Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy altatjátok 2-3 éves...

Hogy altatjátok 2-3 éves gyerkőcötöket délutánonként?

Figyelt kérdés
Lányom júliusban lesz 3 éves és mostanában egyáltalán nem akar aludni délután. Ha erőltetem akkor hisztizik csak, mesenézés nem jó mert végig nézi és nem alszik el, ha pedig ráhagyom, hogy jó, ne aludjon akkor meg kb 5kor kidől alszik este hétig aztán fent van egész éjszaka. Már néhány napja korábban keltem fel reggel is, hátha jobban elfárad délutánra, de semmi eredménye. ti hogy altatjátok és hogy alszanak a gyerekeitek?
2012. máj. 31. 14:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

ugyanígy.......kínnal-keservvel!

az enyém már 5 éves de ugyanazt szenvedtem meg.....

nem tudsz vele mit kezdeni, én legalábbis nem tudtam.

azt hiszik ha alszanak lemaradnak valamiről........

2012. máj. 31. 14:34
 2/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam 3 hónap múlva lesz 3 éves! 1-től alszik fél 3-ig simán egy rövid mese után...
2012. máj. 31. 14:36
 3/12 anonim ***** válasza:
A kisfiam ovis, 3,5 éves. Az oviban iszonyat nagyokat alszik, van hogy ő alszik el először, de általában az utolsók között tudják felébreszteni. Itthon viszont pokol az elalvás már jó ideje. :( Könyörgés, zsarolás, már annyi mindent próbáltam. Ritka, hogy magától elaludjon. Általában nagymamánál ebédelünk és ha szerencsénk van hazafele elalszik az autóban és be tudjuk rakni az ágyába. De általában nálunk is mesét kell nézni, így nagy nehezen elalszik, de így is van, hogy 1,5 órába telik. Aludt már délután a nagymamájánál, akkor ott elaludt mese nélkül is. Elég szomorú nekem. :( Pedig olyan kis okos, annyi mindent meg lehet vele beszélni... de ő állítja, hogy nem álmos, holott már keresztbe áll a szeme.
2012. máj. 31. 14:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez érdekes. 3 éves múlt a lányom 2 hónapja és mostanában ez megy nálunk is, hogy az oviban alszik szépen, sosincs panasz, itthon hétvégén pedig egyáltalán. Na aztán 5 órakor már nyűgös, minden baja van, de nem hagyom aludni, hanem 6kor fürdés, kb. negyed 8-fél 8ra alszik is, reggelig, 1x van fent. Hiába erőlteted, nem fog aludni, nem tudsz mit csinálni, legalábbis én így vagyok. Azt én biztos nem hagyná, hogy 5kor elaludjon, éppen azért, mert az éjszaka van az alvásra. Próbáld meg előbb fürdetni ilyenkor mint amikor alszik, mást nem nagyon tudsz :)
2012. máj. 31. 14:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Akkor én összeteszem a két kezem :)

3,5 és 1,5 évesek a fiaim, ebéd után megyek a nagyért az oviba, természetesen a kicsit is viszem aki addigra itthon megebédelt már. Hazaérünk, mindkét gyerek be az ágyba, a kicsi kb 2 percen belül alszik úgy 3 óra 3,15-ig, a nagy is elalszik 10 perc alatt de ő csak fél 3-ig. Soha egyik sem tiltakozik ellene.

2012. máj. 31. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
behúzom a függönyt,elmegyünk pisilni,felveszi a pizsit,lefekszik,mondok egy mesét,ő meg h majd kelts fel anya. ennyi
2012. máj. 31. 15:02
 7/12 anonim ***** válasza:

5-6. mázlisták vagytok!

Az én kicsim is 2 éves koráig simán aludt 3 órákat ebéd után, de az elmúlt 6 hónapban :(((

Délben eszünk, utána még pici játék, besötétítek egy kicsit, ő választ mesét, szépen elbúcsúzunk, és kezdődik a műsor.

Ide-oda vándorol a szobáink és az ágyak között (rácsoban alszik még, de kivettünk léceket), még szomjas, bekakil, még egy mesét akar stb.

Mostanában úgy szoktuk megoldani, hogy valamelyikünk (apa vagy anya) lefekszik vele, együtt alszunk a nagy ágyon. Így 1-fél 2-re elalszik, és 4-kor alig tudom felébreszteni.

2012. máj. 31. 15:08
 8/12 anonim ***** válasza:

2 hónap múlva lesz 3 éves a nagyobbik csajszink.

Most egy olyan cselt szoktam alkalmazni,hogyha elkezdi,hogy ő nem akar aludni,hogy azt mondom neki,hogy jó..nem kell aludni,csak egy kicsit pihenjen az ágyába..:)

Persze ilyenkor mindíg elalszik..:)

Ő megnyugszik hogy de jó..nem kell aludnia..,nekem meg nem kell vele veszekednem,hogy de...akkor is alszol..:)

Szóval mind a ketten jól járunk:)

Ja..és 10-ből 8-szor egyedül alszik el,de van hogy mondja,hogy én is menjek be vele,így akkor amíg tudok bemegyek,de mivel van egy 3.5 hónapos kishuga,aki általában akkor alszik amikor ő,így egy kicsit nehéz összehozni,mert addígra a kicsi már nyűgős..de ha igénye van a nagynak,hogy bent legyünk,akkor egy pár percet bent maradunk a kicsivel mellette az ágyon..

Kb 2 órát szokott aludni,de van olyan is hogy akár hármat is:)

2012. máj. 31. 16:34
 9/12 anonim ***** válasza:
Szept. végén lesz a fiam 3 éves. Az alvással nincs gond, minden délután alszik, igényli is. Most már próbálok arra törekedni, hogy mivel ősszel ovis lesz, 1, max. fél2-kor kerüljön ágyba. Ilyenkor azonban még nem alszik el: mesélek, játszadozik kicsit a plüss állataival, amit épp az ágyába vitt, és csak úgy alszik el, ha ott vagyok mellette. Max. fél 4-kor felébresztem, ha még nem kelt fel, de mostanában már 3-kor kibotorkál. Így aztán este fél 10-kor alszik el (legkorábban).
2012. máj. 31. 16:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Az enyém éppen 3 éves.

Pár hónapja csinálja, hogy nem alszik délutánonként, vagyis nem mindig.

Csak úgy hajlandó lefeküdni és pihenni, ha a kedvenc meséit bekapcsolom. Ezen el szokott aludni, de nem mindig.

2012. máj. 31. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!