Miért kell így nevelni egy gyereket? Most őszintén, lett már bárkinek baja, ettől a kis hazugságtól?
A keresztlányom 2 hónappal fiatalabb a kislányomnál, és a múltkor együtt játszott a két gyerek. A kislányomnak van egy kis játéka, ami nagyon megtetszett a keresztlányomnak, és az anyukája mondta neki, hogy hát kérdezze meg tőle, hogy honnan kapta. Erre a 4éves kislányom mondta, hogy ezt a Jézuska hozta neki karácsonykor.
Erre elkezdte mondani neki a keresztlányom, hogy ne mondjon már ilyet, mondta neki az anyukája, hogy nincs se Mikulás, se Jézuska, se Húsvéti nyuszi.
Megkérdeztem tőle, hogy miért mondta el neki ennyi idősen, mert pl. az én kicsim annyira várja őket mindig, együtt rajzolunk neki, kiteszi a kis cipőjét az ablakba, annyira aranyos..
Ő meg elkezdte, hogy teljesen felesleges hazudni a gyereknek, nem hülye, hogy ilyen meséknek bedőljön, így nem lehet gyereket nevelni.
Most komolyan, mi ebben a rossz? Nálatok 4évesen voltak ilyen "mesék"? Vagy csak nekem természetes, hogy ezt mondom neki?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Nálunk van/volt/lesz Jézuska, Mikulás, Nyuszi és eddig egyik gyerek sem kapott sokkot mikor rájöttek az igazságra, mert nem egyik percről a másikra jöttek rá, hanem szépen megértek rá, és így nyoma sincs csalódásnak.
Nálunk amúgy a rokoni körben épp annak volt rosszabb, ahol ezek a "mesék" már kiskortól kezdve ki voltak irtva.
De persze mindenki másképp csinálja, engem végülis pont nem érdekel, ha valakinél nincs Jézuska, viszont ne szóljon be és ne akarja megnevelni az én gyerekemet, hanem mindenki foglalkozzon a maga dolgával.
Van egy ismerősöm, az Ő fia már 11 éves, de még mindig hisz a Jézuskában, Mikulásban.
Szerintem egy ilyen élménytől megfosztani a gyereket, nem szép dolog. Az én kisfiam még csak 20 hónapos, így Ő még nem, de az unokaöcsém aki 5 éves nagyon is készül ezekre az ünnepekre. Szinte extázisban kiabálja, hogy "megjött a Jézuska", amikor megpillantja a rengeteg ajándékot a fa alatt. Szeretném, hogy az én fiam is ilyen boldogságos pillanatokat éljen majd át, ha már érti. Remélem, az idei karácsonyunk ilyen lesz már. :)
Az meg, hogy a Te kislányod előtt kezdte el magyarázni a sajátjának, egyenesen bunkóság. Még ha máshogy is neveli a saját gyermekét, nincs joga a Te kislányod meséjét szétrombolni! Ezért nagyon kiakadtam volna, tutira leállítottam volna! Pedig nem vagyok balhézós.
Hát én is félrehívtam, hogy mégse a lányok előtt, és elmondtam neki a magamét..
A kislányom pedig egész este sírt, hogy hogy mondhatta azt a Keri, hogy nincs Jézuska, mikor ő mennyi mindent szokott kapni tőle.. :(
Én elsős koromig hittem a jézuskában.Majd a kisdobos c. újságban olvastam, hogy nincs. Este számon kértem az
anyukámon, hogy miért hazudott. Azt kérdezte, hogy boldog voltam-e amíg hittem benne? Mondtam, hogy igen. Mondta, hogy varázsa van ennek. S igazat adtam neki. Nem sértődtem meg. Arra kért, hogy az öcsémnek ne mondjam meg, s működjek együtt velük. S azt tettem. Negyedikes koráig hitt a jézuskában. S máig hálás vagyok Nekik ezért. Ugyanis csak addig élveztem a karácsonyt, míg hittem a csodában. Azóta nem igazán jelent semmit, csak plussz melót.A gyerekeim is hisznek benne, s imádják.Nem fogom megmondani nekik az igazságot, míg csak lehet elhúzom.Ugyanis a gyermekek még hisznek a csodákban, minek törjem össze az álmaikat, hitüket, majd ha itt lesz az ideje úgyis megtudják. Az ovis télapót fél éven át emlegette a nagyobbik kisfiam. Mindenre emlékszik, mi meg még élvezetesebbé próbáljuk Nekik tenni ezeket az ünnepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!