Apa-gyerek kapcsolat hogyan javítható? Az elutasítás a korral járhat?
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam hogy nem feltétlenül mi rontottunk el valamit. Este megmutatom a páromnak is :))
A néha kettesben hagyás jó ötlet, még ha legtöbbször nincs is kedvem kimozdulni itthonról. Biztosan kellene a közös időtöltés nekik is, egy ekkora gyerekkel azért már egy férfi is tud(hat) mit kezdeni. Valahogy ráveszem magamat!
Amíg kicsi volt a gyerkőc apuka mennyit foglalkozott vele?
Nagyon sok helyen ez a probléma gyökere, hogy "jaj hát mit kezdjek vele, majd ha nagyobb lesz" és semmit nem csinál. Aztán így a baba természetes módon elhidegül, szeparációs szorongás idején pedig ellenséges is lehet, fél.
Nagyon nehéz de idő és sok sok kitartás kell, hogy egymásra "találjanak". Közös programok, játékok, aztán szépen fokozatosan kell anyának kiszállnia, mert a hirtelen változás pánikot okozhat, ha érzékeny a baba.
én egész kis korától törekszem rá, hogy valamennyi időt együtt töltsenek nélkülem,
pl van egy játszóház a közelben, oda együtt járnak néhány hetente , vagy néha együtt mennek le nélkülem játszóra, vagy labdázni, vagy elmegyek vásárolni és addig itthon vannak, rá vannak kényszerülve egymásra, te sem leszel ott, így talán mint ,,férfi" a férfivel le tudják rendezni.
egyébként a kisebbik öcsém v
szval egyébként kisebbik öcsém volt ilyen, nem tűrte meg aput a környezetében, csak anyu , anyu, apu meg menjen el. a konyhába sem mehet be ha ő ott van.
hónapokig ez így ment , apu tűrte, aztán oda állt elé, és azt mondta, egy házba élünk, a kisfiam vagy, ezt kell fogadnod. nem fogok kimenni innem mert neked nem tetszik.
megszeppent egy kicsit, és utána semmi gond nem volt.
szerintem próbáljon meg az apa beszélni vele, mint egy nagyfiúval, és csináljanak közös programot vele,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!