Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesemet hogy szoktassam le...

3 évesemet hogy szoktassam le az éjszakai pelusról?

Figyelt kérdés

Nappal már nagyon régen szobatiszta.Ezzel nincs semmi gond, de éjszaka bepisil még.

Nem ellenzi ha északára nem adok rá pelust, de bepisil.Pedig alvás előtt kb 3x megy el pisilni, nem iszik fevés előtt és pisilés után.Nem is tudom mit pisil ki.

Na szóval nem ellenzia dolgot, d eéjszaka így sem jó alvó, most még az is zavarja be hogy minden éjszaka bepisil?Meg ráadásul van kistesó is és azért kettő gyerekre venni a pelust.Hogy legyen?

2011. nov. 23. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Én a matracra húztam nejlont rá a lepedőt.Igaz kissé csörgött,de nem zavarta különben levettem volna.Így hogyha be is pisilt,az nem lett olyan lecseréltem a lepedőt és kész.Igen este már nem volt ivás,alvás előtt pisi.Sokáig bepisilt,aztán volt hogy egyik este nem,de már a másik este igen.Kellett pár hónap.
2011. nov. 23. 21:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Add rá vissza a pelust!

Majd ha már száraz marad éjszakára, akkor ne adj rá.

Az, hogy nem ellenzi, semmit sem jelent és nem katasztrófa, ha egy három éves éjjel még bepisil a pelusba, de az biztos nem jó, hogy minden éjjel erre ébred.

Az én lányom 3 éves 3 hónapos koráig tök pisis pelussal ébredt, és egyik napról a másikra mindenféle szoktatás és rábeszélés nélkül száraz pelussal ébredt. Még vártam egy hetet és azóta pelus nélkül alszik. (Az enyém is kétévesen szobatiszta volt.)

2011. nov. 23. 21:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Akkor nem erőltetem.Csak már szeretném hogy túl legyünk ezen is.Van az ágyon gumis lepedő.

Anyumnál ha alszik, pl egész hétvégén nem pisil be, pedig alvás előtt kakaót iszik.

2011. nov. 23. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:

A mi kisfiunk 3 éves 1,5 hónapos volt mikor egyik napról a másikra nem volt többé teli pelusos reggelre. Még ekkor egy hétig rajta hagytam, utána elhittem, hogy ez hosszútávú lehet. Nem éri meg az időt amit a mosással mérgelődéssel töltessz, ha úgyis bepipil éjjel, használd csak a pelust éjjelre, nem fog örökké tartani. Hozzáteszem este sokat iszik, sőt az ágyában is van kulacsa amiből éjjel is iszik, mégsem volt baleset.

Kislányunk is akkoriban hagyta abba, de ő nem sokszor de az első hónapban kb 3 -szor bepisilt éjjel is. Ő is ivós, talán kevesebbet, mint a fiunk, de ő nem annyira tudja tartani, viszont felébred, és kimegy pipilni. Érettség kérdése, legyél kicsit még türelmes, biztos nemsoká eljön nálatok is. Próbáld ki, hogy sugdosol neki miután elaludt, hogy reggel tiszta pelussal ébredsz.

Reggel viszont nézd meg, mielőtt felkel, hogy száraz e, mert lehet, hogy ébredéskor engedi be egyszerre a sokat. Ha pedig az van, akkor azt kis odafigyeléssel eltudod majd kapni, hogy ne menjen be.

2011. nov. 23. 22:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Én nem görcsölök ezen...3.5 éves a kisebbik-ovis-gyerek,aki nappalra és a délutáni alváshoz is régóta szobatiszta.Én nem fogom ezért éjszaka "zaklatni" a pisiléssel.Különben egyre több ismerőstől,baráttól hallom,hogy még a 4-5 éves EGÉSZSÉGES gyerekre is adnak éjszakára pelust.2 gyerekes
2011. nov. 23. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Na nekem a lányom 2 éves és 8 hónapos és amíg nem olvastalak titeket itt paráztam, hogy még mindig pelus kell az alváshoz. Nappalra is, mert eddig 4 napig nem volt nappal pisis a pelus, de tegnapra volt. Előte elmegyünk pisilni. De éjszaka után tele van neki. Akkor nem erőltetem, hagyom és majd előbb utóbb nem lesz pisi a pelusban?
2011. nov. 24. 07:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Alvás közben nem működik az akarat, nem tudja visszatartani a pisit, ha nem érett meg rá az idegrendszere. Ki kell várni, amíg száraz pelusban ébred, addig nem lehet elhagyni az éjszakai pelenkát. Türelem! :)
2011. nov. 24. 08:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagy még elkésve, de ez az a kor (k.b.) amikor már el szokták hagyni a gyerekek éjszakára is a pelust.

Este fürdés után már ne igyon, vagy csak keveset a gyermek.

Ha már egy héten keresztül többször száraz marad reggelre, akkor érdemes levenni róla. Várhatóan lesznek ezután is néha-néha nedves éjszakák. Az ágy / matrac védelmére használtunk mi is vízhatlan lepedőt. A merto-ban lehetett kapni matracvédő néven.

Légy türelemmel, és dicsérd meg nagyon minden egyes száraz reggelért!

2011. nov. 24. 11:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, türelmes leszek!
2011. nov. 24. 13:43
 10/10 anonim ***** válasza:
A tegnap 22:51-es vagyok,a ma 11.10-es válaszolónak írom.Na,ez nálunk abszolút kivitelezhetetlen:fürdés után 2.5 dl kakaót iszik még meg(ez az esti szertartás része),fogmosás,és alvás.
2011. nov. 24. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!