Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cumisüvegről való leszoktatás?...

Cumisüvegről való leszoktatás? Fokozatosan, vagy inkább gyorsan?

Figyelt kérdés

Lányom csak cumisüvegből iszik mindent, és vizet egyáltalán nem. És a fogain már látom, hogy nem tesz jót. Most, hogy jött a foga, rászokott arra, hogy rágcsálja is.

Így eldöntöttem, hogy leszoktatom. A másik ok, hogy ősztől bölcsis lesz, ott sincs cumisüvegezés.

A kérdésem csak az, hogy tegyem el, és kész, vége, vagy fokozatosan vegyem el tőle?

2012. jún. 1. 12:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha elég értelmes, akkor valamilyen mesével 1-2 nap alatt le lehet szoktatni, mert akkor ő is akarja. A miénk 2 és fél évesen lett bölcsis, addig immel-ámmal fogadta el a poharat, nem is "tudott" inni belőle - bár mutattuk, tanítgattuk.S mivel a bölcsiben csak pohár volt, ha nem akart szomjan maradni, meg kellett barátkoznia vele. Az volna a jó, ha ő engedné meg, hogy jó, akkor vigye a cumitündér olyan kisbabának, aki most tanul szopcsizni, neki meg küldött egy nagykislány egy ajándékpoharat.
2012. jún. 1. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez annyira gyerekfüggő. Én mondtam a lányomnak, hogy mától nincs cumisüveg, és nem zavarta, pedig addig nagyon cumisüveges volt. Vegyetek egy szép itatót, válasszon egy poharat, vagy amiből szeretnéd hogy eztuán igyon.
2012. jún. 1. 12:34
 3/5 E. Zsuzsanna. válasza:
54%
Én szerintem nem szabad drasztikusan elvenni tőle csak fokozatosan.Az én kisfiam elmúlt 2 éves és tetszik neki a pohárból való ivás mindig csak piciket tettem bele neki,de előbb megtanult a fél literes műanyag flakonból.Igen és sokat mondogatom neki,hogy majd az óvodába nem lehet ám vinni cumisüveget mert akkor már nagy fiú lesz.Egyébként még nálunk is van cumisüveg de felváltva.A víz ivást meg lehet elrontottad már az elején csak azzal kelett volna sokat kínálni.
2012. jún. 1. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk elrepedt, ezért kidobtuk és elvitte a kukásautó. Kapott kedvenc-mesehősös bögrét, meg színes műanyag poharat amiknek nagyon örült. Néhány napig mindenkinek elmesélte hogy a kukásautó elvitte az ő üvegét, meg emlegette, aztán egyre kevesebbet és szépen el is sikkadt az egész. Egyszer sem sírt vagy követelte vagy ilyesmi.
2012. jún. 1. 12:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia

Csőrös poharat, kulacsot vagy vannak jópofa poharak? Próbáld meg hátha tetszik neki, vagy hagyd hogy Ő válasszon!

Egy próbát megér))

Nálunk már csak az esti tej ivásnál maradt meg egészen 3nappal ezelőttig. Ahogy elmostam kilukadt, megmutattam neki és kidobtuk. Választott egy piros kis poharat, és abból issza a tejet! Nálunk bevált!

2012. jún. 2. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!