Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyerek angol tanulás?

3 éves gyerek angol tanulás?

Figyelt kérdés
Egy 3 éves gyereknek mit lehet angolul tanítani? Írni, olvasni nem tud ilyen korban. Mondokűkat és zenéket tanítsak neki? Meg szavakat, gyümölcsöket, színeket? Kb mennyi idő míg megtanulja ezeket?

2012. máj. 25. 13:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem tanítom a fiamat, de tv-ből, zenékből ismer pár szót. kb 1 perc alatt jegyzi meg.
2012. máj. 25. 13:46
 2/13 anonim ***** válasza:

Mi a Magic English Disney dvd-t nézzük, nagyon szereti mostanában, és magától ismétli a szavakat!

Én amúgy németül "tanítom" már kisebb kora óta, most 2 éves! Sok szót,kifejezést megért már.

2012. máj. 25. 13:59
 3/13 anonim ***** válasza:
Én 3 hónapos korom óta tanítom németre. Teljesen mindegy neki, hogy magyarul vagy németül beszélek hozzá. Ugyanúgy érti.
2012. máj. 25. 14:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálunk az oviban angol nyelvű pedagógus is van velük, aki csak angolul beszél hozzájuk. Pillanatok alatt tanulta meg a lányom megérteni az utasításokat, amúgy dalokat, mondókákat tanít velük a hölgy, na meg ugye ami rájuk ragad az élőbeszédből.
2012. máj. 25. 14:38
 5/13 anonim ***** válasza:

Csak akkor van értelme ilyen pici korban tanítani, ha folyamatosan tanítod iskolás koráig, ahol a tanárnénik majd átveszik az angol oktatást. Egyébként nem érdemes. Hülye divat az egész.

Ezt nyelvtanárként mondom.

2012. máj. 25. 15:50
 6/13 anonim ***** válasza:
56%

3 éves volt a lányom és 1,5 a fiam, mikor kiköltöztünk Kanadába, előtte nem sok közük volt az angolhoz. A lányom akkor már rettentő szépen és választékosan beszélt magyarul, ő amúgy is nagyon kommunikatív, az angolt eleinte "emésztette" figyelt, hallgatott, magában motyorászott, de egyszerű szavakat szinte azonnal megjegyzett ha egyből tudta kötni/azonosítani. Kb 3 hónap után kezdte el használni is pl egyszerű mondatokkal alapszitukban megértette magát, aztán robbanásszerűen fejlődött neki és mire betöltötte a 4-et, már rettentő sok minden megértett és vissza is tudott adni, kb majdnem ott tart szókincsben/nyelvtanban, mint magyarul (ami egyébként messze megelőzi a korosztályát).

A fiam akkoriban még magyarul is csak szavakat használt, 2 évesen kezdett egyszerű mondatokat mondani, szintén magyarul, de már előfordult, hogy egy-egy szót nem magyarul, hanem angolul tett hozz. Mindig megmondtam neki magyarul, így átvette, hogy itthon/egymással magyarul társalgunk. Most 2.5 éves és amit magyarul tud, azt egy-az egyben angolul is.

A franciára viszont senkinek sem áll rá a szája és a füle közülünk, hiába hallunk elég franciát odakint. :)

2012. máj. 25. 16:49
 7/13 A kérdező kommentje:
A szomszéd kért meg, hogy tanítsam a fiát heti egyszer 60 percet. A családja nem beszél angolul, szóval csak tőlem hallaná a nyelvet. A cél az lenne, hogy megszeresse az angolt és megismerjen néhány szót.
2012. máj. 25. 17:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia! A véleményem a következő: Mindenképp érdemes 2-3 éves kortól tanítani beszélni a Gyermeket idegen nyelven, ami jelen esetben az angol.Persze ez azoknál a szülőknél jó, aki beszéli a nyelvet, és már kicsi kortól fogva tanítja a Gyermeket. Nagyon fogékonyak, nagyon okosak! Ha én tudnék angolul perfekt beszélni, biztosan itthon csak úgy beszélnék hozzá, vagyis tanítanám. Semmiképp nem ártunk ezzel, sőt! Példaként említeném a kisebbséget. Ők ugye alapból 2 nyelvet beszélnek, a magyart és a romát, amiből több is létezik. Mire a gyerek 3-4 éves, addigra már folyékonyan beszéli a nyelvüket a magyaron kívül. Tehát annak jó, aki tud angolul, vagy németül, vagy akár franciául, de legyen az bármilyen nyelv,megkönnyíti a Gyermek szókincsét mire iskolás lesz, addigra jóval fejlettebb a kortársainál. De a Te esetedben nem a saját Gyermekedet taníttatnád, hanem másét, ami nehezebb. Bevallom így felnőtt fejjel már sokkal nehezebb nyelvet tanulni, mint gyerekkorban. Van egy ismerősöm, akik kimentek Angliába dolgozni, a gyerekeket nem magyar iskolába vitték, hogy majd ott megtanulnak angolul címszóval, hanem bele a "mélyvízbe". Fél év után beszélték a nyelvet, mert rá voltak kényszerülve, ott csak angolul beszéltek hozzájuk. Én úgy gondolom, hogy sokkal előnyösebb így tanulni, nem pedig ragozni, szavakat tanulni, sokszor az ember nem érti miről van szó, hanem konkrétan angolul beszélni a Gyermekhez.

Ha a segítségedet kéri a szomszéd, próbáld meg, és az alapokkal kezd. Aztán úgyis meglátod, hogy megszereti-e vagy sem. Sok sikert, és türelmet kívánok hozzá!

2012. máj. 25. 17:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Heti egy óra teljesen felesleges.azzal nem sokra megy.napi rendszerességgel már érdemesebb.mivel én érintett vagyok a témában ezért azt mondom hogy a szülő a saját anyanyelvén tanítsa a gyereket.pl nálunk eleve két nyelvű lesz a gyerek mivel én magyar vagyok és a párom külföldi, de pszichológus mondta hogy én csak magyarul beszéljek hozzá a férjem meg csak az ő anyanyelvén.a családi közös nyelvet, ami az angol, azt meg szépen lassan megtanulja, de külön nem fogjuk tanítani.
2012. máj. 25. 18:29
 10/13 anonim ***** válasza:
60%

Azért érdekes egy nyelvtanár lehet aki szerint felesleges egy gyereket minél korábban megismertetni az idegen nyelvvel, és szerinte ez csak hülye divat!

Az ilyen nyelvtanárok miatt ér talán annyit amennyit pl. az általános iskolai nyelvtanítás is!

2012. máj. 25. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!