Cumisüvegről itatópohárra, de hogyan? 19 hónapos
A fiam még mindig cumisüvegből iszik, az itatópohárból nem hajlandó. Egyszerűen nem tudom átszoktatni. Nap, mint nap megtöltöm és elé teszem, de csak játszik vele.
Ma kipróbáltam azt, hogy a cumisüveget elteszem és csak az itatópohárba kap vizet. reggel 7-től délig egy kortyot nem ivott. Ebédhez sima üvegpohárból ivott, abból tud inni.
Ja, és kb. 10 féle kulacs, csőri pohár meg nem tudom mi van itthon, de egyik sem tetszik neki.
Adjatok ötletet légyszi, hogyan tudnám megszerettetni vele. A játszótéren is már szégyellem elővenni a cumisüveget.
Bár nálunk nem volt cumisüveg, tehát nem arról kellett átszoktatni, de pohárból pár hós kora óta tudott inni, így úgy gondoltam, valami olyasmi kéne, ami hasonlít egy pohárra. Én ilyet vettem neki anno, kb 7-8 hónapos volt, azóta is iszik belőle (most 2 éves):
Itthon már csak sima pohárból, de ha megyünk valahova, ez praktikus, mert nem folyik ki belőle semmi. Egyébként ezenkívül még a szívószálas itató is nagyon tetszett neki ennyi idősen, de a sima csőrös poharakból az én fiam sem akart inni.
Egyébként szerintem nem ciki másfél évesen a cumisüveg, ha mást nem várj még pár hónapot, 2 évesen lehet, hogy simán átszokik a normál pohárra, és kész!
nekem 20 hós a lányom, és ő is tud már pohárból, üvegből inni, de a játszón még mi is cumisüvegezünk, meg van egy Nuk-os puha csőrös itatónk, na az bevált, mert nagyon hasonló a cuclihoz gondolom...
Amúgy bettem már neki ilyen kis üdítőt, ami kihúzós kupakos, állatira odavan érte, azt is kimostam, és néha viszem, abba megy a szörpi, vagy tea...Amúgy én is felszerelkezve megyek, cumisüveg, csőrös, és kihúzós üveg, mert mikor hogy döccen a feje, és a száraz pelus engem is halálra rémít...inkább mindent odaadok, csak igyon.
ilyen tommee tippee-s poharunk van, az sem jött be
2.válaszoló: erre a nuk-osra gondolsz?
a cumisüvege nuk-os és tényleg hasonló a cumi formája. kipróbálom. Ha ez sem, akkor várok.
Igen, erre gondolok. Ha cumisüvegetek van, akkor csak a csőrt vedd meg hozzá, a Brendonban 800Ft.
remélem beválik..:-)
Ha már tud rendes pohárból inni, akkor minek erőlteted az itatópoharat? Szerintem felesleges, mert később meg arról kell majd leszoktatnod, és korban már a pohár is való neki.
Játszótérre meg vigyél olyan kulacsot, aminek a kupakja pohár és abba tölts neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!