Bölcsis elutasítás! Hivatkozzunk jogsértésre, törvényre, de mire?
Tegnap kaptuk meg a bölcsis elutasítást, amiben az áll, hogy fellebbezést nyújthatunk be a jogsértés pontos megjelölésével. Ez mind szép és jó, de pl a bölcsi nem hivatkozott semmire, hogy mi alapján utasítják el a gyereket, csak helyhiányra hivatkoznak. Én meg keresgéljek a törvények között, hogy ők mit jogsértettek?
Valaki végig járta már ezt az utat?
Fontossági sorrendbe döntenek a felvételről.
1.Szociálisan rászorult,gyermekét egyedül nevelő szülő.
2.Szociálisan rászoruló,dolgozó szülők,akiknek nincs családi segítség(nagyszülők is dolgoznak,távol vannak,nincs alkalmas család tag akivel megoldható a gyermek felügyelet)
Ilyen szempontok alapján van a felvétel,lehet,hogy nektek nem annyira sürgető a felvétel és azért dobták vissza.
A kérdőívet "jól kell tudni kitölteni" ha érted amit írok.
Mi a másodikra hivatkoztunk és nyílt napon hangoztattam,hogy a tavaly nem volt teljes létszámba kihasználva a bölcsi....láss csodát 3 nap múlva felvételt nyertünk.
Ha dolgozol KÖTELESEK felvenni a gyereket!
Mert a mi bölcsis papirunkon igy áll:
Ha mindkét szülö keresötevékenységet végez a gyereket köteles az Óvoda Bölcsöde elönyben részesíiteni számára helyet adni,mivel a szülö nem tudja a felügyeletet biztositani számára abban az idöben!
Nekünk igy van rajta!
Mi is hasonló helyzetben vagyunk, nálunk talán egy fokkal jobb, mert az ÖK küldött hiánypótlási felszólítást. Van munkáltatóink, bár fél éve nem dolgozik a férjem, de a felmondási idejét tölti, a pénzünk elfogyott, 3 gyereket nevelünk, ebből egyik súlyosan fogyatékos. A munkahelyem most közölte szóban, hogy nem akarnak visszavenni, bár még nem írták le, most várom a papírt. Az elbíráló felettes szerv az ÖK-nál egy kedves ügyintéző hölgy, azt mondta, hogy hiába van munkáltatóim, csak akkor kezdheti a lányom a beszoktatást, persze ha felveszik, ha van arról is papírom, hogy szept. 1-én munkába állok. Ilyet a munkahelyem nem ad ki, emiatt nem fogják felvenni, én nem tudok dolgozni menni, a férjemnek nincs állása. Hitelünk 270 ezer havonta. Ilyen szar helyzetben még soha nem voltunk életünkben. Mindig csak csúszunk egyre lejjebb.
Pont ma gondoltam, hogy a médiához kellene fordulnom, mert ez már tarthatatlan állapot.
Ha férjemet felvennék valahová, de nem teszik, pedig rendkívül értelmes, diplomás ember, én vissza tudnék menni dolgozni, meg tudnánk élni továbbra is, de így......
Én is csak azt tudom mondani, hogy gratulálok a kormánynak!!!!!
Ja, a multik különadója miatt vesztettük el mindketten a jó pozícióban lévő állásunkat, a kormány miatt.
Utána pedig leszarnak!!!!
Utolsó, pedig benneteket előre kellett volna hogy vegyenek. Te tudsz erre hivatkozni. Eleve nagycsaládosok vagytok.
Én csak 1 fél mondatot találtam a törvényben, most beszélek ügyvéddel, igyekszem mindent megtenni, de sajnos azt hiszem ez a veszett fejsze nyele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!