Hogy lehet egy 2 éves gyereket rávenni, hogy hordja a szemtapaszt?
Szia. Az én kislányom is 2 éves korában kapott szemtapaszt. Megértelek, tényleg nagyon nehéz rávenni. Mi sok mindennel próbálkoztunk, ideig-óráig vált be egy-két dolog.
Pl. vettünk a patikában gyerekfigurás szemtapaszt, tényleg nagyon szépek, az tetszett neki, engedte, hogy feltegyük, de 1-2 alkalom után már nem volt érdekes. Aztán ígérgettünk neki jutalmat, ha rajta marad ameddig kérjük, akkor utána kap csokit, cukorkát, akármit. Ez többnyire bevált. Vagy leültettük a tv elé, hogy nézze a kedvenc meséjét, ilyenkor kicsit elfelejtette, hogy a fél szeme be van kötve. Szerencsére nálunk nem egész nap kellett a tapasz, csak egy nap 1 órát.
Próbáld neki magyarázni, ha leszedi, akkor vissza kell menni a doktornénihez, és szomorú lesz, vagy fájni fog a szeme, ha nem viseli a tapaszt. Hátha valamit megért belőle.
Sajnos teljesen bevált módszert én sem tudok ajánlani, mi ezekkel próbálkoztunk, néha működtek, de pár hét után mi is feladtuk a tapaszolgatást, mert már semmi nem vált be.
Nekünk nincs tévénk, de ez jó ötlet, majd nézek neki valami mesét a neten, mert az úgyis az újdonság varázsával hatna rá. Bár egész nap mégse nézheti.
Én mindig azt szoktam neki mondani, hogy nagyon büszke leszek rá, ha felteszi, meg hogy milyen szép, stb. Ő meg ha nem akarja, hogy feltegyem, kijelenti, hogy megy aludni, és képes befeküdni az ágyába és úgy tesz mintha tényleg aludni készülne, de 15 percnél tovább nem bírja :)
Ha csak egy órát kéne hordani... Most jobb napokon 6 óra a maximum, rosszabb napokon, 2-3 óra. Nem tudom így is el lehet e érni a kívánt eredményt, de az biztos, ha a doki egy nap azt mondja, hogy vége, akkor valami nagy bulit csapunk :)
Szia!
Az én fiamnak több mint egy éve kell egész nap tapasztani,felváltva 3:1 arányban. A kezdetek szörnyűek voltak de azért törekszem arra hogy meglegyen a napi 6-8 óra.3 éves a fiam neki már jobban meglehet magyarázni miért kell takarni "anya csak jót akar neked,így gyógyul meg a kis szemed" Nem szoktam neki hazudni,megmondom hogy még sokáig kell takarni. Kisebb korában is ezeket mondtam csak akkor még nem igazán értette.Mai napig van olyan hogy leszedi,viszont én visszateszem. Az ő érdekében muszáj.
Anno én erről sokat olvastam és köztük ezt is találtam:
Lehet van benne valami.
Nem hordhatjuk mi is egész nap a tapaszt,én rátettem a macira autóra a kezdetekkor de a fiam mindíg leszedte mondván nekik nem kell.Mi addig harcoltunk nagyon amíg nem volt rajta de utána volt hogy órákig sem nyúlt oda hogy levegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!