Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves, éjszakánként sokat...

2 éves, éjszakánként sokat eszik-iszik. Hogyan szoktassam le róla? Baj ez egyáltalán?

Figyelt kérdés
2 éves kislányom nappal jól eszik, iszik, egészséges, vidám, kiegyensúlyozott. Akármilyen tartalmas is a vacsora, éjszaka kb. 0,5 l teát vagy tejet iszik meg. Amúgy alszik, ha ezt megkapja. Tapasztalatok? Hogy szoktassam le erről?
2012. febr. 21. 13:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Kb 8-10 hónapos kortól nem egészséges este enni adni,max inni,de a fél liter sok,mert gyomorfekély alakulhat ki.Vizet adj és pár éjszaka után rájön,hogy felesleges felkelni.Bár ő már elég nagy és okos.De én ezt megpróbálnám.Nálunk kb 1 évesen bevált ez a módszer.
2012. febr. 21. 13:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Fiam 2és fél éves,vacsi után megiszik 3dl tejet enélkül nem lakik jól,éjjel még egy óra körül is egy üveg tej,aztán öt-hat között még egy üveggel,ez idáig 9dl,nappali alvásnál is iszik egy üveg tejet,teát nem iszik.Doki szerint nem baj,kinövi egyszer,ha nem adok sír,megébred,nem alszik vissza,igy tudja,az ágya mellett van az üveg veszi el és issza,sokszor az üres üveget kapom,megissza és alszik mint bunda.egyszer csak leszokik magátol is,remélem.
2012. febr. 21. 13:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is bőven elmúlt már 2.5,amikor abbahagyta(szintén mindegy volt,hogy milyen tartalmas vacsorát adtam neki+lefekvés előtt megivott 2.5 dl junior tejet).A gyerekorvosunk azt mondta,adjak neki,előbb utóbb elhagyja.Így is lett.Nem kövér,a fogai gyönyörűek,és az egész éjszakát végig alussza(4 éves lesz).Ráadásul az én fiam csak a tejet fogadta el,és meg is itta éjjel is a 2.5 dl-it.Vagyis biztos,hogy éhes volt,mert utána reggelig(8-9-ig) durmolt.
2012. febr. 21. 14:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Próbáltam a vizet, de valósággal eldobja az üveget, mondja, hogy "no" nálunk ez a nem :), sírdogál, hogy "anya, mámmá", megkapja,iszik és alszik tovább. Kb. úgy kéri ő is, hogy éjjel 1 óra körül, aztán 3-4 körül, utána pedig reggel ébredés után jön a kakaó. Van úgy, hogy lehúzza az egész üveggel éjszaka úgy félálomban, ilyenkor gondolom éhes,mert ha megpróbálom elvenni, nem adja. Olyan is van, hogy csak pár kortyot iszik, és leteszi. Gondolom ilyenkor csak szomjas lehet. Én is abban bízom, hogy leszokik róla előbb-utóbb.
2012. febr. 21. 15:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet általánosítani.

Ismerősömnél most úgy tűnik, hogy a kér évese egyszerűen inkább csak anyát akart, mert három helyett már csak 1x iszik és akkor sem laktatót.

Nálunk is kb ilyen korban jött elő az éjszakai ,,dorbézolás" de csak 1x adtam és hamar leszokott.

Szerintem amelyik gyerek képes ennyi tejet vagy tej alapút inni éjszaka, mint az egyik hozzászólóé, az tényleg éhes mert az még inkább ételnek számít, főleg ha zsírosabb.

Ha nem lehet leszoktatni, akkor úgyis kinövi, mert egy idő után majd Neki is jobban fog tetszeni a nyugis alvás.

Amúgy ha száraz a levegő vagy nyitott szájjal alszik a gyerkőc (pl nagyobb orrmandula vagy egyebek miatt), akkor miért ne lehetne szomjas? A párom a mai napig legalább 2x felébred inni.

2012. febr. 23. 09:23
 6/6 anonim válasza:
Gyomorfekély?! Ne hallgass az ilyen elképesztő ostobaságokra, egyen, igyon amennyi jólesik, majd kinövi! Gyomorfekély...az emberi hülyeség határtalan...
2020. márc. 7. 05:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!