Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyiket szoktassam be előbb?...

Melyiket szoktassam be előbb? A kicsit a bölcsibe, vagy a nagyot az oviba?

Figyelt kérdés

Most írattam be a nagyfiamat oviba (3,5 éves), a kicsit pedig bölcsibe (nyáron lesz 2). Az ovikezdés adott, szeptember eleje. Viszont a bölcsibe elvileg be lehet már szoktatni augusztus vége felé is. Nem tudom melyik lenne jobb választás, kit szoktassunk be előbb?

A bölcsőde vezető szerint előbb szoktassuk a nagyot oviba, utána a kicsit bölcsibe. Viszont máshol úgy hallottam, jobb, ha előbb a kicsit még aug-ban, és utána a nagyot szeptemberben.

2012. ápr. 25. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
én előbb a kicsit szoktatnám, utána a nagyot.
2012. ápr. 25. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is a kicsit szoktatnám be előbb,augusztusban minél előbb próbáljátok meg elkezdeni,hogy szeptemberre mire a nagyobbik megy az oviba a pici már valamennyire beszokjon.A bölcsis beszoktatás min. 2 hét,az ovis csak pár nap.Tehát a bölcsis több időt,energiát igényel.

Én tavaly aug.22-ével kezdtem beszoktatni a lányomat a bölcsibe.Elég anyás,úgyhogy nehézkes volt,fájditotta jó párszor a szivemet,de szerencsére lassan almúlt a sirós időszak.A fiamat 2010 szeptembere óta ovis,úgyhogy szerencsére nem egyszerre kellett szoktatnom őket.Fiam könnyebben beszokott,ő nem sirdogált,jobban vette az elválást.

Kitartást kivánok neked a beszoktatáshoz mindkét gyerkőcnél!

2012. ápr. 25. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:

A nagyot szoktatnám előbb.

Talán a kicsinek könnyebb lenne úgy elválni tőled, hogy látja, hogy a nagyobb tesó is jár oviba.

Ráadásul nem tudom hova tennéd a nagyot, míg a kicsit szoktatod. Talán őt jobban megviselné, hogy neki maradnia kell, míg a nagy elmegy veled.

2012. ápr. 25. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk az ovis szoktatás annyi volt, hogy 5 délelőtt 9-11-ig együtt bent játszhattunk az oviban, főleg az udvaron. Így akár a kicsi is bent lehetett volna velünk (ha akkor még nem csak 8 hónapos lett volna).

Én a naggyal kezdeném, utána a kicsi. És tényleg jobban veszi a kicsi, ha látja, hogy a nagy sincs már otthon veled.

2012. ápr. 25. 22:40
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

A férjem vigyázna az egyik gyerkőcre, míg a másikat szoktatom, így nem lenne gond azzal, ha a kicsi látna elmenni a nagyobbal.

Lehet ha tényleg lesz rá lehetőség aug-ban beszoktatni a kicsit, akkor vele kezdem.

2012. ápr. 26. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!