Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit a véleményetek a gyerekek...

Mit a véleményetek a gyerekek szájra puszilásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2009. jún. 29. 13:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
72%

Engem nagyon felháborit véleményemet nem tudom megirni ezt az oldal szabályzata tiltja. tisztázunk egy két fogalmat. A szájra adott puszi az a csok mely a szerelem jelképe aki szerelmes a gyerekébe forduljon orvoshoz. A puszi a száj és az arc érintkezése mely a szeretet jelképe igy pusziljuk meg gyermekunket midenhol de ne adjuk neki csokot ezt mindenki tartogassa a szerelmének.

Ezen felül a gyermekünk szájában még nincsenek jelen a fogszuvasodást okozo baktériumok melyeket igy átadunk nekik és utána csodálkozunk hogy a gyereknek rohad a foga két évesen. Ezért sem jo a cumit a szánkkal tiszitani inkább viszünk magunkal egy kis vizet amivel lemoshatjuk vagy tartalék cumit erre egy anyukának gondolnia kell.Szóval röviden kiméljük gyermekünket a fogszuvasodástol puszi a gyereknek csok a férjnek.

2009. júl. 2. 16:57
 22/26 A kérdező kommentje:

Szia utolsó válaszadó.

100%ban egyet értek veled!!

A mi családunkban sem volt sosem megszokott,annál inkább a férjemékében igen,amikor a férjemmel összejöttünk (ő 19 éves volt)az anyja még mindig a szájára adott puszit,hát úgy őszintén én ezen annyira megrökönyödtem,hogy azt el sem tudom mondani,akkor szóltam neki,hogy te ezt azért mégsem kellene már ennyi idősen és azóta leszoktak róla,de viszont a gyerekemet állandóan szájon puszilgatja a büdös cigis szájával anyósom és hogyha szolok neki még ő van felháborodva,szerintem egyáltalán nem normális,nem természetes dolog a gyereknek a szájára adni a puszit,hiszen akkor ők ezt szokják meg és ha szerelmük lesz akkor majd nem tudják értékelni a csók és apró puszik jelentőségét,de ez csak az én véleményem.

2009. júl. 2. 20:08
 23/26 anonim ***** válasza:

Szai örülök hogy válaszoltál. Nagy problémával küzdez ez tény. Nem könnyü harcolni egy megszokással ez sajnos egy resz beidegzödés. Le kell ülnöd nyugottan kettesbe beszélgetni a férjeddel ne hagyd hogy felkepja a vizet maradj nyugot nyugtasd beszélgetés közben. Probáld meg észérvekkel meggyözni magyarázd el neki hogy ez rossz a gyermeknek biztos hogy nagyon szereti hátha ez hatással lesz rá reméljük. pl nagyon csunya egy kisgyermek ha feketdnek a fogai ugye te nem szeretnéd hogy a gyerekünk igy nézzen ki az ö érekébe le kéne szoknod erröl a rossz szokásrol tudom hogy ez nagy nehéz neked ezt szoktad meg otthon és nehéz a szokásokon változtatni de a gyermekünk erdekében megkell probálnod nagyod szerted öt és tudom hogy érte megtudod tenni. Valami ilyesmit probálj meg az a lényeg hogy ne azt érezze hogy ez neked fontos és ezért akarod ráeröltetni ezt a dolgot hanem ez a gyerek érdeke és ha szeretjük a gyerekünket képesek vagyuk bármit megtenni érte.

Remélem sikerül probáld meg. Remélem tudtam segiteni

Üdv:Ági

2009. júl. 3. 09:39
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségedet,egy próbát mindenképpen megér azzal nem veszítek semmit sem,nem igaz.
2009. júl. 3. 12:41
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem a szájra-puszival adjuk át a gyermekünknek a fogszuvasodást okozó kórokozókat!Az emberi szájnak van egy normál baktériumflórája,ami atól alakul ki,hogy mindenevők vagyunk.Az igaz,hogy az emberi harapás az állatokénál is veszélyesebb emiatt,de..A gyermekünknek ugyan úgy kialakul ez a flóra,akkor is,ha nem csókolgatjuk a száját,mivel ugyan azt a táplálékot veszi magához mint a szülei.Hogy ne rohadjon a foga legfőképpen mosni kell....

A szájra-puszit,meg nevezhetjük családi-puszinak is.Nem mindenkinek csak a szerelem jele,kifejezhet egyfajta bensőséges viszonyt is,ami csak a családtagokra vonatkozik.Akinben fura érzéseket kelt,az ne csinálja,mert nem kötelező...

Akinek jól esik azzal sincs semmi baj!

2009. júl. 4. 06:01
 26/26 anonim ***** válasza:

Most 100%, hogy le fogtok pontozni (ha lesz egyátalán olyan, aki elolvassa ezt a kommentet), de nem baj, én azért leírom a véleményemet!

A "szájrapuszi" egy olyan dolog, ami régen még csóknak számított, azonban mára már szinte jelentősége sincs. A mai világban a legtöbb ember szemében már csak a nyelves "smaci" a csók, így érthető, hogy mindenféle baráti kapcsolatba belekeverik a "szájrapuszit".

Azonban az, ha a gyerekeknek a szájára adnak puszit a szülei, egészségügyi és pszichológiai okokból egyaránt hátrányos, ezt a szakemberek megmondták. Ennek ellenére vannak olyan szülők, akiknek az a rögeszméje, hogy a szeretetet csak szájon csókolással lehet kifejezni, s nem tudják elfogadni, hogy ez egy rossz dolog.

Nos, ez az igazság, akár tetszik, akár nem!

Most pedig lehet nyomkodni ezerrel a piros kezecskét, nem zavar!

2010. aug. 22. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!