Érett már a szobatisztaságra, vagy inkább ne erőltessem?
27 hónapos kislány.
Amint kakil, szólni szokott. Kizárólag utána. Mostanában néha a pisilés után is szól.
Bili helyett a wcszűkítőt választottuk.
Reggel ráültettem, meg akarta törölni a punciját, mondtam, hogy csak miután pisilt. Rögtön ránézett a puncijára, és pisilt is - tehát tudja irányítani, hogy pisiljen. (persze, hagytam, hogy megtörölje)
Utána bugyit és harisnáyt húztunk, megbeszéltük, hogy szól, ha kell pisilni. Egykb fél óra múlva elkezdtem kérdezgetni, hogy kell-e pisilnie, mindig azt mondta, hogy nem, végül egyszercsak a tócsát láttam. Pisis ruha le, rá akart ülni a wécére. Erre bénáztam, véletlenül odacsíptem a combját a szűkítővel. (össze vissza csúszkál a wcülőkén a zűkítő). Persze szegény sírt, és ha ezek után félni fog, nem meglepő.
Mielőtt elindulunk a 10 percre lakó nagyihoz, ráültettem újra a wcre, nem pisilt. A mamánál viszont a kapuban odapisilt. Amint meglátta a mamát, mondta, hogy mama pelenkázza át. (mindig ezzel fogadja a mamát, lehet, hogy azért?) Végül mamánál pelenkát kapott, szerencsére, mert ebéd utáán kakilt is pelusba.
Szóval ma 1 pisi jó helyre, 2 a gatyába, egy kaki a pelenkába...
Nem akarom erőltetni, nem akarok türelmetlenkedni. Hagyjam nyugodtan, hogy párszor bepisiljen, mert ez kell ahhoz, hogy teljesen megértse, hogy wc-re kell ELŐTTE ülnie? Vagy még nem érett rá?
Sajnos nem mondanám, hogy haladunk előre....
Éjjel egy csepp pisi sem került a pelusba, regel bilire ült, tele is pisilte :)
Majd kb 15 percre rá bugyiba bekakilt.
Átöltöztettem, kakát kimostam, megbeszéltük, hogy szól. Fél 11 fele ráültettem a bilire, hogy hátha pisil, de csak a Bilikönyvet akarta olvasni, kb 10 percet üldögélt, végül mondtam, hogy látom, nem fog pisilni, mondta, hogy nemkell pisilni :)
11 óra fele hisztizett, hogy ki akar menni az udvarra (nem tudunk, mert benti házimunkám van...). Hiszti közbe bepisilt. Kivittem a fürdibe, kádba állítva levetkőztettem, mondtam, hogy szóljon legközelebb. Közölte, hogy ráülünk bilire. Mondtam, hogy nem utána, előtte kell. Tiszta rucit kapott, kijöttünk a fürdiből, megint elkezdett bömbölni, hogy udvarra akar menni. Mondtam, ha abbamarad a hiszti, akkor jöjjön ki. Bementem a konyhába, feltörölni az előző pisitócsát, ami nagyon pici volt.
Kb fél perc múlva tiszta pisisen jött utánam. Rengeteg pisi volt a földön. Vagyis az első bepisilskor érezte, godolom, hogy pisil, visszatartotta, és ezért mondta nekem, hogy bilire akar ülni.
Ismét átöltöztünk, ruát beáztattam, pisit feltöröltem. Ebéd után, amikor én pisiltem, mondtam, hogy ő is pisil, majd megyünk aludni. Kiszaladt előlem, amíg kezet mostam, és a nappaliban viháncolva bement egy szobanövény mögé, és odapisilt...
Ma már pelenkában lesz, ugyanis csak vagy vizes, vagy pisis bugyink van már... :(
És persze a házimunkámmal semmit sem haladtam, mert folyamatosan pisáscuccokat mostam. A lakásban meg oroszlánszag van a rengetek széteresztett pisitől.
Ne haragudj, tudom, hogy te kissé dühös vagy, de én most nagyon megmosolyogtam a sztoridat. Nekem tetszett :)
(első voltam!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!