Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért csodálkozik sok szülő,...

Miért csodálkozik sok szülő, amikor elutasítást kapnak az óvodából, hogy a 3 év alatti gyerekét nem vették fel?

Figyelt kérdés

Mostanában annyi kérdés szól arról, hogy elutasítást kaptak, és fel vannak háborodva. Mellesleg megjegyzik, hogy a gyerek csak jövőre tölti a 3. évét, mintha ez nem is számítana.

Én úgy tudom, hogy hivatalosan a szept-ig betöltött 3. év számít, bár nem mindenhol veszik ennyire szigorúan ezt a dátumot. Vagy rosszul tudom? De azért egy 2 éves gyereket miért vennének fel?

2012. jún. 12. 18:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
Akkor leírom, h gyakran a 3.életévet betöltött gyerekeket sem veszik fel, van vagy 5 kritérium aminek ha "megfelel", akkor bekerül. (nincs otthon tesó, de nem munkanélküli az anyu, van meló; fogyatékos testvére van, egyedülálló anyuka...stb.) , hiába 3. életévét betöltötte már. Lehet hogy ők már előre feliratkoznak a listákra, mert ha felszabadulnak a helyek, mindig a köv. neveket nézik.
2012. jún. 12. 19:02
 2/16 anonim ***** válasza:
14%

Én ismerek olyat, akinek a gyerekét már 2 év5 hósan beíratta, abban az évben év végén töltötte a 3. évét.

Étkezéssel is gondok voltak, kakilással is.

Mégis miért vették fel? mert rokona óvónő.

Van ilyen is.

2012. jún. 12. 19:14
 3/16 A kérdező kommentje:

Igen, én is tudok olyanról, hogy 3 évesen nem veszik fel, pedig minden feltétel megvan. Akkor érthető a felháborodás, de így...

De 2 éves gyerekkel miért próbálkoznak? Gondolom azért, mert vissza akarnak menni dolgozni, de nincsenek tisztába az előírásokkal? Kisebb gyereknek ott van a bölcsőde.

Nem kötekedni szeretnék, csak kíváncsi lennék, hogy sokan miért vannak ennyire felháborodva.

2012. jún. 12. 19:28
 4/16 anonim ***** válasza:
57%

Én sem nagyon értem a dolgot...

Nálunk a bölcsiből 32 gyereket már muszáj volt átvenni az oviba,mert szinte mind tavaly kimaradt,mert szeptember és december között születtek,így aki idén tölti a hármat,megint kiszorul.

Az én fiam is novemberi,tavaly beírattam,de csak jelzésképpen,hogy idén megyünk:)!

Persze mi Budapesten lakunk,vidéken biztos másképp van a gyerekek száma,de ha ott laknánk akkor is megvárnám,hogy betöltse a gyerek a hármat.

2012. jún. 12. 19:38
 5/16 anonim ***** válasza:
79%
az idén az jelentkezhetett oviba, aki 2013. 05.31-ig betölti a 3. életévét. év közben csatlakozhat elvileg:)
2012. jún. 12. 20:12
 6/16 anonim ***** válasza:
66%
Ahogy az utolsó írta, mindig az adott TANÉV május 31-ig 3. életévüket betöltő gyerekeket kell beíratni. Én 3 évesen írattam be a lányomat, május 21-én született. És igen marhára fel voltam háborodva, mert nem elég, hogy bölcsibe nem vették fel 3 éves korától az ovi sem vettem fel, pedig volt mindkettőnknek munkáltatói, és nem volt tesó.
2012. jún. 12. 21:26
 7/16 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó vagyok, bocsi 2 évesen írattam be 2010-ben, a 2010/2011-es tanévre, 2011. május 21-én töltötte a 3 évet.

És tisztában voltam vele, hogy akkor kell beíratni, mert utánaolvastam.

2012. jún. 12. 21:28
 8/16 anonim ***** válasza:
55%

Lehet hogy nálatok másképp van kérdező.De nálunk 1 évvel előbb be kell íratni!Én is be írattam már a kislányomat és fel is vették.Márciusban volt 2 éves és jövőre megy oviba.De vihetném már szeptemberben is 2,5 évesen.

Tehát valószínűleg akik fel vannak háborodva hogy nem vették fel az oviba 2 évesen őnáluk is 1 évvel előbb be kell íratni.Ilyen egyszerű.

2012. jún. 12. 22:36
 9/16 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy a mi kb. 50.000 fős városunkban van összesen 4 óvoda. Szerintetek?! Az én gyerekem most lesz 5 éves, eddig gyakorlatilag a 80 dédnagymama nevelte (!) mert a nagyszülők és mi is dolgozunk. Le a kalappal párom nagyija előtt, hogy még képes erre, de most tavasszal végre kaptam levelet az ovitól, hogy ősztől felveszik, mert kötelesek. Remek... Gondolhatjátok, hogy a mamával mennyit szocializálódott... Nem az, ügyes gyerek, a mamát is nagyon becsülöm azért, hogy ennyit segít, de nincs vele egykorú gyerek a családban/baráti körben. És szerintem azoknak is teljesen jogos a felháborodásuk, akiknek tárgyévben betölti a gyereke a 3 évet. Mi a fészkes fenéért nem lehet több bölcsit és ovit nyitni?! Nálunk az előző kormány 3-at bezáratott, és azóta se nyitották ki, pedig nálunk narancs a polgármester. Nagyon bosszantó, nagyon... És sokan nem is tudnak erről az előjelretkezésről, azt hiszik, hogy viszik, beíratják, és kész... Persze, hogy az álluk leesik, mikor megtudják, hogy évekkel előre kell jelentkezni... 28N
2012. jún. 12. 22:37
 10/16 anonim ***** válasza:
72%

én fiam decemberben lesz 3 éves, most jelentkeztünk.

én meg azon vagyok meglepődve, hogy ezen mi a kiakasztó? hát mi a fenéből etessem jövő szeptemberig? ezért mert mikor terveztük őt, nem kalkuláltuk bele, hogy szeptemberig meg kell születnie? :D

mi még nem tudjuk, hogy felvették-e, de ha sikerült akkor jan. első hetében kezd :)

2012. jún. 12. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!