Furcsa a lányom?
Az óvónő már az őrületbe kerget vele, hogy szerinte furcsa a kislányom. 3 éves volt februárban. Az óvónő nem igazán tudja megmondani, miért furcsa, azt meg pláne nem, hogy mit csináljak szerinte. Ezeket panaszolta:
- Dobálja a játékokat. Nem mást akar bántani, csak dobálja. Időnként fejbe talál egy-egy ártatlanul rajzolgató gyereket. Ez szerintem sem megengedhető, kicsi kora óta imád dobálózni, próbálom ezt keretek közé szorítani. Pl. amit dobált, elteszem egy időre, illetve ha dobálhatnékja van (és mód van rá), labdázunk, lufizunk.
- Nem fogad szót. Ha mondják, hogy ezt vagy azt nem szabad, ránevet sz óvónőre és megy és csinálja. Itthon is előfordul ilyesmi, gondolhatjátok, a hajam föláll tőle, de szerintem ezt kb minden gyerek eljátssza.
- Imád a vzcsapnál pancsolni. Itthon ezt már régóta nem engedjük, oviban nem tudom, miért nem tudják ezt elérni nála.
Ami szerintem "fura" lehet még esetleg:
- Nem játszik együtt gyerekekkel. Örül a gyerektársaságnak, boldog, ha meglátja reggel a kis csoporttársait, de egyedül játszik. Egyébként tevékeny, elvan.
- Nehezen érteni a beszédét. Voltam vele kismillió szakembernél, mindegyik azt mondta, higgadjak le és fél év múlva menjünk újra. Ez ősszel lesz.
- Szabályjátékokat nem játszik (pl. társas), egyébként sem mindig "rendeltetésszerűen" használja a játékokat, de most erre nem tudok egy példát sem felidézni.
- Nem babázik szinte egyáltalán.
Ezek szerintetek furcsa dolgok?
3 hónappal fiatalabb kis barátnőjével ösze se merem hasonlítani, mert ő már az összes számot és betűt ismeri.
Titokban irigyellek ám titket ezért, én mindig mindenkinek meg akartam felelni, ezért is gyilkolom az agyamat most is az óvónő sirámain, pedig amit leírtatok, abból is az látszik, talán nem teljesen reménytelen eset az én kislányom.
Lehet, hogy lazán fogtam itthon, bár nem tudom, szerintem inkább szigorú anyuka vagyok. Tudnotok kell, hogy végtelenül akaratos, ehhez hozzájárult még a nemrégiben tomboló dackorszak, nem úgy reagált a fegyelmezésre, ahogy más gyerek. Még most is ha fáradt, és érzi, hogy lazul körülötte a figyelem, azonnal meg a tilosba habozás nélkül.
A rendezvényszerevezés neked való lehet! :)
És mikor főzöl? Háztartás? Éjjel? Aludni szoktál?
Vízöntő anya:
Főzni szeretek, de vacsit csinálok. Persze, anyuék sokat segítenek, ebédelni náluk szoktunk, mivel egy családi vállalkozás a miénk, és együtt dolgozunk mindannyian. Mosni, vasalni nagyon szeretek, de megvárok vele 2-3 adagnyit, ezt csak éjjel csinálom. Takarításnál van segítségem. mivel mindig úton vagyunk, erre már nem futja az energiámból, de jobb szeretem magam csinálni, mert én valahogy talán másképpen csinálom. Olyan szezonális munkának van, amit ha csinálni kell, akkor nincs mese, nincs leállás éjjel- nappal dolgozunk. Télen persze én takarítok, mert szeretem..:) Bekapcsolom a magnóm és magam vagyok a gondolataimmal, tervezgetem az életem, mit akarok még megvalósítani. Ha elvégzem ezt a sulit, egy lakberendező tanfolyamot mindenképp meg akarok csinálni,mert nagyon érdekel...Ugyanakkor, szeretném a "Dr." címet megszerezni, és ezért mindent meg is fogok tenni. :)
Tulajdonképpen, minden csak nagyon jó logisztikai,szervezési készségeken múlik, hogy mit hogy tudok megoldani. Esténként a fiúknak mesét mesélek, azt nagyon élvezzük.:)
Kisebbik fiam heti kétszer jár fejlesztő foglalkozásokra, mert ő tüdőgyulladással született, 3 nap lélegeztetőgép 3 nap oxigén...intenzív osztály, az életéért harcolt. Tegnap volt két éves. Ez a döcögősen induló élet kissé rányomta a fejlődésére a bélyeget. koordinációs készség zavarok vannak, és beszéd "problémák" (nem beszél), vannak dolgok amiben kissé el van maradva a korabeli társaitól, ő mindent később csinált, de van egy kettő amiben fejlettebb. Fejlesztő pedagógussal együtt próbáljuk ezt megoldani. Ehhez az én laikus anyai tapasztalatom, tudásom már kevés.
kedves kérdező! olvass sok vekerdyt és váltsatok ovit. az a pedagógus, akinek az értelme addig terjed, h egy háromévesre azt mondja, h fura, enyhén szolva alkalmatlan a pályára
a társasjátékot 4év felett tudja egy gyerek élvezni, az meg, h mivel játszik teljesen minegy, csak játszon, szabadon, saját fantáziával.
felháborító, h miket vár el ez a magát óvónőnek nevező személy!!!
Én oviban csak autóztam, verekedtem, fára másztam, sőt iskolában is mindenki megkapta ami járt neki :) A párommal 17 éves korom óta vagyok együtt, azt mondja, nem is lehetnék ennél nőiesebb nő :)
24N
Nekünk is volt hasonló óvónénink,csak még idegesítőbb volt.Pályakezdő volt a szerencsétlen,nagycsoportba jött oda.Minden áldott nap odajött hozzám panaszkodni hogy neveljem már meg a gyerekem mert ezt csinált,azt csinált.Hozzáteszem a lányom kifejezetten jó kislány volt.Az x. nap után megkérdeztem a másik óvónénit hogy tényleg mi a baj,közölte semmi baj nincs a lányommal.Amikor legközelebb odajött közöltem vele hogy azért lett óvónéni hogy a problémákat meg tudja oldani,tudjon fegyelmezni,és ilyen piti dolgokkal nem kéne a szülőhöz szaladgálni.Én se jövök azzal reggel oviba hogy a lányom kiborította pl. a kakaót(mert kb. ilyen óriási gondjai voltak)Aztán más is panaszkodott rá el is küldték,mert drasztikusan elkezdett még büntetni is,olyan volt mint egy őrmester.Egyébként
Az én középsőm is vízöntő,3 évesen egyedül játszott,sőt 4 évesen is,nekem is megjegyezte az óvónéni,de csak mint tájékoztatást.Az enyém se babázott kb. 5 éves korig.Úgyhogy ez még változhat.Beszédével nem volt gond.Szabályjátékot nem játszott.Később érnek meg erre ennyi.Azt hogy nem fogad szót pedig oldja meg az óvónéni,a vízcsapot szintén,Te annyit tudsz hogy elmondod neki hogy ne csinálja,hatni ha nem vagy ott nem tudsz rá.A beszéde meg majd alakul még,azoknak az izmoknak is meg kell érni a beszédre,ne aggódj.Itt van olyan 6 éves az oviban akinek egyáltalán nem értettük a beszédét,pl. az ünnepségen ha mondta a verset,egy év alatt gyönyörűen beszél.Nem fura a lányod,normális 3 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!