Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy sikerült nektek a pelusró...

Hogy sikerült nektek a pelusról leszoktatás, mennyi ideig tartott?

Figyelt kérdés
2.5 éves a fiam.Eddig mindig azt mondta,hogy pisiltem,most már azt mondja,hogy pisilek.Van amikor odaérünk a wc-hez,de van amikor becsurgat a bugyiba(gatyába).Vagy még korai?Erőltetni nem szeretném.Nektek hogy ment,hogy csináltátok?
2012. ápr. 18. 13:31
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Egy másik kérdésre már válaszoltam a napokban, bemásolom neked:

2,5 éves a kisfiam, és kb. 1 hónapja szobatiszta. Elég kalandos volt az utunk, hogy hogy lett az. Először is egyszerűen levettük róla a pelust, mert tavaly már nagyon szépen kiment a lakásból pisilni, kakilni az udvarra, de aztán jött az ősz, és visszaszokott a pelóra. Most már a bölcsiben is mondták, hogy érett lenne ő rá, csak lusta. Úgyhogy nem volt több pelus. Az elején volt pár baleset, de most már kijelenthetem, hogy ágytiszta is, hetek óta nem adok rá napközbeni alvásra pelust, és éjjel visszatartja a pisit, reggel tök száraz rajta, úgy ébred.

Egyébként párhuzamosan több dologgal is próbálkoztunk, mindamellett, hogy naponta vagy 60x magyaráztam el neki, hogy hová kell pisilni-kakilni:

- matricázás (vettem egy kemény fedelű füzetet, amibe ragaszthat verdás matricákat - pisiért egy, kakiért kettő jár)

- Felejtsd el a pelust, Elmo! dvd-t nézte sokszor, de ez nem igazán hatotta őt meg, sok gyerkőcnek viszont segít.

- Megvettem a Pagony kiadó Bilikönyv című kis mesekönyvét, [link] aminek a hatására végre hajlandó volt ráülni a bilire és wc-szűkítővel a vécére. Addig csak úgy visított, ha ráültettem valamelyikre, mint akit nyúznak.

- kicsit drasztikusnak hangzik, de a fenekét neki (is) kellett megmosni a kádnál, ha bekakilt, illetve a kakis bugyiját vele (is) lötyköltettem ki. Együtt tettük a lavórba a meleg mosószeres vizet, és velem együtt kellett, hogy hozzányúljon a kakis bugyihoz. Kb. 3 ilyen alkalom elég volt ahhoz, hogy megértse: nem csak anya mos kakis bugyit, hanem az is, aki a kakiját a bugyiba engedte.

Egyébként egy másik kérdésnél ezért alaposan lepontoztak, de ha csak abba belegondolunk, hogy egy 6 versszakos verset el tud mondani a gyerek az elejétől a végéig tökéletesen, plusz tavaly nyáron gyakorlatilag már szobatiszta volt, akkor van ahhoz elég értelmes, hogy felfogja: nem a bugyiba kell kakilni.

2012. ápr. 18. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!