Hogyan szoktassam le a harapásról?
az enyém is akkor harap, ha valami nem tetszik neki. Megfogom a kezét, a szemébe nézek és erélyesen rászólok, hogy NEM. Egyre ritkábban csinálja, de néha még előfordul. Lassan le fog róla szokni. Az enyémet nem hatotta meg, hogy nekem fáj, ő igazából nem tudja, mi az, mert nem érzi, mekkorát harap. Nem is hibáztatom ezért.
21 hónapos.
A környezetemben szinte valamennyi gyereknek volt ilyen időszaka. osztottuk egymásnak a tanácsokat. Mindenkinek más jött be. Én is így jártam, hogy egyszer reflexből ráütöttem a szájára. No nem nagyot, de azért arra jó volt, hogy meglepődjön. legközelebb ha megemeltem a kezem, már láttam rajta, hogy szégyelli magát. kb. még egyszer próbálkozott. Soha többet.
Egyik barátnőm sírni kezdett. Az ő kislánya ezen annyira megdöbbent, hogy soha többet nem csinált ilyet.
A szomszéd kisfiút viszont az elején elkapták. nem foglalkoztak vele, hogy harap. Ment ugyanúgy tovább minden, mintha mi sem történt volna. Így nem is találta a kissrác érdekesnek a dolgot. Nekik szerencséjük volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!