Az óvodai beszoktatási szokások ovinként változóak?
A mi ovinkban is hasonló a beszoktatás, nem lehet ott maradni. Viszont a szülőin elmondták, hogy még az ovikezdés előtt látogassunk el az oviba, csak úgy játszani az udvaron, szétnézni a csoportokban. Az én fiam is elég visszahúzódós tipus, így az utolsó két hét minden délelőttjét ott töltöttük.
Már csak azért is jó volt, mert így minden óvónénit, dadust megismertünk :) imádják is a fiamat. Bár az első hónap nagyon sírósra sikeredett, de most már igazi cserfes kisóvodás vált belőle.
köszönöm a válaszokat!
szó nincs arról hogy most fog elszakadni először tőlem, vagy hogy nem járunk közösségbe
szeptember óta dolgozom 4 órában, addig nagyi vigyáz rá, és járunk mindenfelé, játszótér, nyílt napok, légvárbuli, stb
csak egyszerűen kialakult benne egy félelem, a játszón egyszer egy kislány bántotta, utána meg a barátnőm kisfia megijesztette, és azóta fél a gyerekektől
pl imádja a trambulint, de csak akkor megy be, ha egyedül lehet, amint más is menne, ő egyből sprintel kifelé, és látom az arcán a félelmet, a stresszt
Szia! Igen, óvodánként változó, hogy csinálják, sőt, nálunk anno azt mondták, nem lehet ott maradni, majd aznap reggel, mikor vittem a gyereket, mondták, hogy mégis, aki akar, maradhat… nem tudom, hogy csak ezért volt-e, hogy összvissz ketten maradtunk szülők.
Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e a szülős beszoktatás vagy sem, én azt gondolom, igen, és azt is, hogy tök egészséges, ha egy 3 éves gyerek nem akar ottmaradni vadidegenekkel rögtön.
Jó ötlet, hogy járjatok be az oviba, bár nem tudom, nálatok hogy van, nálunk, mivel vegyes csoportok vannak, a nagyobbaknak már augusztusban újra kezdődik az ovi, a kicsik pedig csak szeptemberben kezdik, szóval nyár végén mi bejárogattunk, mikor az udvaron voltak.
Ha látják az óvónők, milyen kis félős a kisfiad, biztos adnak tanácsot.
Szia!
Óvodánként változó. Nálunk sem volt beszoktatás, ott kellett hagyni a gyerekeket első nap, és ebéd után értük menni. Természetesen volt olyan kisgyerek, aki sírt.
Viszont az a baj, hogy 1-2 szülő bemegy, mások meg nem akkor a többi gyereket is felzaklatjátok. Nálunk volt erre példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!