Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodába beszoktatás, félek...

Óvodába beszoktatás, félek tőle nagyon, talán most kiderül, hogy nem is szeret a lányom?

Figyelt kérdés
Nemrég olvastam, hogy beszoktatáskor az a "jó", ha a gyermek sír, így megmutatkozik a kötődés az anyukája iránt. Viszont az én lányom bárhol, bármikor otthagy, üzletben, játszótéren, az utcán, rokonoknál... bárhol vagyunk, minden gond nélkül elmegy tőlem, hiába szólok nem jön vissza. Soha nem sír utánam, nem zavarja ha nem lát. Ő nagyon apás, sokszor emlegeti az apukáját ha dolgozik, viszont engem soha, ha épp én nem vagyok otthon. Annyira félek tőle, hogy nem is szeret, és ez majd az oviban fog leginkább megmutatkozni, mit fognak gondolni az óvónők, ha ott kell hagyjam és nem is fogja érdekelni? Tény, és szigorúbb és következetesebb vagyok, mint az édesapja, de attól még szeretnie kellene...:(. Annyira elszomorodtam a cikket olvasván, hogy már rettegek a szeptembertől.
2012. máj. 19. 19:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az okosak megmondták, h egy gyerek csak úgy tudja kifejezni a szeretetét, ahogy ők azt leírták.... na ne dőlj már be ezeknek a kamu szövegeknek..

ezeket általában olyanok írják, aki csak a szomszédban találkozott gyerekkel!

2012. máj. 19. 19:41
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én oviban dolgozom. A legtöbb gyerek tényleg sír az anyuka után, de azt gondolom,hogy minden gyerek egyedi, kicsit érdekes, hogy nem ragaszkodik hozzád, de ez nem jelenti azt,hogy nem szeret. Oka van annak, hogy a gyereked így viselkedik, de hangsúlyozom, hogy minden gyerek más és más, lehet, hogy ő másképp fejezi ki a szeretetét.
2012. máj. 19. 19:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromság. Nekem két fiam van, egyik óvodás. Soha nem sírt elváláskor, ellenben örült, ha érte mentem. Én boldog voltam, hogy biztonságban érzi magát az oviban és szeret ott. Jártunk más miatt nevtanban és mondta a pszichónéni, hogy a gyerek tök nagy bizalommal van mindenki iránt, ez azt mutatja, hogy megbízik bennem, hogy nem éri ott rossz, ahová viszem. Ő irtó anyás, állandóan rajtam lóg itthon.

A másik kimondottan apás gyereket meg nem lehet másra hagyni, mert üvölt és kapaszkodik belém. Rajta látszik is, hogy bizalmatlan, mindentől fél, na, vele rémálom lesz az ovi, nagy sokára enged fel bárhol.

2012. máj. 19. 19:47
 4/15 anonim ***** válasza:

Ja és nagyon sokszor elmondtam mindig a gyereknek, hogy mikor megyek érte, ha bejöttek az udvarról, ha ebédeltek, sorba elmondtam, hogy mi a napirend, játszanak bent, mese, udvar, stb., hogy tudja, mire számíthat.

Itthon is sokszor elmondtam neki mindig a programokat, hogy mi lesz aznap, reggeli, bolt, játszó, stb. és megtanulta, hogy egymás után jönnek a dolgok, várni kell a játszóra. Talán ez segít.

Aztán meg az ordítós gyerek lehet csak addig sír, míg anyuka látja...

