Megteheti az óvoda, hogy nem veszi fel a gyereket, ha az újszülöttel itthon vagyok?
35 hetes terhes vagyok, kisfiam, márciusban múlt 3 éves, voltunk az óvodában regisztráción.
hallottam, hogy az óvoda elutasíthatja a felvételt, ha itthon vagyok a kicsivel. ez a bölcsödei beiratkozásnál megtörtént, óvoda is megcsinálhatja?
Természetesen megteheti. 99%, hogy nem fogják felvenni a gyermeket.
Általában azzal magyarázzák (persze a jól megfogalmazott sablon szöveg mellett szóban), hogy ha már úgyis otthon vagy az X. gyermekeddel, akkor a nagyobb sem jelenthet gondot!
Nálunk pl. nincs várólista, itt boldog, boldogtalant felvesznek bölcsibe és oviba is. Itt leginkább az a jellemző, hogy 2 - 3 - 4 - 5 gyermeket szülnek az anyukák (nem, nem cigányok), mert a munkanélküliség hatalmas és inkább kihasználják, hogy így GYED-t kapnak még (mivel az első terhesség előtt dolgoztak évekig!).
Ettől függetlenül hallottam már olyan esetről nálunk, hogy a 3. gyermekét várta az anyuka, a nagyobbik már iskolás volt, de a középső még 3,5 éves, de az óvoda nem vette fel a gyermeket, mondván nincs hely .. Abban az évben bezárták az óvodát, mert nem volt elég gyermek a fen maradáshoz és inkább összevonták egy másikkal... Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!