszor kevés volt a víz a fürdéshez, ez mára már nem gond.

Na szóval, bátran ajánlom, imádni fogod!

2012. júl. 1. 14:23
 15/45 anonim ***** válasza:
89%

Utolsó vagyok!

Plusz előnyök, csak ez előbb nem jutott eszembe.

A csöpögtetőt, a kukát, a tűzhely rácsát simán bedobom egy programra, nem kell vízkövezni, sikálni, csak lefut, és olyan, mintha új lenne minden. Ilyenekre is jó.

2012. júl. 1. 14:24
 16/45 anonim ***** válasza:
43%

3-as vagyok!

Nem szóltam le senkit én csak azt írtam le amit a barátnőm mondott!

Engem az ő hozzáállása beszélt le a vásárlásról.

Ő mondta, hogy mindent el kell öblíteni előtte, sokat megy, nehezen telik meg stb...

Én nem írtam, hogy ne vegyen a kérdező, csak azt írtam le, hogy engem mivel beszéltek le...

2012. júl. 1. 14:26
 17/45 A kérdező kommentje:
Komoly, még a tűzhely rácsát is bele lehet tenni?? Én azt késsel vakargatom... De ha vakargatni se kéne....:)
2012. júl. 1. 14:30
 18/45 anonim ***** válasza:
84%
Én mindenképpen a mosogatógépre szavazok, főleg, ha minden nap főzöl. A mosogatógép eleve kevesebb vizet és mosószert használ mint kézi mosogatásnál használnál, és amíg te kézmeleg vagy hidegebb vízben mosogatsz, főleg így nyáron, addig a gép felmelegíti 60fokra. Amit meg anyukád mondd, hogy a lusta háziasszonyok használják csak... Hát ez meg nézőpont kérdése. Anyukám lánykorában pont ezt mondták a felmosófára is. Aki nem egy ronggyal, térdepelve mosta fel az egész lakást/házat, az lusta háziasszony volt. Ma meg már kinek nincs felmosófája?
2012. júl. 1. 14:36
 19/45 anonim ***** válasza:
75%
A legjobb találmány a szárítógéppel holtversenyben. Mindkettőjüket szeretem:)
2012. júl. 1. 14:44
 20/45 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam el teljesen a többi hozzászólást, biztos már minden fontos dolgot leírtak.

DE, a mosogatógép isten áldása az anyukáknak!

Csak pozitív dolgokat tudok írni:

- 70 fokos a víz benne, te nem tudsz ilyen forró vízben kézzel mosogatni

- minimális a víz felhasználása, spórolsz

- 5-5 perc a ki és bepakolás

- nem büdösödik, én napi 2x pakolom be és tele van, azonnal bekapcsolom

A legfontosabb, hogy IDŐT spórolsz. Rengeteget, amit a gyerekkel tölthetsz!

(már csak egy olyan gép kellene, ahová beteszem a ruhát, és kivasalva, összehajtva veszem ki:)))

2012. júl. 1. 14:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!