Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért kell így nevelni egy...

Miért kell így nevelni egy gyereket? Most őszintén, lett már bárkinek baja, ettől a kis hazugságtól?

Figyelt kérdés

A keresztlányom 2 hónappal fiatalabb a kislányomnál, és a múltkor együtt játszott a két gyerek. A kislányomnak van egy kis játéka, ami nagyon megtetszett a keresztlányomnak, és az anyukája mondta neki, hogy hát kérdezze meg tőle, hogy honnan kapta. Erre a 4éves kislányom mondta, hogy ezt a Jézuska hozta neki karácsonykor.

Erre elkezdte mondani neki a keresztlányom, hogy ne mondjon már ilyet, mondta neki az anyukája, hogy nincs se Mikulás, se Jézuska, se Húsvéti nyuszi.

Megkérdeztem tőle, hogy miért mondta el neki ennyi idősen, mert pl. az én kicsim annyira várja őket mindig, együtt rajzolunk neki, kiteszi a kis cipőjét az ablakba, annyira aranyos..

Ő meg elkezdte, hogy teljesen felesleges hazudni a gyereknek, nem hülye, hogy ilyen meséknek bedőljön, így nem lehet gyereket nevelni.

Most komolyan, mi ebben a rossz? Nálatok 4évesen voltak ilyen "mesék"? Vagy csak nekem természetes, hogy ezt mondom neki?

2012. jún. 24. 20:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%
Szia! Ugyan nekem még nincs gyerekem, csak a saját történetemet tudom megosztani veled. A Jézuskás mese nálunk is elhangzott évekig én is úgy voltam mint a kislányod, de egyszer megláttam Apukámat ahogy pakolja az ajándékokat a fa alá és úgy megmaradt bennem, hogy ez a mai napig is valahol egy csalódás, hiszen egy álom törik össze. Én nem fogom azt mondani majd a gyerekemnek, hogy a Mikulás és a Jézuska hozza az ajándékot, de azért sem ítélek el másokat, ha ők ezt megteszik. A te gyereked úgy neveld fel ahogy neked tetszik! Ne foglalkozz másokkal!
2012. jún. 24. 20:25
 2/18 anonim ***** válasza:
58%
Nincs semmi rossz abban, hogy Te ezt mondod a gyermekednek. Embere válogatja. Az én kislányom még pici, de mi sem fogjuk Jézuskába-nyusziba-Mikulásba nevelni. Majd szépen azt mondjuk, hogy kapta Karácsonyra, Húsvétra, Mikulásra.
2012. jún. 24. 20:27
 3/18 anonim ***** válasza:
62%
hát nem vagyok egy agresszív ember,de bitos kipenderítettem volna,vagy minimum,rá kiabáltam volna,és helyre is hoztam volna,ott helyben,hogy bizony kislányom sok felnőtt butaságokat beszél.had égjen az ő képe is.és igenis van értelme ezeknek,én közel 40 évesen imádom a mikulást és boldog vagyok,hogy készülődik a fiam a jézuska jövetelére.széppé,kedvessé,mesésé teszik az életet,és erre szükségük van nekik is és nekünk is.amikor megérik rá úgyis megtudja mint én is, semmi trauma nem ért,értelmes ember,gyerek lévén felfogtam.és amikor úgy látom bizony én is változtatok a mesén,de az nem 4 évesen lesz hanem 7-8 amikor látom,hogy kételkedni kezd.
2012. jún. 24. 20:27
 4/18 anonim ***** válasza:
83%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Nálunk van/volt/lesz Jézuska, Mikulás, Nyuszi és eddig egyik gyerek sem kapott sokkot mikor rájöttek az igazságra, mert nem egyik percről a másikra jöttek rá, hanem szépen megértek rá, és így nyoma sincs csalódásnak.

Nálunk amúgy a rokoni körben épp annak volt rosszabb, ahol ezek a "mesék" már kiskortól kezdve ki voltak irtva.

De persze mindenki másképp csinálja, engem végülis pont nem érdekel, ha valakinél nincs Jézuska, viszont ne szóljon be és ne akarja megnevelni az én gyerekemet, hanem mindenki foglalkozzon a maga dolgával.

2012. jún. 24. 20:56
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

Van egy ismerősöm, az Ő fia már 11 éves, de még mindig hisz a Jézuskában, Mikulásban.

