Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodába beszoktatás, félek...

Óvodába beszoktatás, félek tőle nagyon, talán most kiderül, hogy nem is szeret a lányom?

Figyelt kérdés
Nemrég olvastam, hogy beszoktatáskor az a "jó", ha a gyermek sír, így megmutatkozik a kötődés az anyukája iránt. Viszont az én lányom bárhol, bármikor otthagy, üzletben, játszótéren, az utcán, rokonoknál... bárhol vagyunk, minden gond nélkül elmegy tőlem, hiába szólok nem jön vissza. Soha nem sír utánam, nem zavarja ha nem lát. Ő nagyon apás, sokszor emlegeti az apukáját ha dolgozik, viszont engem soha, ha épp én nem vagyok otthon. Annyira félek tőle, hogy nem is szeret, és ez majd az oviban fog leginkább megmutatkozni, mit fognak gondolni az óvónők, ha ott kell hagyjam és nem is fogja érdekelni? Tény, és szigorúbb és következetesebb vagyok, mint az édesapja, de attól még szeretnie kellene...:(. Annyira elszomorodtam a cikket olvasván, hogy már rettegek a szeptembertől.
2012. máj. 19. 19:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A nagyobb lányom soha nem sírt utánam,szívesen ment oviba,most már kamasz és nagyon szeretjük egymást,azóta is:)A kisebbik egy hónapig elment örömmel,aztán egy hónap sírás következett.Minden gyerek más,de egyben megegyeznek,mindegyik szereti az anyukáját,ebben biztos lehetsz!Még az is szereti az anyját akinek olyan van hogy nem érdemli meg,így vagyunk kódolva.
2012. máj. 20. 08:01
 12/15 anonim ***** válasza:

Jaj, akkor engem egyik fiam sem szeret??? Jó ezt egy ismeretlen ember írásából megtudni :)

Egyikük sem sírt soha elváláskor, vagyis a nagy a bölcsiben néha, de tényleg nem volt jellemző.

A kicsi meg egyáltalán nem sírt még, pedig már 6 hónapja bölcsis. Talán ő azért, mert minden nap együtt vittük a nagyot oviba és együtt mentünk érte, így megszokta, hogy ez a rend és mivel látta, hogy a gyerekek milyen jól érzik magukat, így örömmel várta a bölcsit.

Szóval akkor én most egy sz.r anya vagyok... :)

2012. máj. 20. 08:20
 13/15 anonim ***** válasza:
Egy kisgyereknek akár kimutatja, akár nem: az Édesanyja a legfontosabb! Ez pszichológiai tény. És örülj, hogy í gy bízik a világban! Sok sikert a beszoktatáshoz.
2012. máj. 20. 09:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a sírás jelenti azt, hogy szeret és ennek hiánya egyértelműen a szeretet hiányát is jelenti. Az édesanyához való kötődés és a szeretetkapcsolat az első kapcsolat, amit a gyerek megtapasztal, ez az alapja mindennek. 9 hónapig együtt voltatok, utána is te tápláltad, ez olyan mélységű kötődést alakít ki, amihez hasonlót senkivel nem fog átélni.

Egyébként 3 éves kor körül jelenik meg a dackorszak, tehát előbb-utóbb egyfajta ellenállást is tapasztalni fogsz, egyedül akar majd mindent csinálni, nehogy levond azt a következtetést, hogy már nincs szüksége rád, mert ez nem igaz! :)

Ha hamar beilleszkedik a csoportba, az csak jó. Nagyon sok sírós gyereket láttam már az oviban és hidd el, hogy ez senkinek sem jó. A gyerek magán kívül van, annyira sír, hogy anyával szeretne lenni, az anya rosszul érzi magát, amiért "magára hagyja" a gyerekét, az óvónő is szívesebben lát mosolygós, játszó gyerekeket, mint egy toporzékoló óvodást, aki nem érdeklődik senki iránt, csak az ablaknál áll és haza vágyódik. Szerintem örülj neki, ha könnyen le tudja magát foglalni, jó kapcsolatokat alakít ki a többiekkel, mert akkor kiegyensúlyozott a fiad :) És semmi nem garantálja, hogy az adott pillanatban egy teljesen idegen helyen, idegen emberek és tárgyak között nem lesz majd úrrá rajta a félelem és nem fog sírva a nyakadba ugrani.

2012. máj. 29. 23:29
 15/15 réka és andzsi válasza:
sziaaa.. :) kedves kérdezö . fgyelj kérlek ilyen butaságokat megsem kell halgatni !!!!!!! természetes hogy szeret teged hisz te vagy az anyukaja !az, hogy az ovoda ajtojaban nem fog sirni annak örolj mert igy könyebb ott hagynod :) es az h a gyermeked nem sir ott az ne azt jelenti h ö nem szeret teged! csak azt szerintem h nagyon jol van neveleve!! pl. nekunk is most megyen csenge elöször ovodaba mar hetfon kezdodik nalunk és mar 3 honaptol mindig tenitju lmondjuk h mik tortennek ott , felkészitjük az oodara ,, és nagyon szeretnem ha nem sirna ott, az bisztos hogy mink a ferjemmel fogunk sirni az ö hianya miatt :( meg hat nagyon feltjuk s öt de majd meglatjuk milesz belole..:)
2013. aug. 29. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!