Mit a véleményetek a gyerekek szájra puszilásával kapcsolatban?
Engem nagyon felháborit véleményemet nem tudom megirni ezt az oldal szabályzata tiltja. tisztázunk egy két fogalmat. A szájra adott puszi az a csok mely a szerelem jelképe aki szerelmes a gyerekébe forduljon orvoshoz. A puszi a száj és az arc érintkezése mely a szeretet jelképe igy pusziljuk meg gyermekunket midenhol de ne adjuk neki csokot ezt mindenki tartogassa a szerelmének.
Ezen felül a gyermekünk szájában még nincsenek jelen a fogszuvasodást okozo baktériumok melyeket igy átadunk nekik és utána csodálkozunk hogy a gyereknek rohad a foga két évesen. Ezért sem jo a cumit a szánkkal tiszitani inkább viszünk magunkal egy kis vizet amivel lemoshatjuk vagy tartalék cumit erre egy anyukának gondolnia kell.Szóval röviden kiméljük gyermekünket a fogszuvasodástol puszi a gyereknek csok a férjnek.
Szia utolsó válaszadó.
100%ban egyet értek veled!!
A mi családunkban sem volt sosem megszokott,annál inkább a férjemékében igen,amikor a férjemmel összejöttünk (ő 19 éves volt)az anyja még mindig a szájára adott puszit,hát úgy őszintén én ezen annyira megrökönyödtem,hogy azt el sem tudom mondani,akkor szóltam neki,hogy te ezt azért mégsem kellene már ennyi idősen és azóta leszoktak róla,de viszont a gyerekemet állandóan szájon puszilgatja a büdös cigis szájával anyósom és hogyha szolok neki még ő van felháborodva,szerintem egyáltalán nem normális,nem természetes dolog a gyereknek a szájára adni a puszit,hiszen akkor ők ezt szokják meg és ha szerelmük lesz akkor majd nem tudják értékelni a csók és apró puszik jelentőségét,de ez csak az én véleményem.
Szai örülök hogy válaszoltál. Nagy problémával küzdez ez tény. Nem könnyü harcolni egy megszokással ez sajnos egy resz beidegzödés. Le kell ülnöd nyugottan kettesbe beszélgetni a férjeddel ne hagyd hogy felkepja a vizet maradj nyugot nyugtasd beszélgetés közben. Probáld meg észérvekkel meggyözni magyarázd el neki hogy ez rossz a gyermeknek biztos hogy nagyon szereti hátha ez hatással lesz rá reméljük. pl nagyon csunya egy kisgyermek ha feketdnek a fogai ugye te nem szeretnéd hogy a gyerekünk igy nézzen ki az ö érekébe le kéne szoknod erröl a rossz szokásrol tudom hogy ez nagy nehéz neked ezt szoktad meg otthon és nehéz a szokásokon változtatni de a gyermekünk erdekében megkell probálnod nagyod szerted öt és tudom hogy érte megtudod tenni. Valami ilyesmit probálj meg az a lényeg hogy ne azt érezze hogy ez neked fontos és ezért akarod ráeröltetni ezt a dolgot hanem ez a gyerek érdeke és ha szeretjük a gyerekünket képesek vagyuk bármit megtenni érte.
Remélem sikerül probáld meg. Remélem tudtam segiteni
Üdv:Ági
Nem a szájra-puszival adjuk át a gyermekünknek a fogszuvasodást okozó kórokozókat!Az emberi szájnak van egy normál baktériumflórája,ami atól alakul ki,hogy mindenevők vagyunk.Az igaz,hogy az emberi harapás az állatokénál is veszélyesebb emiatt,de..A gyermekünknek ugyan úgy kialakul ez a flóra,akkor is,ha nem csókolgatjuk a száját,mivel ugyan azt a táplálékot veszi magához mint a szülei.Hogy ne rohadjon a foga legfőképpen mosni kell....
A szájra-puszit,meg nevezhetjük családi-puszinak is.Nem mindenkinek csak a szerelem jele,kifejezhet egyfajta bensőséges viszonyt is,ami csak a családtagokra vonatkozik.Akinben fura érzéseket kelt,az ne csinálja,mert nem kötelező...
Akinek jól esik azzal sincs semmi baj!
Most 100%, hogy le fogtok pontozni (ha lesz egyátalán olyan, aki elolvassa ezt a kommentet), de nem baj, én azért leírom a véleményemet!
A "szájrapuszi" egy olyan dolog, ami régen még csóknak számított, azonban mára már szinte jelentősége sincs. A mai világban a legtöbb ember szemében már csak a nyelves "smaci" a csók, így érthető, hogy mindenféle baráti kapcsolatba belekeverik a "szájrapuszit".
Azonban az, ha a gyerekeknek a szájára adnak puszit a szülei, egészségügyi és pszichológiai okokból egyaránt hátrányos, ezt a szakemberek megmondták. Ennek ellenére vannak olyan szülők, akiknek az a rögeszméje, hogy a szeretetet csak szájon csókolással lehet kifejezni, s nem tudják elfogadni, hogy ez egy rossz dolog.
Nos, ez az igazság, akár tetszik, akár nem!
Most pedig lehet nyomkodni ezerrel a piros kezecskét, nem zavar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!