Hogy altatjátok 2-3 éves gyerkőcötöket délutánonként?
ugyanígy.......kínnal-keservvel!
az enyém már 5 éves de ugyanazt szenvedtem meg.....
nem tudsz vele mit kezdeni, én legalábbis nem tudtam.
azt hiszik ha alszanak lemaradnak valamiről........
Akkor én összeteszem a két kezem :)
3,5 és 1,5 évesek a fiaim, ebéd után megyek a nagyért az oviba, természetesen a kicsit is viszem aki addigra itthon megebédelt már. Hazaérünk, mindkét gyerek be az ágyba, a kicsi kb 2 percen belül alszik úgy 3 óra 3,15-ig, a nagy is elalszik 10 perc alatt de ő csak fél 3-ig. Soha egyik sem tiltakozik ellene.
5-6. mázlisták vagytok!
Az én kicsim is 2 éves koráig simán aludt 3 órákat ebéd után, de az elmúlt 6 hónapban :(((
Délben eszünk, utána még pici játék, besötétítek egy kicsit, ő választ mesét, szépen elbúcsúzunk, és kezdődik a műsor.
Ide-oda vándorol a szobáink és az ágyak között (rácsoban alszik még, de kivettünk léceket), még szomjas, bekakil, még egy mesét akar stb.
Mostanában úgy szoktuk megoldani, hogy valamelyikünk (apa vagy anya) lefekszik vele, együtt alszunk a nagy ágyon. Így 1-fél 2-re elalszik, és 4-kor alig tudom felébreszteni.
2 hónap múlva lesz 3 éves a nagyobbik csajszink.
Most egy olyan cselt szoktam alkalmazni,hogyha elkezdi,hogy ő nem akar aludni,hogy azt mondom neki,hogy jó..nem kell aludni,csak egy kicsit pihenjen az ágyába..:)
Persze ilyenkor mindíg elalszik..:)
Ő megnyugszik hogy de jó..nem kell aludnia..,nekem meg nem kell vele veszekednem,hogy de...akkor is alszol..:)
Szóval mind a ketten jól járunk:)
Ja..és 10-ből 8-szor egyedül alszik el,de van hogy mondja,hogy én is menjek be vele,így akkor amíg tudok bemegyek,de mivel van egy 3.5 hónapos kishuga,aki általában akkor alszik amikor ő,így egy kicsit nehéz összehozni,mert addígra a kicsi már nyűgős..de ha igénye van a nagynak,hogy bent legyünk,akkor egy pár percet bent maradunk a kicsivel mellette az ágyon..
Kb 2 órát szokott aludni,de van olyan is hogy akár hármat is:)
Az enyém éppen 3 éves.
Pár hónapja csinálja, hogy nem alszik délutánonként, vagyis nem mindig.
Csak úgy hajlandó lefeküdni és pihenni, ha a kedvenc meséit bekapcsolom. Ezen el szokott aludni, de nem mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!