Miért csodálkozik sok szülő, amikor elutasítást kapnak az óvodából, hogy a 3 év alatti gyerekét nem vették fel?
Mostanában annyi kérdés szól arról, hogy elutasítást kaptak, és fel vannak háborodva. Mellesleg megjegyzik, hogy a gyerek csak jövőre tölti a 3. évét, mintha ez nem is számítana.
Én úgy tudom, hogy hivatalosan a szept-ig betöltött 3. év számít, bár nem mindenhol veszik ennyire szigorúan ezt a dátumot. Vagy rosszul tudom? De azért egy 2 éves gyereket miért vennének fel?
Én ismerek olyat, akinek a gyerekét már 2 év5 hósan beíratta, abban az évben év végén töltötte a 3. évét.
Étkezéssel is gondok voltak, kakilással is.
Mégis miért vették fel? mert rokona óvónő.
Van ilyen is.
Igen, én is tudok olyanról, hogy 3 évesen nem veszik fel, pedig minden feltétel megvan. Akkor érthető a felháborodás, de így...
De 2 éves gyerekkel miért próbálkoznak? Gondolom azért, mert vissza akarnak menni dolgozni, de nincsenek tisztába az előírásokkal? Kisebb gyereknek ott van a bölcsőde.
Nem kötekedni szeretnék, csak kíváncsi lennék, hogy sokan miért vannak ennyire felháborodva.
Én sem nagyon értem a dolgot...
Nálunk a bölcsiből 32 gyereket már muszáj volt átvenni az oviba,mert szinte mind tavaly kimaradt,mert szeptember és december között születtek,így aki idén tölti a hármat,megint kiszorul.
Az én fiam is novemberi,tavaly beírattam,de csak jelzésképpen,hogy idén megyünk:)!
Persze mi Budapesten lakunk,vidéken biztos másképp van a gyerekek száma,de ha ott laknánk akkor is megvárnám,hogy betöltse a gyerek a hármat.
Utolsó vagyok, bocsi 2 évesen írattam be 2010-ben, a 2010/2011-es tanévre, 2011. május 21-én töltötte a 3 évet.
És tisztában voltam vele, hogy akkor kell beíratni, mert utánaolvastam.
Lehet hogy nálatok másképp van kérdező.De nálunk 1 évvel előbb be kell íratni!Én is be írattam már a kislányomat és fel is vették.Márciusban volt 2 éves és jövőre megy oviba.De vihetném már szeptemberben is 2,5 évesen.
Tehát valószínűleg akik fel vannak háborodva hogy nem vették fel az oviba 2 évesen őnáluk is 1 évvel előbb be kell íratni.Ilyen egyszerű.
én fiam decemberben lesz 3 éves, most jelentkeztünk.
én meg azon vagyok meglepődve, hogy ezen mi a kiakasztó? hát mi a fenéből etessem jövő szeptemberig? ezért mert mikor terveztük őt, nem kalkuláltuk bele, hogy szeptemberig meg kell születnie? :D
mi még nem tudjuk, hogy felvették-e, de ha sikerült akkor jan. első hetében kezd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!