Furcsa a lányom?

Figyelt kérdés

Az óvónő már az őrületbe kerget vele, hogy szerinte furcsa a kislányom. 3 éves volt februárban. Az óvónő nem igazán tudja megmondani, miért furcsa, azt meg pláne nem, hogy mit csináljak szerinte. Ezeket panaszolta:

- Dobálja a játékokat. Nem mást akar bántani, csak dobálja. Időnként fejbe talál egy-egy ártatlanul rajzolgató gyereket. Ez szerintem sem megengedhető, kicsi kora óta imád dobálózni, próbálom ezt keretek közé szorítani. Pl. amit dobált, elteszem egy időre, illetve ha dobálhatnékja van (és mód van rá), labdázunk, lufizunk.

- Nem fogad szót. Ha mondják, hogy ezt vagy azt nem szabad, ránevet sz óvónőre és megy és csinálja. Itthon is előfordul ilyesmi, gondolhatjátok, a hajam föláll tőle, de szerintem ezt kb minden gyerek eljátssza.

- Imád a vzcsapnál pancsolni. Itthon ezt már régóta nem engedjük, oviban nem tudom, miért nem tudják ezt elérni nála.

Ami szerintem "fura" lehet még esetleg:

- Nem játszik együtt gyerekekkel. Örül a gyerektársaságnak, boldog, ha meglátja reggel a kis csoporttársait, de egyedül játszik. Egyébként tevékeny, elvan.

- Nehezen érteni a beszédét. Voltam vele kismillió szakembernél, mindegyik azt mondta, higgadjak le és fél év múlva menjünk újra. Ez ősszel lesz.

- Szabályjátékokat nem játszik (pl. társas), egyébként sem mindig "rendeltetésszerűen" használja a játékokat, de most erre nem tudok egy példát sem felidézni.

- Nem babázik szinte egyáltalán.

Ezek szerintetek furcsa dolgok?

3 hónappal fiatalabb kis barátnőjével ösze se merem hasonlítani, mert ő már az összes számot és betűt ismeri.

2012. máj. 19. 22:01
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Annyira rendesek vagytok, nagyon jól esik, amiket írtok, köszönöm! Abból a vízöntős leírásból annyira ráismertem a lányomra és a férjemre, hogy félelmetes, én, aki olyan szkeptikus vagyok, mint Vágó István (akit nem kedvelek egyébként...)

Azt hittem, kapok majd hideget-meleget...

Vekerdyvel még ismerkednem kell, teljesen Ranschburg-szerelmes vagyok (akinek amúgy tényleg komoly gondjai voltak a saját egyik lányával).

Köszi még egyszer és mindenkinek zöldet nyomtam!

2012. máj. 20. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.