Szerintem egy ilyen élménytől megfosztani a gyereket, nem szép dolog. Az én kisfiam még csak 20 hónapos, így Ő még nem, de az unokaöcsém aki 5 éves nagyon is készül ezekre az ünnepekre. Szinte extázisban kiabálja, hogy "megjött a Jézuska", amikor megpillantja a rengeteg ajándékot a fa alatt. Szeretném, hogy az én fiam is ilyen boldogságos pillanatokat éljen majd át, ha már érti. Remélem, az idei karácsonyunk ilyen lesz már. :)

Az meg, hogy a Te kislányod előtt kezdte el magyarázni a sajátjának, egyenesen bunkóság. Még ha máshogy is neveli a saját gyermekét, nincs joga a Te kislányod meséjét szétrombolni! Ezért nagyon kiakadtam volna, tutira leállítottam volna! Pedig nem vagyok balhézós.

2012. jún. 24. 20:56
 6/18 A kérdező kommentje:

Hát én is félrehívtam, hogy mégse a lányok előtt, és elmondtam neki a magamét..

A kislányom pedig egész este sírt, hogy hogy mondhatta azt a Keri, hogy nincs Jézuska, mikor ő mennyi mindent szokott kapni tőle.. :(

2012. jún. 24. 20:59
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én elsős koromig hittem a jézuskában.Majd a kisdobos c. újságban olvastam, hogy nincs. Este számon kértem az

anyukámon, hogy miért hazudott. Azt kérdezte, hogy boldog voltam-e amíg hittem benne? Mondtam, hogy igen. Mondta, hogy varázsa van ennek. S igazat adtam neki. Nem sértődtem meg. Arra kért, hogy az öcsémnek ne mondjam meg, s működjek együtt velük. S azt tettem. Negyedikes koráig hitt a jézuskában. S máig hálás vagyok Nekik ezért. Ugyanis csak addig élveztem a karácsonyt, míg hittem a csodában. Azóta nem igazán jelent semmit, csak plussz melót.A gyerekeim is hisznek benne, s imádják.Nem fogom megmondani nekik az igazságot, míg csak lehet elhúzom.Ugyanis a gyermekek még hisznek a csodákban, minek törjem össze az álmaikat, hitüket, majd ha itt lesz az ideje úgyis megtudják. Az ovis télapót fél éven át emlegette a nagyobbik kisfiam. Mindenre emlékszik, mi meg még élvezetesebbé próbáljuk Nekik tenni ezeket az ünnepeket.

2012. jún. 24. 21:00
 8/18 anonim ***** válasza:
79%
Óóó, ne már... :(( Én hat éves koromig nem is hittem, hanem biztosan tudtam, hogy van Nyuszi, Jézuska és Mikulás. És a mai napig hálás vagyok édesanyáméknak, hogy mindig ilyen varázslatos ünnepeink voltak. Hat éves koromban, a suliban kezdték mondogatni, hogy nincs is, aztán szépen lassan elkopott a mese, de örülök, hogy sokáig tartott.
2012. jún. 24. 21:04
 9/18 anonim ***** válasza:
35%
Én alapjában a keresztanyukának adok igazat, de tény, hogy nem szép dolog más meséjét tönkretenni, szóval én valószínűleg eltereltem volna a szót. Mi nem vagyunk vallásosak, tehát teljesen feleslegesen dobálóznánk Jézuskával (milyen morbid, hogy szerencsétlennek a saját születésnapján kéne ajándékot hoznia másoknak...), vagy a húsvéti nyúllal (biológiai abszurdum, miért tojna egy nyúl tojást...). Nálunk a Karácsony a szeretet ünnepe, és csodássá lehet tenni mindenféle Jézuska nélkül is. A Télapó egy másik kérdés, hisz ő valóban létezik (és ha lesz pénzünk, meglátogatjuk Finnországban :)). Szóval azon a véleményen vagyok, hogy mindenféle hazugság nélkül is széppé lehet tenni ezeket az ünnepeket, de nem jó más nevelésébe beleszólni (emlékszem mekkora botrány volt belőle, hogy az óvodában én világosítottam fel a többi gyereket, hogy nem a gólya hozza a kisbabát).
2012. jún. 24. 21:15
 10/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, elnéztem, szóval a keresztlányod anyukájával értek egyet, de tény, hogy a modorán van mit csiszolni.
2012. jún. 24. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!