Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le a tv...

Hogyan szoktassam le a tv nézésről?

Figyelt kérdés

Lassan 3 éves lesz és egész nap nézné Dórát és a legfőbb baj, hogy éjszaka akár 10-11-ig is fent van, közbe elalszik és beviszem az ágyába.

Kb 2 hónappal ezelőttig egyáltalán nem nézett tv-t, aztán akkor anyósom vigyázott rá és ez abból állt, hogy bekapcsolta neki a tv-t. Azóta van ez a probléma. Addig fél 9-kor bevittem az ágyába és szépen elaludt.

Ha kikapcsolnám tőle, iszonyú hisztit vágna le és nem 10percig tartana, a férjem korán kel és még ott van a 10 hónaposom, amiért nem kapcsolhatom ki.

Hogy csináljam? Már teljesen kivagyok, mert ugye én se tudok időben lefeküdni, a kicsi meg még 3-4x felkel és reggel is időben ébred, napközben meg nem tudok pihenni, mert nem egyszerre alszanak.

2012. márc. 9. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Akkor határt kell szabni. A lányom is nézi minden este a tv-t, de mindig van egy pont, amikor azt mondom, hogy ez az utolsó, utána megy az ágyba. Ezt meg is érti és így nem hisztizik. De ha egyből kikapcsolnám a tv-t, akkor ő is hisztizne. Ő is elég öntörvényű és tud ám hisztizni, de ez az "utolsó" dolog nálunk mindenben beválik.
2012. márc. 9. 17:33
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
egyszerűen ne kapcsold be neki. Vége. és kész. Két nap hiszti után rájön, hogy nincs.
2012. márc. 9. 17:45
 3/8 anonim ***** válasza:
nálunk is bevált az utolsó.hangsúlyozd ki neki,hogy tényleg ki fogod kapcsolni,ment menni kell aludni.csináld hétvégén mikor a párod nem kel reggel,vagy hozd a lefekvést előre fél órával igy a fé1 óra hiszti még simán belefér az estébe.az én férjem is fél 4-4 orakor kel,de ha muszáj lenne bizony megtenném.kikapcsolnám,de mindig miután mondtam hogy ennél többet nem nézhet.a tévé hiperaktivitást segíthet elő,mert a benne lévő gyors,rezgések,villogó fények efektusok rongálják az idegrendszert.késöbb pedig nem tud majd játszani mert minden unalmas lesz neki,nem olyan pörgős mint a tv-ben.ezért kell a határ.este meg pláne,mert ők azt álmodják amit napközben átéltek,nem biztos hogy jó,az esti tévézés.8-kor kapcsold ki a tévét,és próbáld a mesére rávezetni,olvass neki,vagy a kedvenc folyóiratából olvassatok,ha meg hisztizik,had sírjon,egész éjjel nem fog,és férjed is megfogja érteni és a kicsi se fog pár napig belehalni,de vissza áll rend ha elég határozott vagy.
2012. márc. 9. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is az "utolsó" a bűvös szó.

Olykor már ő maga mondja (és még az ujját is emeli hozzá), hogy anya ez az utolsó, utána feláll és kikapcsolja a tv-t.

Valamint én ajánlani szoktam neki valami mást. (Ez az utolsó és utána festünk, rajzolunk, gyurmázunk, bújócskázunk vagy amit szeretne)

2012. márc. 9. 18:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Órabeállítás pl.

Vagy pár napra húzzátok szét hátul a kábelt, hogy rossz.

"Ha kikapcsolnám tőle, iszonyú hisztit vágna le és nem 10percig tartana, "

Első nap igen, második nap is, de utána lehet hogy megszokná.

2012. márc. 9. 20:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a teljes drasztikusság. Egyszerűen jelentsd be, hogy elromlott a tévé. Ha néha bekapcsolod, nagyon nehéz határt szabni.
2012. márc. 9. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Na de ha azt mondja, hogy elromlott akkor soha nem fog már tv-zni? Csak mert ha valamikor "megjavul" akkor lehet tovább akarja folytatni azt ami volt (nem biztos, de lehet)

Én biztosan nem füllentenék neki, hanem ahogyan mások is írták megmondanám, hogy ez az utolsó mese és utána kikapcsolom. Vagy ha valami hosszabb mesét néz (Barbie-t pl) akkor órát húznék. Ha hisztizik ám legyen, ha látja, hogy a hiszti nem megoldás, mert nem lesz visszakapcsolva akkor abbahagyja. Először sokáig fog sírni miatta tuti, de utána egyre kevesebbet,

Mondjuk, ha egyáltalán nem nézett eddig tévét akkor kicsit érthető, hogy ilyen hamar ennyire hozzászokott. Nem pártolom a tévézést vagyis azt, hogy a tévé vigyázzon a gyerekre, de nálunk 3 év előtt kezdődött a mesenézés így valahogy hozzászokott, hogy van tévé amit anya irányít és ha azt mondja, hogy vége akkor vége, de nem örökre. Lehet, hogy azt gondolja, hogy ha kikapcsolod többé megint nem nézheti és ezért akarja addig nézni amíg fent van.

2012. márc. 9. 22:27
 8/8 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Ha hosszú mesét néztek, akkor csak egyszerűen a vége felé kell állítani a mesét. A laptopon a legkönnyebb, a dvd-n meg csak lépegetsz a mese végére, amikor nem figyel annyira. Én mondom neki, hogy a mese végén megy aludni, és hopp már itt is a vége. Észre sem veszi hogy ilyen hamar vége van mondjuk egy Disney mesének.

Vagy még egy trükk, hogy kimerült az elem a tv-ből, mert van hogy a zenélős játékaiból is kimerül az elem, ezt már érti, és akkor holnap elmegyünk a boltba és veszünk bele elemet. Ezt napközben is alkalmazhatod, és így hozzászokik este is.

2012. márc. 10. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!