28 hónapos kisfiamról levettem a pelust. Mikor derül ki, hogy érett-e a szobatisztaságra?
Még nem érett rá!! Ha még nem is beszél 28 hósan, szobatiszta sem lesz... Mindent csak sorjában.... :)
Viszont elég kitartó vagy, ha 12 hós korától 28 hós koráig bilizteted és nem sikerül.
Ne erőltesd.
Én a helyedben pár hónapra eltenném a sarokba a bilit, tudja a gyerek, hogy ott van, de én nem venném elő, főleg nem ültetném rá lépten nyomon, főleg ha cirkuszol.
Még nem valószínű, hogy érett rá...
Én nem venném le a pelenkát, viszont bugyipelenkát adnék rá és felkelések után vagy ha sokat ivott, ráültetném a bilire. Ha tiszta a pelus, visszahúzhatod rá. Amíg nem szól magától, hogy kell, nem venném le a pelust, max. kertben. Enyémet egyáltalán nem zavarta, hogy tócsában ült vagy kakás volt a bugyija.
Mi vettünk másik bilit, ami tetszett neki, kombinált vécéülőkét, most 3,5, de még mindig figyelni kell, hogy pisiljen, mert ő tartogatná a sok fontos dolga miatt, amíg be nem csurog.
nekünk a bugyipelus vált be, de nagyon, és az, h reggel felkelés után, ebéd után, fürdés előtt mindig ráültettük a bilire. ha nem sikerült, szóvá sem tettük, ha sikerült, nagy ünneplés, vastaps, pici ajándék, pl matrica.
ha sokat sétáltok fogja zavarni a pelus, és nyáron szereti majd, ha kint nincs rajta.
egyébként szerintem is túl korán kezdted.
erre mondta vekerdy?, h nincs olyan egészséges felnőtt, aki nem szobatiszta, de rengeteg szorongó felnőtt van, akit a szobatisztává válás útján zavartak meg...
hát, köszi, nem nyugtattatok meg....
Bugyipelusa van, de nem látom a különbséget a másikhoz képest. Reggel, ha felkelt, déli felkelés után, esti fürdés előtt mindíg bilire van téve. Na, erre még alszok egyet.
"A bilit eltenni nem akarom, túl régóta szenvedünk vele"
Hát éppen ez a baj..., én javasoltam, hogy tegyétek el egy időre a bilit, mert ez most csak szenvedés neki.
A minap tettem fel egy kérdést, bemásolom ide, mert nem akarom újra leírni.
"Létezik, hogy ennyire könnyen szobatiszta lesz a 2 éves kislányom?
Kislányom márciusban volt 2 éves. Eddig semmi hajlandóságot nem mutatott a bilizéshez, de tegnap gondoltam egy merészet és reggel leszedtem róla a pelenkát és nem adtam rá egész nap, csak az alváshoz és sétához.
Ezután délelőtt kétszer belepisilt a nadrágjába, majd onnantól kezdve minden alkalommal szólt, hogy pisilnie kell. Megy a bilihez, szépen letolja a nadrágot és már pisil is szó nélkül.
Azt hittem ezt mára elfelejti, de már reggel azzal kelt, hogy pisilnie kell és vette le a pelust, pizsamát. Az éjszakai pelusban volt egy pisi azért, de az ebéd utáni száraz volt és a séta közbeni is.
Lesz ebből még visszaesés vajon, vagy tényleg ennyi volt az egész? Nem merem elhinni, hogy semmi küzdés nem kellett eddig.
Mondjuk a kaki még hátravan, azzal nem tudom mi lesz, ilyen tájban szokott kakilni, de még nem látom jelét."
A kérdésem feltevése óta eltelt 2 hét, és valóban létezik,igen, szobatiszta lett. A kakilás is szépen megy, már akkor sem kell rá pelus, ha megyünk valahová.
Szerintem ez jelenti azt, hogy érett rá! Nem erőltettem soha egy pillanatra sem a bilizést, egyszerűen elmondtam neki, hogy mire való a bili és kész.
Én is azt gondolom, hogy legalább 1 hónapot várjatok vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!