Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha valakinek van hasonló korú...

Ha valakinek van hasonló korú gyereke leírná mit tud? Mással is van ilyen?

Figyelt kérdés
Októberben lesz 3 éves a gyerekem. Szinte semmi "értelmes" dolgot nem tud! Nem tudja a színeket mindenre azt mondja hogy sárga. Nem igazán beszél vagyis beszél ő de nem annyira érthetően mondja el amit akar és nem értelmes mondatokban. Nem is nagyon érdekli semmi pár perc és már megunja amit csinálunk ha mondókáznák vagy tanítanák neki valamit nem nagyon érdekli! Eljátszik ő magába de szeretném tanítani de nem érdekli!Értetlen nagyon ha megyünk valahova vagy csak a nagyot visszük az oviba nem áll meg és van amikor a földön húzva kell bevinnem mert nem hajlandó normálisan sétálni mindegy neki ha kicsavarom vagy kitöröm a kezét. ha meg erősebben leültetem vagy megrántom hogy na most már elég akkor meg úgy elkezd ordítani mintha agyonvertem volna! Elegem van belőle már amiért ilyen!

2012. máj. 14. 10:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
szia.nekem is 3 éves a fiam.mint gondolod vannak gyerekek aki többet tudnak.vannak akik kevesebbet.amiket írtál szerintem nem nagyon tragédia,én inkább arra gondoltam ne e figyelemzavaros.el kéne vinned egy ilyen ügyekkel foglalkozó szakemberhez.Azt viszont érzem a soraidból,hogy nem fogadod el őt olyannak amilyen,többet kéne tudnia,mondogatod,de lehet más oka van annak,hogy nem akar,vagy nem is tud tanulni.valami biztos leköti,olvasás,építés?rajzolás?autózás?az se baj,ha minden 5 percig köti csak le,akkor mondogasd a dolgokat neki,5 percben,hozd ide a piros autót,most kiszínezzük a virágot pirosra,a mondókázás,versek az én fiamat sem érdekelték,nem is erőltettem,de amint oviba került már mondja naponta sorolja énekli őket.vidd közösségbe,oviba,játszóházba,látom a dackorszakban is benne van.ajánlj neki cserébe valamit,most bemegyünk az oviba be jössz szépen,utána meg elmegyünk megnézzük ezt vagy azt ami teszik neki,vagy megyünk a játszóra,de ha nem viselkedsz jol az kimarad.megértik ők,nagyon okosak.
2012. máj. 14. 11:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Jól felhúzott a kis kutyaütő!! :)

Ismerem ezt az érzést, ne aggódj.

Ha még otthon vagy vele, használd ki a lehetőséget, most vidd el hallás- és beszédvizsgálatra, védőnőhöz, nevelési tanácsadóba, mittudomén.

Amúgy meg fogadd el őt, akármilyen is, még ha meg is állapítják, hogy ilyen vagy olyan problémája van, akkor is fogadd el, hogy őt bizony nem érdekli a mondókázás. Időről időre "kínáld meg" a mondókákkal, énekekkel, rajzolással, de ha nem érdekli, mi a fenét tehetsz? Tudomásul veszed és egy hét múlva újra próbálkozol.

Az meg hogy a földön húzva kell bevinned valahova, szerintem tiszta dackorszaki jelenség, amivel megint csak nem tehetsz mást, mint türelmesen várod a végét :) Persze közben értelmesen, szépen (idegbajunkat leküzdve) próbáljuk magyarázgatni, hogy ezért és ezért kell ide menni, és ha szépen viselkedsz, anya nagyon büszke lesz rád, satöbbi satöbbi :)

2012. máj. 14. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól, hogy játszik, még hallgathatja, hogy te mondókázol, legalább tudod olvasni neki, nem fejből kell mondani.

Színeket attól még lehet, hogy meg tudja különböztetni, mert mondjuk pl lehet, hogy szét tudja csoportosítani a legódarabokat szín szerint, csak a nevüket nem tudja.

