Hogy szoktassam le a harapásról? 1,5 éves
Az én lányom is másfél éves, ugyanez a helyzet, de csak engem harap, és akkor, ha valami nem tetszik neki.Pl bele kell ülnie a babakocsiba...Viszont az elmúlt 1-2 hétben nem harapott, most próbálom az okát akkor megfejteni, hogy miért :)
Nálunk kb 3-4 hónapig tartott ez a harapós korszak.Először szép szóval próbáltam elmagyarázni, hogy miért nem szabad, és hogy anyának ez mennyire fáj.Nem használt semmit.Majd visszaharaptam, de persze akkorát nem akartam, mint ő nekem (mert nekem olyan foltjaim voltak, amik 1 hétig meglátszottak...)De ez sem használt.A legutólsó nagy harapása olyan 2 hete történt,akkor szintén napokig látszott.Annyira fájt, hogy lendületből rácsaptam a szájára, és elkezdtem sírni.(mert tényleg nagyon fájdalmas volt :()Annyira sírtam, és kiborúltam, hogy már átmentem a másik szobába, hogy ne lássa a lányom, hogy mennyire sírok..pár percig sírdogáltam ott, majd átjött, furcsán nézegetett engem, gondolom nem értette a dolgot, (vagy akkor értette meg??)Húzott, hogy menjek vissza játszani vele a másik szobába, de nem mentem.Aznap egész délelőtt nem játszottam vele, szinte levegőnek néztem.Nem szándékosan, de tényleg haragudtam rá.
Aztán aludt egyet délben, majd mint akit kicseréltek olyan volt mint a kisangyal.Azóta meg sem próbált harapni.Lehet, hogy akkor valamit megértett...
tehát azt tanácsolom, próbáld a haragodat kimutatni, ne ugy, hogy 5 perc múlva minden rendben.Mert én sem tudtam rá sosem tovább haragudni, kivétel az utolsó alkalom.Éreztesd vele, hogy neked ez mennyire fáj, és hogy ezt nem szabad csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!