Mikor érik meg egy gyerek az éjszakai szobatisztaságra? 3,5 éves.
Leírom, nálunk mi volt. Addig adtam rá a pelust, amíg kb. 2-3 pisi volt még benne/éjszaka. Aztán figyeltem, hogy mikor csökken lefelé? Egy idő után kb. 1 pisi volt a pelusban, vagy egyre többször száraz maradt.
Na, akkor érett meg a szobatisztaságra!
Mi azt csináltuk, h vettünk egy műanyagterítőt (olcsót, nem a terítés a lényeg) , és az van a lepedője alatt. Kb. fél éve van így és nem hazudok 2szer pisilt be. Akkor semmi nagy jelenet, átvetkőztetem, új lepedő. Nagy büszkeségem, hogy volt pár alkalom, h felkelt és magától szólt :)
Úgy jártam, mint te.
Levettem róla az éjszakai pelust, ha nem kellett pisilni száraz volt reggelre, de ha pisilni kellett, akkor az ágyba csurgott, sosem kelt fel. Én úgy döntöttem visszaadom a pelust, mert így ő sem és én sem aludtunk nyugodtan, ő ugye a pisire kelt fel, nekem meg állandóan ágyneműt kellett mosnom.
Azóta nyugi van, szépen átalussza az éjszakát. Ő most 3 éves.
Ja és kigondoltam, hogy majd ébresztem éjjel, hogy pisiljen, de az sem ment. Éjfélkor keltettem, hajnal 4-re pisis volt. :( Én úgy gondoltam jobb az, ha nyugodtan alszik, nem ébresztgetem, nem lesz pisis, pelus marad.
Az meg, hogy mikor érik meg rá, egyénfüggő.
Ismerőseim köréből a példa: 3 éves fiú lassan két hónapja ágytiszta, magától felkel éjjel és kimegy. 4,5 éves fiú még mindig pelusban alszik.
nem tudom, hogy Neked kisfiad vagy lányod van! de a fiúknál ez a folyamat is később érik :-)
nekem lányom van, aki 2 éves korára lett nappali szobatiszta, és 3 évesen éjszakára is! de ez nagyon egyénfüggő, mint minden más érési folyamat is!
az éjszakai szoktatásnál nálunk segítség volt, hogy éjfél körül kivittük pisilni - félálomban elintézte a dolgát, nem is emlékezett rá reggel... aztán így szép lassan jött, hogy már maga szólt, hogy pisilni kell! persze jött a lefekvés utáni "kamu" pisi-járat is :-)
Nekem 2 éves volt dec-be a legkisebb és 1 hete nincs pelusunk.
Éjszaka is végigalussza.Lefekvéskor pisil és alszik.Csak tegnap pisilt be a többi nap kibírta.
Már nem veszek neki,csak az utcán vagyok bajba,mert nem tud még pisilni a bokorba.
De majd valamit kitalálunk.Így én 2,5 évet mondok.
4 gyerkőc anyukája
"Hivatalosan" 5 éves korig kell megérnie rá, de ez változó.
Az én fiam tavaly szeptemberben ment oviba, akkor töltötte a 3. életévét. Tavaly nyáron nem kellett egy hét, és nappalra szobatiszta lett. Az éjszakai szobatisztaság szeptember közepére alakult ki.
Én úgy csináltam, hogy addig nem vettem le róla a pelust, amíg egy kicsi is volt benne reggelre. Amikor már 1-2 hete száraz volt a pelusa reggelre, akkor levettem, és onnantól kezdve teljesen szobatiszta éjszakára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!