A színeket nem is olyan könnyű megtanulni. Legjobb, ha egyszerre csak 1 színnek a nevét próbálod bevésni. Mondjuk, ha piros játékai akadnak a kezedbe, akkor kiemeled, hogy piros autó, piros alma, stb. Aztán, ha ezt elég sok napon át párszor eljátszottad, akkor kérheted tőle, hogy adja oda a piros labdát. Ha úgy látod, megy neki, akkor mehettek a következő színre, mondjuk a kékre, aztán a sárgára, zöldre, fehér, fekete, barna. De nem kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani, egy idő után ezzel a módszerrel úgyis megtanulja.

És elviheted logopédushoz is, megnézetni, hogy mit mond rá. Neki játék lesz az egész vizsgálat, meg az esetleges fejlesztés.

2012. máj. 14. 20:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam fél évvel idősebb. Rengeteg játéka van. Bölcsibe jár. Kedvenc játékai a dínók. Ha mellette vagyok, újságpapírt farigcsál gyerekollóval. Szeret festeni, színezni (mondjuk legtöbbször a sötét színeket használja, ami nem jó), az udvaron szó szerint bogarászik, gilisztát keres. Imádja a sárkányos meséket, dínós kisfilmeket nézni a youtube-on. A versek többségét a bölcsiben tanulta. Pár hónapja esténként mesét olvasok, de csak a rövideket bírja 3-5 oldalas (oldalanként 5-10 mondattal). A hosszabbhoz nincs türelme :)

Úgy gondolom, fiú létére szépen beszél, bár néha keveri a dolgokat: kep(ö)cs-kecsöp, jó éjszakát- jó éjszk@kát stb.Nem tökéletes a színképe sem, de ha valamit eltalál nagyon megdicsérem - ámbár azt is észrevettem, hogy néha direkt nem azt a színt mondja, ami. Ezt a szeme huncut állásán látom.

Én mai napig, ha megyünk valahova, beültetem a babakocsiba, talán pont ezért, hogy elkerüljem ezt a jelenetet. Mert az ember mindig siet, de a picik ezt nem értik és daccal válaszolnak. Ha lehetséges, szánj több időt az "utazásra"

2012. máj. 16. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:

szia

az én fiam novemberben lesz 3, szóval hasonló korban , mint a tied - ő meg mindenre azt mondja, hogy kék:)))

szerintem próbáld megtalálni,mi az ami őt érdekli és úgy foglalkozz vele, átérzem amit írsz , mert én is szeretnék neki ezt azt tanítani, csak éppen baromira nem érdekli, viszont megtaláltam mi az , amit szeret és azokat játszuk, rajzolás, vonatozás, bújócska, fogócska, mesekönyv minden mennyiségben , állatos sztorik stb

na ezek mennek , szóval én alkalmazkodom. szerintem próbáld meg ezt te is és látod majd, hogy milyen ügyes okos fiad van és szeresd őt és fogadd el, úgy ahogyan van

hiszen mi felnöttek is mások vagyunk, valakit ez érdekel valakit az.... szerintem nincs baj vele, dac korszak és ennyi és biztosan egy csomó értelmes dolgot tud:)

2012. máj. 21. 16:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Gyerekdalokat, mondókákat ismered, amiket a minimax adott ki? Próbáld ki, hogy tetszik e neki. Nálunk mindenki azt hallgatja, és leköti őket!
2012. máj. 21. 16:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Ötösre reagláva: azt hiszem, Ranschburgnak volt egy olyasmi mondása, hogy a cél az, hogy felismerd a gyerek igényeit és ahhoz alkalmazkodj. Hogy úgy foglalkozz vele, ahogy ő igényli. Más szóval, amire nem vevő, azt nem kell erőltetni. Majd eljön annak is az ideje.

Az én lányom, ha nem akarja, hogy énekeljek, mondókázzak, ordít, ha belekezdek egy mondókába. Ez van... Majd máskor.

2012. máj. 21. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!