Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsis beszoktatás apukával?...

Bölcsis beszoktatás apukával? Milyen?

Figyelt kérdés

A munkahelyem visszavesz augusztustól dolgozni. Kértem, hogy ha lehet egy kicsit későbbre tegyük a kezdést, mert szeptembertől lesz bölcsis beszoktatás. De nem engedték, és hát kell a munka, örülök, hogy legalább visszavesznek. Szóval elfogadtam a feltételeiket. Így viszont a férjem tudná csak beszoktatni a lányunkat bölcsibe. De ez milyen? Szerintetek nem furcsa?

Páromban megbízok, és vele nincs is baj, hanem csak félek, hogy a többi anyuka között furcsán fog kinézni, hogy van egy apuka is, és közben félek engem meg elítélnek majd a többiek, hogy miért nem én szoktatom őt be. :(

Lehet csak előre parázok, és nem lesz ebből semmi gond, csak ugye így is annyian ítélkeznek mindenért, és félek mások furcsa szemmel nézek majd rám, hogy nem én leszek ott beszoktatáskor. S az is aggaszt kicsit, hogy lányomnak ez hogy fog esni. Vajon nem fog hiányolni? Elég lesz neki az apja, miközben másoknak az anyukájuk lesz ott? Vagy nem is ritka hogy apuka szoktatja be a gyereket?

Bocs a sok kérdésért, de teli vagyok kételyekkel.

2012. ápr. 30. 16:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudod ez olyan dolog hogy az emberek egy sablon szerint élnek és hulye megjegyzéseik vannak:(egyenrangu szulok vagytok nem csak anya van!!!apa éppugy jo és fontos:)
2012. ápr. 30. 17:28
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, apa tényleg ugyanolyan jó, csak nekem mégis lelkiismeret-furdalásom van. Tudom, én vagyok hülye, de mégis...

Ami szokatlan, tehát pl. szerintem az, hogy apa viszi beszoktatni, az olyan, amit könnyen meg lehet szólni. S bár nem kellene félnem a megjegyzésektől, de mégis félek.

2012. ápr. 30. 17:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy rossz érzésed van, de gyakorlatilag nem tudsz mit csinálni.

A kislányodnak mindketten nagy fontosak vagytok, ez nem lesz gond szerintem, a gyerekek nagyon rugalmasak tudnak lenni, sztem simán elfogadja majd pár nap után, hogy ez a dolog apával fog történni, és kész.

Lehet, hogy lesz aki beszól, vagy megszól, de most mit tudsz csinálni? Az ember örül ha munkája van, ha így, hát így. Próbáld meg magad túltenni, minden csoda 3 napig tart...

(Amúgy a munkahelyed kapja be, mert ezt úgy szokták, hogy visszavesznek augusztustól, és kiadják a 2 év alatt felgyűlt szabidat, ami kb. 40 nap, és az alatt beszoktatod a babót.)

Sok sikert, és a férjednek pedig minden elismerésem, mert nem biztos hogy sok férj bevállalná ezt..:-)

2012. ápr. 30. 22:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Igen, tudom, hogy úgy szokták, de olyan helyen dolgozom, ahol szeptembertől nagy hajtás van, és ezért le kell mondanom a gyedet, hogy mehessek dolgozni, és ugye így előbb, még a gyed ideje alatt mennek le a felgyűlt szabik. :(

Na de mit csináljak...ez van, csak olyan rossz érzés.

2012. máj. 1. 12:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, bölcsibe senki nem azért adja a gyerekét, mert szórakozni akar, és akik ott vannak, mindnyájan a munka kényszere miatt teszik ezt. Szokatnak be apukák és nagyszülők, keresztszülők is. Sokan vannak hasonló cipőben. Nem szabad azzal foglalkoznod, hogy mit gondolnak, mondanak, csk azzal, hogy a gyerekedet fel készítsd lelkileg. Mesélj neki sokat arról, hogy mész dolgozni és neki is lesz munkahely mint anyának és apa viszi majd oda ismerkedni. Én 3 napot dolgozok egy héten, nekem is két nap vitte a férjem, és beszokott gond nélkül, a beszólásokkal pedig sose törődtünk, bár nem is volt semmi kirívó!
2012. máj. 1. 15:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj, sőt, gratulálok apukának, hogy ilyen szerepet is vállal. Nálunk is volt, hogy a férjem vitte egy-két napon, bár általában az a jobb, ha egy ember szoktatja vagy apa vagy anya. Nekünk azt mondták a gondozók, hogy apával még könnyebb is lehet, mert a gyerekek zöme anyára van jobban rászokva, apát vagy nagyit könnyebben elengedi.
2012. máj. 1. 19:13
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is a választ, megnyugtattak kicsit!

Utolsó: jó, hogy mondod, van benne valami, lehet így tényleg könnyebb lesz és nem kell ezen stresszelnem! Lehet apával minden könnyebb lesz! Most akkor ezt tartom szem előtt. :) Köszi mindenkinek még egyszer!

2012. máj. 2. 13:07
 8/11 anonim válasza:

Szia,

Nálunk apa szoktatta be a kisfiúnkat a bölcsibe. A környékünkön ez nem szokatlan, de ebben a csoportban csak ő volt apuka. A férjem nagyon ügyes volt, engem nem megszóltak az anyukák, hanem inkább pozitív visszajelzéseket kaptam. Egy ismerős anyuka velünk egy időben szoktatta be a kisfiát. A fiúk egyidősek. Ő úgy látta, hogy az én fiamnak könnyebben ment. Feltételezte, hogy azért mert apával könnyebb.

Mindenesetre sikerült és szorítok, hogy nálatok is minden rendben menjen.:-)

2012. máj. 21. 11:03
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Örülök a jó példáknak, remélem nálunk is így fog ez menni!

Még van bennem aggódás, de már azt hiszem csak természetes mennyiségben, és nem rágódom már ezen annyira. :)

Bár ahogy közeledik az idő...na, de majd meglátjuk hogy lesz, remélem jól fog sikerülni az apukás beszoktatás.

2012. máj. 21. 20:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Érdeklődnék, hogy hogy sikerült az apás beszoktatás? Nálunk ugyanez a helyzet, kislányomat az apukája fogja beszoktatni, csak nem bölcsibe, hanem az oviba.
2013. aug. 7. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!