Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le 2,5...

Hogyan szoktassam le 2,5 évesemet a cumiról?

Figyelt kérdés

A kistesó 3 hónapos.Neki nem kell cumi.Azt gondoltam, hogy ebből kifolyólag simán fog menni a leszoktatás, de tévedtem.

Próbáltuk Húsvétkor, hogy adjuk a nyuszinak ajándékért cserébe, de nem jött be.

Mi lesz, ha 3 évesen elkezdi az ovit?

2012. máj. 11. 13:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
a lányom most szokott le róla 3 évesen.Ha elszakadt a cumi nem szerette mindig ment a kukába vettük az újat.Mondtam neki ha ez is elszakad kidobjuk és nem veszünk többet mert nincs a boltban több cumi ami neki való.Kidobta este még volt egy kis nyafogás meg egy párszor mondta még de nincs többé:)
2012. máj. 11. 13:51
 2/13 anonim ***** válasza:

Én majdnem 4 éves koromig cumiztam :) Anyu mindig meséli, hogy hogy ordítottam a cumi után, ha elvette. Azt csinálta, hogy az oviig cumizhattam, aztán megegyeztünk, hogy mikor jön értem, akkor visszakapom egy kicsit. Egy darabig ment, aztán én magamtól dobtam el.

Persze ez nem minden esetben történik meg. A nővérem pl. mikor elvették tőle a cumit, sokáig szopta a hüvelykujját.

Próbálj vele kicsit egyezkedni. Meg mond neki sokat, hogy a nagy gyerekek már nem cumiznak stb.

2012. máj. 11. 13:53
 3/13 anonim ***** válasza:

Találtam neked egy klassz videót:

[link]

2012. máj. 11. 13:55
 4/13 A kérdező kommentje:

Nappal egyáltalán nem cumizik, csak alváshoz kell neki.

Azt nem szeretném, hogy az legyen, mint a tesóméknál, ahol a 6 éves szájából lóg a cumi, és cumisüvegből itatják vele éjjel a kakaót.Nagyon helytelennek tartom.

A video nagyon jó.Köszönöm!

2012. máj. 11. 14:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem következik, hogy cumisból fog inni, attól, hogy cumizik.

MI kislányunk másfél éves korától imádta a poharat, viszont a cumiját 5 évesig. Bár próbáltuk kontrolálni csak estére az utóbbi időben, vagy pihihez, utcára csak bébi korában vitte babakocsiban.

MI lesz ha ovis lesz ? Semmi. Otthon ha jólesik neki megkaphatja pihenés erejéig, aztán nektek kell erősnek lenni kitartani mellette, hgoy meddig marad nála. Ugyanez van a teljes leszoktatáskor. Eltűnik, elviszi a cica ez az, a boltban már nagylányoknak nem adnak a nénik ilyesmit lehet mondani, de azt ne várjátok, hogy nem fog sírdogálni érte még néhány napig. Ezt nektek kell elfogadni viszont, és menni fog.

Az, hogy a kicsinek nem kell a cumi, sose lesz hatással a nagyobbikra, és titeket se kavarjon be.

2012. máj. 11. 16:45
 6/13 A kérdező kommentje:
Hétfőn jön az új biciklije.Cumival kell fizetnie a bácsinak, aki hozza.Azt mondta odaadja neki.Kíváncsi leszek.
2012. máj. 11. 21:23
 7/13 anonim ***** válasza:

Kisfiam szintén 2,5 évesen hagyta el a cumit. Két cumija volt utólag, az egyiket egy mezőkövesdi hétvégén berakta a hűtőszekrénybe, és teljesen véletlenül (tényleg) ott maradt, így csak egy cumi maradt. Én és a férjem semmi módszerrel nem tudtuk leszoktatni. Egyik hétvégén átmentünk a szüleimhez. Fiacskám kint játszott az udvaron cumi nélkül. Amikor bejött kérdezte, hogy hol a cumi, erre a nagypapa közölte, hogy most szaladt be egy cica és elvitte. Aznap este még hiányolta, és soha többet. Ez már több, mint egy éve történt.

Viszont van olyan ovis társa, aki 5 éves elmúlt, és még mindig cumizik. Nem szép látvány, a végén már utáltam, hogy ott lóg a cumi a szájában. Szerencsére a 3 hónapos hugi egyáltalán nem szereti a cumit. :)

2012. máj. 11. 22:36
 8/13 A kérdező kommentje:
De drága!Olyan arik, amikor még elhiszik az ilyeneket, hogy a cica elvitte.
2012. máj. 12. 13:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Az én cumimat elég sokszor "elvitte a cica", de mindig megtaláltam :D
2012. máj. 12. 14:11
 10/13 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén nem igazán értem az ilyen kérdést.

Mintha technikák lennének erre. Szerintem a nagyobb gond a szülőnek, hogy hogyan fogadja ő el, értse meg, hogy márpedig a gyermeknek nem fog tetszeni a dolog, lehet, hogy nyűgösebb lesz, sírós valameddig (nem szokott sokáig tartani). Szóval a kérdés a szülőre irányul szerintem inkább.

A szülőnek kell eldönteni mit akar, és azt tenni. Ha elakarom venni, leszoktatni elveszem, és elfogadom a gyerek nem tetszését ezzel kapcsolatban, de mind túl lesznek ezen a nehézségen napokon belül. Ennyi.

Viszont hallottam nem egyszer, hogy a cumisok átszoknak az ujjukra, azt viszont sokkal nehezebb leszoktatni.

Én egyébként fokozatosan csináltam. Egyszerűen elvettük nappal, csak ha nagyon fáradt volt pihent adtuk oda, és éjjel. Aztán csak éjjel, aztán egyszer eltünt és kész. A boltban pedig ekkora gyerekeknek már nem adnak el ilyesmit, mert a pici babáknak kell, és elfogadta. Pici sírás volt néhány napig, de ekkor a szülőnek kell kitartani az érvei, elhatározása mellett.

2012. máj. 12. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!