A bölcsiben tanítják szobatisztaságra a gyereket? Vagy ti otthon szoktatjátok rá?
Ezek szerint tényleg bölcsije válogatja: nálunk az első szülőin mondták (mikor még egyik gyereknél távolról sem volt kérdés a szobatisztaság) hogy ők együtt működnek a szülőkkel e téren is, és nyugodtan szóljunk, ha bármiféle előrelépést tapasztalunk. Ők nem kezdik el, de a szülőkkel együtt folytatják.
Egyik nap a fiam itthon maradt, mert úgy tűnt beteg lesz (csak vaklárma volt szerencsére) és akkor gondoltam, hogy leveszem róla a pelust. Délelőtt és délután is szólt, játszóztunk, boltban voltunk pelus nélkül, csak az alváshoz adtam rá. Másnap ment bölcsibe, nem vártam el, hogy bármi is változzon, de azért elmondtuk, hogy mi volt, hátha a pelussal is szól. Erre már aznap a gondozónénik is levették a pelust délelőtt, délután, csak alvásra adtak rá. Azóta is így vagyunk, és már a bölcsiben is pisil a wc-be. Nálunk is egy gondozónénire van 6 gyerkőc, 12-en vannak kettőre a csoportban. Lassan mindegyik gyerek elkezdik, mert egyidősek, 2,5 évesek lesznek mostanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!