Óvodai felvétel elutasítás? Hogy szól pontosan a törvény? 3 évesen már fel kellene venniük?
Ha betölti a 3. életévét a kisfiam, fel kell hogy vegyék? 2013 januárban lesz 3 éves, akkor szerettük volna, ha oviba megy (körzetit jelöltünk meg), de "helyhiány" miatt elutasítottak. Mind a ketten dolgozunk a párommal, a magán bölcsit nem tudjuk évekig fizetni.
SOS válaszokat várnék, 15 napunk van fellebbezni. Segítsetek! Szegediek vagyunk egyébként.
Fél évvel idősebb bölcsis társát állítólag felvették nem körzetes oviba, a környékre.
Kértek másik ovi megjelölését is a beíratkozáskor, de onnan nem kaptunk semmilyen visszajelzést. A levélben a körzetes ovi a feladó.
Mit tegyek? Írjak, telefonáljak? Kinek? Vagy csak a jegyzőnek írjak felülbírálati kérelmet?
ÉN beírattam a körzetes oviba és bölcsibe is a lányom. Márciusban lesz 3 éves. Az óvodából már megkaptuk ugyanezt a levelet mint ti, de én nem fogok fellebbezni, mert nincs értelme. Megmondták már a beiratkozásnál, hogy az októberi, novemberi gyerekek sem férnek be, a márciusi tutira nem.
Ha a bölcsitől is hasonlót kapok, azt biztos fellebbezni fogom.
A bölcsit nem próbáltátok? Mert az korban inkább közelebb áll, és talán ott több esélyetek lenne.
Ja, az a törvény, hogy kötelesek 3 éves korában felvenni, ha jól tudom, csak 2014 januárjától lép életbe, jövőre még nem.
Fellebbezhetsz, de nem fogják felvenni.
Még az őszieket is elutasítják, nincs hely. Nálunk a lakótelepen 4 óvoda van, 60 gyereket minimum elutasítanak, helyhiány miatt. Ma beszéltem az egyik óvoda vezetőjével.
Sajnos el kell szomorítsalak,de sok anyukától hallottam,hogy nem vették fel a gyereket s nem tudott visszamenni dolgozni emiatt.Ez tényleg elszomorító.Nagyon sokan jelentkeznek és kevés bizony a férőhely.
Pedig a körzetesbe kötelességük lenne felvenni.Probálj meg egy fellebezést hátha.Veszteni valód nincs vele.
Minket úgy vettek fel dec-től,hogy oda járt már a 3 nagyobb testvér is mikor kicsik voltak,egyébként nekünk se lett volna esáéyünk megmondta az óvodavezető.
30-as létszámmal vannak csoportonként.
A magén ovit meg képtelenség kifizetni.
Majd írd meg mire jutottál!
Minden jót!
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!