Érett már a szobatisztaságra, vagy inkább ne erőltessem?
27 hónapos kislány.
Amint kakil, szólni szokott. Kizárólag utána. Mostanában néha a pisilés után is szól.
Bili helyett a wcszűkítőt választottuk.
Reggel ráültettem, meg akarta törölni a punciját, mondtam, hogy csak miután pisilt. Rögtön ránézett a puncijára, és pisilt is - tehát tudja irányítani, hogy pisiljen. (persze, hagytam, hogy megtörölje)
Utána bugyit és harisnáyt húztunk, megbeszéltük, hogy szól, ha kell pisilni. Egykb fél óra múlva elkezdtem kérdezgetni, hogy kell-e pisilnie, mindig azt mondta, hogy nem, végül egyszercsak a tócsát láttam. Pisis ruha le, rá akart ülni a wécére. Erre bénáztam, véletlenül odacsíptem a combját a szűkítővel. (össze vissza csúszkál a wcülőkén a zűkítő). Persze szegény sírt, és ha ezek után félni fog, nem meglepő.
Mielőtt elindulunk a 10 percre lakó nagyihoz, ráültettem újra a wcre, nem pisilt. A mamánál viszont a kapuban odapisilt. Amint meglátta a mamát, mondta, hogy mama pelenkázza át. (mindig ezzel fogadja a mamát, lehet, hogy azért?) Végül mamánál pelenkát kapott, szerencsére, mert ebéd utáán kakilt is pelusba.
Szóval ma 1 pisi jó helyre, 2 a gatyába, egy kaki a pelenkába...
Nem akarom erőltetni, nem akarok türelmetlenkedni. Hagyjam nyugodtan, hogy párszor bepisiljen, mert ez kell ahhoz, hogy teljesen megértse, hogy wc-re kell ELŐTTE ülnie? Vagy még nem érett rá?
Elképzelem a kis tündért, nagyon aranyos lehet :). Nekem most ennyi idős a fiam, hasonló szitu, problémák, de ő még a bilire sem ül rá, hanem elbújik :)
Én a nagyobbnál nem erőltettem, 3 évesen lett szobatiszta, kicsit később ágytiszta. Nem szabad annyira erőltetni, mert pszichésen gondok lehetnek (egyik barinőmnek krónikus szorulásos lett a fia, mert nagyon korán ültette bilire), de azért próbálkozzatok. Itt a nyár, jó idő, napról-napra ügyesedik, okosak ők már, csak ezt is tanulni kell, a lényeg, hogy mindig dicsérd meg, hát Istenem, néha megy máshová is, ez van, majd szépen megtanulja. Én is most kezdem el szoktatni, de szép komótosan, ne érezze azt, hogy ez valami központi probléma. Sokkal könnyebben fogja venni ő is, meg te is az akadályokat!
figyi, most ezt így hiába kérdezgeted, senki nem fogja megmondani. amiket írsz egyik sem feltétlenül jele...
vedd le a pelust róla, csak alváshoz és hosszabb sétára adj rá. 2 hét alatt megtudod érett e rá.
ez nem erőltetés. erőltetés az mikor márpedig nem állhat fel a biliről.
Ja, van egy 10 hós tesó, akit pelenkázok :)
Így gondolom, ez is hátráltatja a folyamatot.
2. vagyok. na most elolvastam mégegyszer de nem igazán értem az első hozzászólást :) semmi erőltetés nincs benne, és nem is kicsi, 27 hónapos!
enyém is pont ennyi idős volt mikor levettem róla a pelust. 2 hét után már nem volt gondunk :)
most 2,5 éves, nincsenek balesetek csak ha nagyon nagyon izgalmas játékban van :/
Kösz Csajok!
Igen, nem igazán tudom, mi az erőltetés. :)
És ingen, azt sem tudom, hogy mennyire megy ez gyorsan.
Délután volt rajta végig pelus (mamánál aludt, és kért), de használt, hogy délelőtt párszor bepisilt, mert mindenpisiléskor nézte, hogy folyik-e a lábaszárán :)
Holnap is mellőzöm a epelenkát :)
És külön köszönet a kombi ülőke ötletéért! Nem is tudtam, hogy van ilyen. De nagyon jó, mert ez a szűkítő még bele is esett ma a wc-be... Anyukám wc deszkájára tökéletesen illeszkedik, a miénkre meg nem...
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!