Mit a véleményetek a gyerekek szájra puszilásával kapcsolatban?
A puszi kifejezi,hogy mennyire szeretjük az illetőt,aki kapja,nemde?
A párom és a kisfiunk is kap szájra puszit...úgy érzem,képes vagyok megkülönböztetni hogy melyikőjük miért is kapta!Imádom,szeretem őket tiszta szívemből hiszen ők ketten az életem...
Egyébként osztom a véleményt,miszerint mindenkinek joga van azt tenni,amit jónak lát.Cupp.
Az utolsónak.
Nem tudom,hogy mit fog szólni a gyermeked,ha 10 évesen is szájon puszilod,pláne ha a barátja is látja????
A gyermeket akármennyire is szeretjük,már pedig mindeggyikünk szereti,nem hejes szájon puszilni..
És Én is szájrapuszilom a gyerekeimet,sőt az Apjuk is,sőt a férjem hugának gyerekei is szaladnak hozzám amikor meglátnak és szájon puszilnak./mind 7 év alatti/És ha jobban belegondolok az Anyósom is szájon puszilja mindegyiket.Sosem volt még hátsó gondolatom velük kapcsolatban....
Érdekes,viszont ez az Én családomba nem szokás,még arcon is ritkán csókoljuk egymást.Érdekes kérdés ez...
Én nagyon visszataszítónak tartom, számomra az a szerelem jele. Nem szeretném elvenni a lányomtól azt az élményt, hogy a fiú aki tetszik neki és szájon csókolja, akkor ő elolvad. Én így éreztem annó, szeretném ha neki ez nem sima puszi lenne, hanem az első CSÓK.
Úgyis gondban vagyok ezzel, mert anyósom és apósom múltkor szájon puszilta, és le szeretném erről állítani őket. Több okból is: amit az előbb leírtam és, mert bagóznak, és az undi nikotinos szájukkal ne csókolgassák az én lányom egészséges száját!!!
Annak idején amikor én voltam gyerek akkor az egyik nagymamám így adott puszit, más nem. Szóltam anyukámnak, hogy nekem ez nem jó, és aztán már az arcomra adott. Én emlékszem, h. gyerekként engem nagyon zavart, így engem kifejezetten taszít amikor ilyet látok...
27éves 2 gyermekes anyuka
Én is ellenérzéssel voltam a szájrapuszival kapcsolatosan, nálunk nem is volt szokás. Bár az apám néha úgy adta, ahol 4 évet laktam csak, de kibírtam. De amúgy nem volt szadista, molesztáló stb. Kibírtam, nem tudtam mit tenni. aztán elmúlt ez is.
De amúgy amióta meg van a lányom és már két éves én is van hogy megpuszilom a száját, pláne mikor ő ad a számra puszit. De nem állandóan ezt csináljuk, inkább arcra, máshova, de előfordul ez is. És olyan jó érzés! De kicsiként én sem pusziltam szájon, de most olyan jól esik mikor megpusziljuk kölcsönösen egymást szájon.
Apukája jobban puszilja szájon, múltkor más szóltam is neki, hogy ne már azért ennyire, de aztán látom hogy a kicsi is szereti akkor meg hagy csinálják.
Majd eljön mikor 8-10 évesen azt mondja a gyerek neki, hogy apu ne már mert égő. :)
Szerintem néha néha belefér. Bár én inkább itthon szeretem ha így megpuszil a kislányom, utcán nem igazán. De hát majd kialakul. Ha úgy jön ki úgy lesz, ha őt zavarja akkor meg amúgy. Majd alakul. Légyeg erőltetni nem szabad.
De ahol meg ez a szokás, hát hagy legyen. Lehet jó ez csak aki soha nem csinálta nem tudja miért jó.
Ha lesz szerelme meg úgy is más lesz az. Meg szerintem a gyerekek többsége 8-10 éves korában max úgy is szól hogy ne már mert égő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!