Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kivárnátok míg elalszik...

Kivárnátok míg elalszik délutánonként?

Figyelt kérdés

Két éves nagylányom mostanában nagyon nehezen alszik el délután. Az esti lefekvéssel nincs semmi gond, leteszem és csend van, általában szépen alszik reggel 8-ig legalább.

De ebéd után nem tud simán elaludni. Nem hiszizik, sír, csak felkel a sötétben és játszik a szobájában, motoszkál. Mikor bemegyek hozzá, általában kicserélem a pelusát, adok neki egy kis teát és kijövök, ahogy eddig szoktam. De nem alszik el, pedig a szemei már karikásak az álmosságtól. Volt, hogy két órán át motoszkált és utána aludt el, aztán alszik 2 órát. Mit csináljak, ne tegyem le aludni délután? De akkor meg estére már nagyon fáradt, nyűgös, sír a fáradtságtól a kádban. De így meg elmegy az egész délután és nem csinálunk semmit!

2011. máj. 9. 16:16
 1/6 anonim ***** válasza:
nálunk is volt ilyen időszak, aztán rendeződött magától. Véleményem szerint a csendes pihenőre is szükségük van, tehát én ilyenkor is letettem és mindegy volt, hogy aludt-e vagy csak csendben eljátszadozott. És igen, volt, amikor bele is aludt. Viszont azt nem értem, hogy miért mész be hozzá ez alatt az idő alatt?
2011. máj. 9. 16:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Mert sokszor már kipakolja közben a ruhásszekrényét és nem egyszer úgy mentem be, hogy a bugyija a fején volt, egy póló meg a derekán és úgy nézett rám! A gyerekágyból fel tud kelni, egy idő után visszarakom az ágyába, betakarom, hátha elalszik.
2011. máj. 9. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
akkor csak az marad, hogy megpróbálod vele megbeszélni, hogy maradjon az ágyában. Elmondod 10x, 100x, mi most jutottunk el odáig, hogy be is tartja, és inkább lefekszik és el is alszik. Azt már tudja, hogy csak a zokniját veheti le, teljes vetkőzésről szó sem lehet.
2011. máj. 9. 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg hogy későbbre teszed a pihi időt.
2011. máj. 9. 18:51
 5/6 anonim ***** válasza:
De ilyenkor miért cseréled ki a pelusát, miért adsz neki teát? A pelust még pihi előtt cseréld le rajta, ne altatás közben szerintem.
2011. máj. 9. 21:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, ha tudtok akkor írjatok.

A pelust természetesen pihi előtt le szoktam cserélni, de nálunk a tea szokás. Tejet, kakaót nem iszi se reggel, se este, így rászokott a teára. Közben azért cserélek pelust, mert mint írtam van, hogy 1-2 óra eltelik nyűglődéssel és ezalatt úgy megtelik, hogy ha nem cserélném, akkor teljesen átázna mire felébred!

2011. máj. 9. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!