Hogy szoktassam le az örökké "lázadó" 2 évesemet a visongva sikításról?
Az én gyerekeim már 7-8 hónaposan megtanulták,hogy hisztivel nem érnek el semmit. Azért náluk is előfordult,hogy hisztiztek,meg sikítoztak valamiért.
Ilyenkor egyszerűen nem vettem róluk tudomást. Ha már nagyon "untam",akkor bevittem a szobájukba,és mondtam nekik,hogy csak akkor jöhetnek ki,ha abbahagyják a hisztit,és nem is jöhettek ki. De az is előfordult,hogy rájuk szóltam,hogy hangosabban ordítsanak,mert a szomszédok még nem hallják.
Természetesen ilyenkor soha nem érték el,amiért hisztiztek. Amikor megnyugodtak,akkor elmagyaráztam nekik,hogy csak akkor kapnak meg valamit,ha csendesen,szépen kérik,a visítást nem hallom meg.
Elég hamar rájöttek,hogy nem érdemes visítozni.
Következetesnek és határozottnak kell lenni,mégha nehéz is.
7-8 hónapost megtanítottad, gratula. ezek szerint nálatok nem is volt igazi dackorszak, mert addigra megtanulták.
más: sztem mondd meg neki, hogy amíg visít, nem állsz vele szóba. majd ha megnyugodott beszéltek. és amíg nem viselkedik normálisan, nem kell róla tudomást venni.
Én egy nagyon jót hallottam!
Amikor tiszta erőből üvölt szó szerint arcon kell önteni egy pohár vízzel.
Magyar tanárnőm mondta még 1000 éve mikor iskolás voltam.
Figyeld meg beválik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!