Miért kell így nevelni egy gyereket? Most őszintén, lett már bárkinek baja, ettől a kis hazugságtól?
A keresztlányom 2 hónappal fiatalabb a kislányomnál, és a múltkor együtt játszott a két gyerek. A kislányomnak van egy kis játéka, ami nagyon megtetszett a keresztlányomnak, és az anyukája mondta neki, hogy hát kérdezze meg tőle, hogy honnan kapta. Erre a 4éves kislányom mondta, hogy ezt a Jézuska hozta neki karácsonykor.
Erre elkezdte mondani neki a keresztlányom, hogy ne mondjon már ilyet, mondta neki az anyukája, hogy nincs se Mikulás, se Jézuska, se Húsvéti nyuszi.
Megkérdeztem tőle, hogy miért mondta el neki ennyi idősen, mert pl. az én kicsim annyira várja őket mindig, együtt rajzolunk neki, kiteszi a kis cipőjét az ablakba, annyira aranyos..
Ő meg elkezdte, hogy teljesen felesleges hazudni a gyereknek, nem hülye, hogy ilyen meséknek bedőljön, így nem lehet gyereket nevelni.
Most komolyan, mi ebben a rossz? Nálatok 4évesen voltak ilyen "mesék"? Vagy csak nekem természetes, hogy ezt mondom neki?
Mi vallálosak vunk(nem imádkozunk evés előtt
meg ilyesmi de vallásosnak mondanám magunkat)
Én ezért nem fogom aztmondani a fiamnak hogy a Jézuska hozza az ajándékot,számomra fontos hogy tudja ki volt Jézus és ne a "jézuskát" szeresse aki ajándékot hoz neki,persze ajándékot kap de megmondom neki hogy ezt azért kapjamert Jézus születésnapját ünnepeljük és igy okozunk örömet egymásnak..
A Télapó az varázslatos dolog persze..azt biztos hogy biztatni fogom hogy rajzoljon Neki..
A húsvéti nyúl..nem tudom..nekem sose mondta anya hogy hozott a nyuszi ajándékot Neked..Mertamugy szintén egy valláshoz kötődő ünnep számomra és semmi köze a nyuszihoz..persze kaptam én is csokit meg ajándékot..de nem a nyuszi "tojta":) és sztem Én sem fogom ezt mondani a fiamnak..mert számomra fontos hogy tudja mit ünnepelünk..
azt tiszteletbentartom hogymás mit mesél a gyerekének..sosem buktatnék le senkit..és igyekszem a fiamat is arra nevelni hogy tisztelje hogy mások hisznek ebben és ne vonja kétségbe a szavukat mert Nekik ezt tanitották...
Én nem értem valaki miért szól bele más életébe.
Nekem eszembe sem jutna ezekről beszélni egy gyerek előtt, ha nem tudom, hogy őt miként nevelték e téren, meg eleve miért is szólnék bele? Csak úgy lerombolni egy kisgyerek mesevilágát, mert én nem úgy gondolom, ahogy a szülei...szerintem ez tök bunkóság volt kislány anyukájától.
Vettem a lepontozást, de tartom magam a véleményemhez, sőt, elolvastam a sztorit még egyszer. Ha te nem firtatod, hogy ő miért mondta el a lányának az iagzat (mert akárhogy is nézzük, az igazságot mondta el neki), nem is kerítettetek volna olyan nagy feneket az egésznek. És az igazsághoz tartozik az is, hogy a másik négyéves sose lesz tekintettel arra, hogy a te négyévesed illúzióit ne törje össze, mivel ezt nem lehet tőle elvárni.
Mondom ezt én, akinél szintén Mikulás van meg nyuszi meg angyalok. De ha másnál másképp van, jól tudom, hogy nem kérhetem rajta számon. Nem várhatom el az egész világtól, beleértve a gyerekeket, hogy angyalkásat játsszon a lányomnak az idők végezetéig.
Még csak most lett 3 éves a kislányom, így még nem igen találkozott velük, de biztos, hogy őt úgy fogom nevelni, hogy van nyuszi, mikulás és jézuska.
Egyrészt véleményem szerint ez hozzá tartozik a gyermekkorhoz, hogy a mesék és csodák nem csak a TV-ben, a könyvben hanem a valóságban is léteznek. Illetve nem :D
Másrészt meg már most nagy kedvence a Karácsonyi Lidércnyomás és így már látta a Mikulást is, meg tavaly decemberben be is öltöztem neki, nagyon örült.
Húsvétkor meg lent vagyunk a szüleimnél és ők a nagy kertben elrejtettek egy csomó tojást azzal, hogy a nyuszi hozta őket, keresse meg, így ezt se lehetne letagadni.
Jézuska meg alap, hogy nem titkolom el, hiszen a Karácsonykor az ő születésnapját ünnepeljük és majd mondani is fogom neki, hogy a Jézuska annyira szereti az embereket, hogy az ő szülinapjakor nem ő kap ajándékot, hanem ő ajándékoz meg másokat.
Amúgy meg teljesen egyetértek veled, ennyi idős korban kellenek a gyermekeknek ezek a mesék, hogy klasszabb világban élhessenek, ami teli van csodákkal és rejtélyekkel, valamint az nagyon snassz, hogy a gyerek azt tudja, hogy a szülők adnak ajándékot ekkor, nem fogja különlegessé tenni számára így semmi sem ezeket az ünnepeket, csak úgy fogja majd fel, mint egy névnapot meg szülinapot.
Arról nem is beszélve, hogy számtalan gyerekprogram van ezen ünnepek körül és így furcsán is fogja nézni ezeket, ha nem tud a mítikus alakokról vagy már tudja, hogy ezek nem igazak. Szerintem ez a nagyobb lelki törés a gyerek számára, hisz nem tud így a többi gyerekkel együtt ugyanolyan boldogságban részt venni ezeken a rendezvényeken.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!