2012. máj. 19. 19:50
 5/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. annyira bánom, hogy elolvastam azt a cikket, teljes letargiába vagyok azóta. épp a napokban meséltem el neki én is, hogy otthagyjuk megyünk érte stb. és mindössze annyit mondott, hogy apa menjen érte. viszont én meg ne hagyjam ott, maradjak ott. érdekesek ezek a gyerekek:)
2012. máj. 19. 19:54
 6/15 anonim ***** válasza:
Az én fiam az első 2 napon nem sírt, sokszor megbeszéltük, hogy mi lesz, hogy ott marad, játszik stb.. és hát hiába beszéltük meg, azért első nap még nem tudta mire számítson. NA aztán a 3. naptól üvöltött pár percet, de csak amíg kiértem az ajtón. Azért más rokonoknál, barátoknál hagyni, mint az oviban. Lehet, hogy most simán ottmarad, az oviban majd mégis sír. De ha mégsem sír, az nem jelenti azt, hogy nem szeret.
2012. máj. 19. 20:32
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább örülj neki, hogy ilyen felszabadult idegen környezetben, nem lesz problémája a beilleszkedéssel, barátkozzással! Ha állandóan a szoknyád alatt van és pityereg utánad az nem feltétlen azt jelenti hogy érted sir, mert szeret, hanem az uj helyzet miatt, és persze ilyenkor minden gyerek a szüleje után sir! Biztos lehetsz benne, hogy te vagy neki a mindene és az is maradsz mindig! Az én lányom még egy kedvesen mosolygó öreg nénitől is a világ végére szalad, nagyon boldog lennék ha legalább felannyira lenne felszabadult embertársaink felé mint a te gyermeked! :) Ne aggodj
2012. máj. 19. 21:15
 8/15 anonim ***** válasza:

Jaaj mintha magamat olvasnám egy évvel ezelőttről:)) Nekem a fiam ilyen hogy bárkivel elment volna bárhová sose sírt nem félt az idegenektől a végletekig barátkozós, nyitott stb.

Ugyanezt olvastam én is hogy 2 féle gyerek van az egyik a kezdetektől sír ha otthagyják,nem sokat de valamennyit igen, a másik 2 hétig örömmel jár majd utána kezd sírós lenni egy kicsit.

(ezek azok az esetek ha szereti a szülőt de egészséges a kapcsolat tehát nem túlzottan kötődő meg ilyesmi).

Na hát én valósággal szorítottam hogy 2-3 hét elteltével kicsit álljon már ellen mikor oviba visszük:) Nehogy az derüljön ki (számomra) hogy nem is szeret:))

Jó nagy hülyeség nem? Ahelyett hogy örültem volna hogy szeretik, imádják az óvónénik és ő is őket és egy POZITIV helyre megy jó kedvvel:)

Egyébként 3 hét után elkapott vmi kis betegséget, nem mentünk egy hétig és az azutáni héten már pityergett bizony...(de ahogy elmentem már kutya baja se volt, hallgatóztam az ablaknál).

2012. máj. 19. 21:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Na ez a lényeg, hogy örül-e ha érte mész. Amúgy ha most otthagyod valahol, tudja, hogy ez csak egyszeri eset. De ha ovis lesz, és két hét elteltével rájön, hogy ez egy maradandó helyzet, valószínűleg vagy sírni fog, vagy kérlelni fog esténként, hogy holnap ne menjünk oviba vagy más módon kifejezi, hogy veled szeretne otthon lenni. Én még olyat nem hallottam, hogy egy hároméves ne szeresse a gondoskodó anyukáját. Még a bántalmazott gyerekek is szeretik a szüleiket.

Apa persze más kérdés, mert apához ritkábban jut hozzá, ezért "értékesebb". Anya oz olyan tereptárgy-szerű, olyan magától értetődő dolog, de azért ha belegondolsz, nagyon is jó, hogy ez így van. Én igenis magától értetődő akarok lenni a gyerekemnek.

2012. máj. 19. 22:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Az én fiam se sírt,még beszoktatás se volt.de nagyon izgult,hogy tényleg jövök e érte délben.mikor ezt megtudta,hogy tényleg igy van,sokkal nyugisabb lett.Viszont nagyon boldog ha megyünk érte.szerintem minden gyereknél máshogy jelentkezik a félelem,az anya utána vágy,hiány,nem biztos,hogy sírni fog utánad,de lehet egy idő múlva esetleg bepisil,vagy nem eszik,nálunk is ez volt,1 hónapig szinte semmit nem evett az oviba.ő igy vezette le az anya hiányt.már 5. napja jár oviba még 1* se mondta hogy nem megy,viszont láttam már nagyon síró gyereket anya kezébe,anya ne hagy itt.hát inkább nevessen hát inkább gondoljon akárki akármit,csak ne sírjon,nekem az sokkal rosszabbul esne,hisz tudom mennyire imád minket,és veled is igy van,de egyenlőre te vagy a legbiztosabb pontja és ez tök jó.
2012. máj. 20. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!